Prva menstruacia

simrau004

Ahpoj,

Ja som dostala prvy menzes, ked som bola u babky a dozvedela som sa, ze budem mat nevlastnu sestru :'(

Mala som 11 :-)

BuBo157

Preboha máte niektoré 11 rokov a vy idete riešiť menštruáciu ?(niektoré môžu ale tie bývajú viac vyzreté). V ôsmej triede sme išli na výlet všetky baby mali menštruáciu a len ja nie a jediná som sa mohla kúpať, pretože si nevedeli dať tampón. Doteraz so za to rada, že som dostala neskôr lebo fakt to nie je nič príjemné, keď si dávate pozor na obtiahnuté oblečenie alebo rozmýšľate ako prepašovať vložky na wc -.- Užívajte si kým ju nemáte.

Livuš69

Ahojte ,

mám 12 rokov a chcela by som sa spýtať, kedy dostanem prvý menzes. Výtok mám asi 1 rok a asi pred rokom som ho mala silno hnedý. Myslela som si , že to už čoskoro dotanem ale nestalo sa tak. Začal byť normálny. Žltý niekedy biely- striedalo sa to. Najradšej by som to už chcela mať. Skoro každý z triedy to má. Prsia mi začali rásť asi pred pol rokom. Ochlpenie mám dva roky a pod pazuchov mám asi rok. Aké príznaky ste mali vy pred prvou menštruáciou? Za odpovede veľmi ďakujem.

zuzka840

Baby, ja som dostala prvu menstruaciu v 14 a teraz pouzivam na znacenie kalendar na www.mojkalendarik.sk. Mam tak fajn prehlad :). V podstate mi vyhovuje, snad keby este aplikaciu do telefonu k tomu spravili.

michaelah

na mna to prišlo v 13 a moja sesternica dostala v 16 už si mysleli že je akási divná dobre že ju nevzali na gyn. len proste nechápali že je nevyspelá lebo je jedináčik a tak ju aj vychovali...

vikusik832001

mnoo ja som ju ešte nedostala ,narodila som sa na mdž mno a mam 12 rokov neviete kedy to príde mam aj ten výtok asi tak pol roka ,aj ochlpenie a krče v bruchu ...... pls poradte

wendy298

ja som dostala v 14tich.. najčastejšie je 12-14, ale kamoška dostala v 9tich a poznám aj baby čo dostali až v 18tich.. nič si z toho baby nerobte keď ešte nemáte menštruáciu, to je individuálne.

luci :D

Ja budem mať 11 a neviem kedy to pride a neviem ako to mam zistiť lebo niegde pišu že v 10 inde 11 tak neviem...mam si už kupiť vložky??? už mam skoro 1 aj pol roka vytok...

smeja007

No prvá menštruácia :D Asi zo týždeň pred tým ma strašne bolelo v podbrušku bola som aj za učitelkami nech mi daju nejake lieky hospodárka škole mi dala kvapky myslela som že je to iba nachladnutie ale nakoniec to bola menštruácia :D hned ako sa mi skončila som už asi pol roka nedostala..