V Y K Ĺ B E N É J A B Ĺ Č K O ....

Príspevok v téme: V Y K Ĺ B E N É J A B Ĺ Č K O ....
juva

Dobrý deň!Asi pred týždňom sa mi vykĺbilo jabĺčko,ale vrátilo sa mi späť.Na druhý deň som šla chirurgovi a poslal ma na RTG.Nič mi tam nenašiel a bolestivé na dotyk som to nemala.Dá sa mi chodiť,ale niekedy mám taký divný pocit,že sa to vykĺbi opäť,alebo,že ma tam niečo ťahá..Kedy sa to vráti do normálu?Mohlo sa stať,že sa mi tam niečo stalo so svalmi a teraz to tam nedrží tak ako má?Čo mám robiť?

juva

No stalo sa mi to tak,že som ležala a priateľ sa mi jaksik oprel o lítko a mala som tak divne nohu a už to bolo..:( Ešte stále mám v tom kolene divný pocit..Nemôže to byť aj tým,že mám Osteogenesis imperfecta?Či ono to má skôr iba s kosťami niečo,čo?Bojím sa,že sa mi vykĺbi znovu a na to ma upozornil aj chirurg,tak neviem..Už sa nikdy nebudem môcť tak jašiť..:((

cicka_med

A ako sa ti to stalo? jablcko je totiz pohyblive aj normalne, ked uvolnis a vystres nohu, tak sa nim da hybat, ked ho chytis do ruky. Pripadne mozes nosit bandaz na kolene, ak je naozaj natiahnuty vaz, ktory drzi jablcko.

juva

A keď som to pohnojila tým,že som na ňu stúpala normálne a ani som si nedávala sťahovací obväz?:( už sa mi to nevráti do pôvodného stavu?

radca

Nesmies to hlavne zatazovat, aby sa ti natiahnuta slacha vratila-skratila do povodneho stavu pred natiahnutim. Nohu cca 2 tyzdne prilis nezatazuj.