Váš názor-Fajčenie a zákazy

Príspevok v téme: Váš názor-Fajčenie a zákazy
didusalqa

Ja by som sa chcela spytat:)ze ako by ste reagovali,keby svoje 14 rocne dieta,po druhy krat behom polroka nacapete s cigaretou..ale pri kofole=)) s ludmi ktori tiez fajcia...Moja matka to uz nechce riesit,zakazala sa s mojimi priateli stretavat,ze ma davaju na zle chodnicky(nefetuju,nehulia travu,a ani nejak extra nepiju!!!)Ako jej mam uz dpc vysvetlit ze ONA mi TO nezakaze,KYM to nedojde mne?!
Dakujem za odpovede:))

Petersen

Mhm, rodicia to myslia dobre, ale niekedy nedomyslaju veci do dosledkov. Tu si precitaj o ucinkoch fajcenia -odkaz odstránený-
Pisu tam z takeho praktickeho pohladu. Mozno sa inspirujes a zistis, ze skutocna realita fajcenia je velmi smutna.

kajo2000

To je pravda, ze postihnute deti sa rodia aj nefajciarom.
Pri aktivnom fajceni je vsak pravedpodobnost vyskytu poruchy radovo vyssia.
Avsak ovela vyssia pravdepodobnost je, ze dieta bude mat ine problemy ako geneticke postihnutie. Niektore z nich sa mozu prejavit po rokoch.

Mozno si skus polozit otazku ci ti ta cigaretka dve s kamoskami, mozno pre frajerinu, stoji za to, ze tvoje dieta ma ovela vyssiu pravdepodobnost byt astmatik alebo alergik.
Viem, ze pre 14 rocne dievca mozno prilis vzdialena predstava, mozno sa ti to podari.

P.S. Pokial to tvoja mama nedokaze, preco by si ty nemohla byt lepsia?!?

didusalqa

kajo2000
ale moja matka nedokaze prestat...ona je na nich doslova zavisla.......a kupuje si najvajcsi bordel....najlacnejsie..len aby mala....uz som jej to hovorila,ale ona na mna zvrieskne nech sa nestaram:)...ale toto skusim....mno nehrozi asi iste:)

a teraz ked jej hovorim ze ci ma jej nebolo luto,ci sa nebala ze fajcila pocas tehotenstva so mnou,brani sa tym ze aj nefajciarom sa rodia postihnute deti....a ze ja som normalne tak nech nnic nehovorim.

kajo2000

No ked aj tvoji rodicia fajcia, tak potom sa ti necudujem, ze ich mas na parke... je to hanba.
V tomto pripade ako si napisala tak musis na to prist sama.
Povedz jej, ze ked prestane ona prestanes aj ty :). Ak by prestala tak pomozes jej aj sebe.

A co sa tyka tvojej otazky k tehotenstvu. ANO, ked zena pocas tehotenstva fajci ohrozuje babatko. Fajcenim sa do tvojho organizmu uvolnuje velke mnozstvo nebezpecnych latok (btw. cim lacnejsie cigarety tym viac bordelu). Tieto latky sa zhromazduju v organizme, takze zena ohrozuje aj svoje buduce dieta aj ked este nie je tehotna. Tieto latky sa pocas tehotenstva dostavaju aj do plodu a tam dokazu poskodit hocico. Co moze mat za nasledok alergie, astmu, kozne problemy az po zavaznejsie geneticke poruchy. :(

Inak priklad zo zivota. Jedna znama fajci od 15 rokov, dnes ma 26. Je tehotna a velmi chcela prestat. Je uz tak zavisla, ze to nedokaze. Vie ze okrozuje svoje dieta, riskuje jeho zdravie, buducnost, ale nevie si pomoct. Zacinala tiez s par cigaretkami pri kofole.
Nikotin je druha najnavykovejsia latka na svete!

barbinka

čo nikto? však ti tu už povedali svoj názor. decká nemajú piť alkohol ,ani fajčiť. ja som tiež nepila, ani nefajčila v tvojom veku a o nič som neprišla. a to mám teraz 24 rokov.

didusalqa

polievoocka
Ja som si povedala ze radsej budem peniaze minat do cigariet ako do jedla..pretoze peniaze minam na jedlo(A)...a uz by sa mi aj patrilo prestat ehm a schudnut....a ked nejem cely den a dam si wonku cigu tak ani hlad nemam nic..a je to phoode..ano viem ze ak si na to navyknem,a budem chciet prestat,budem jest ako odtrhnuta..ale.proste.mam strasne slabu volu vovsetkom..=P

poliewoocka

didusalqa,
ved to..bezdovodne,davova psychoza:(( nie som taka stara koza, mam sice len 18, ale poviem ti..za ziadnu cenu by som nezacala fajcit. Ide to do penazi a skodim vlastnemu telu..viem, ja tvoj nazor tymto prispevkom nezmenim, ale aspon som ti povedala svoj nazor na vec..skus s tym zaraz prestat a chod prikladom. Budes ina, vzor pre kamosky, vzor s velkym V, pretoze mas to, co ony nie. PEVNU VOLU. Vela stastia:)

didusalqa

mamkaa
ale u mna sa neda povedat ze prestala...ja nie som pravidelny fajciar..iba prilezitostne...raz za cas.ked idem von...a nic mi na nej nechuti.iba potom ten pocit=P...taký wááá čo sa deje aká som zhaluzená..