Ohrýzanie nechtov

KikušQa

Ahojte mám 11 rokov a nechty si obhrýzam už 4 roky mám s tým problém ale ako som počula o tom laku proti obhrýzaniu nechtov tak som o nom povedala mamine a ona mi ho kúpila ona si s ním nalakovala nechty (ona si nechty nehrizie)tak to vyskúšala a povedala mi že to má strašne horkú chuť a tak ked som si aj ja nalakovala nechty tak som sa aj bála vyskúšať a tak to vydržalo celí den.Ale potom som okoštovala a faktbol horkí!!ale niektorí tu píšu že im to nepomohlo no ani mne iba trochu lebo ked som odpovedala v škole tak namiesto obhrýzania nechtov som si ho zošuchavala ale nakoniec som na to aj zabudla ked si aj tak budete hrýzať nechty tak si ho stále do okola lakujte a pilníkujte (ale nepilníkujte si ich moc pretože sa Vám budú rozdvojovať nechty) a potom si ich aj pekne nalakujte.BOJUJTE ABY STE MALI PEKNE NECHTY!!!mne to pomohlo :D

Natalik22222

Mojej najlepsej kamaratky bratranec si tiez hryze nechty ale ono to casom prejde. Staci ak ho budete upozornovat a on prestane :)

DeniFAMILY

ale niekedy mi pomohlo ked sa nudím ísť rýchlo niečo robiť či jesť či piť , ..... proste nieco pri som by som na to zabudla :)))

Iw

Veľa ľudí má problém s obhrýzaním nechtov.
Aj ja som patrila medzi tychto ľudí,ale zmenila som to.Najhoršie to bolo keď som sa nudila,vtedy sa u mňa začala minútka ohyzania nechtov.No nebola som na tom až tak zavislá.No počula som,že ak vám nezaberá ani lak ani iné metódy tak si pod nechty(alebo keď ich nemáte čo je pravdepodobnehšie:D)tak na prsty kde rastú nechty a kde si ich obhrýzate si jednoducho nasypte nejakú ŠTIPĽAVÚ ZMES či skôr KORENIE.Neskúšala som to no moji rodičia mi to kedysi vraveli. tak držím palce :)

DeniFAMILY

Ja doporučujem kúpiť si v drogérií lak proti ohrýzaniu nehtov. Može byť priesvitný alebo aj čierny. Tento lak len natriete na nechty a ked si ich budete chciet ohrýzať naurobíte to . Lak je strašne horký.Ak si aj budete chciet ahryznut necht nepustí vás to a hned sa budete musiet necoho napiť :-) mne to pomáha :)))

blažo

silvia - ako som tu 3 krat pisal, stale to plati, uz si nehryziem 1,5 roka, stacil na to pilnik ktory som mal vzdy poruke. inac klasicka substitucna metoda ako na vacsinu zavislosti. vymenit zuby za pilnik a pilnik potom mozes odlozit. pekne upravene nechty uz po 2 mesiacoch nebavi nikoho ohryzat. inac som bol prekvapeny ako rychlo dorastaju ked sa stale nezhryzaju. inac poilnik mam vzdy poruke a vzdy si s nim skratim vycistim aj upravim nechty. ja som si hryzt prestal takto aj ked som si nikdy nemyslel ze by sa mi to podarilo a nemal som ani predstavu ako. drzim palce.

blondula

ja na rukach obhryzam aj mojmu syncekovi malinkemu :D skusala som tie stikatka na nechtiky,noznicky,ale neda sa mu to ostrihat :-( stale trepe ruckami a bojim sa,aby som mu viac nezastrihla ! na nozkach si este da,ale musim mu dat nieco "zaujimave" do ruciciek. znama mi poradila,ze ona svojim detom vzdy nechtiky obhryzala.takze to robim aj ja :DDD

- mira

Všimni si, že títo ľudia majú končeky prstov červené, kožu oslabenú a zbytky nechtov, ktoré ešte majú, sa im olupujú vo vrstvách, štiepia. To je všetko následok nadmerného príjmu expanzívnej energie v potravinách, hlavne v cukre.

- mira

Tak, ako som písala, mala by si sa hlavne snažiť vylúčiť cukor. To sa ti podarí len tak, že budeš menej soliť, menej vajec, mäsa, syrov, pečených jedál, ktoré spôsobujú chuť na sladkosti.
Hlavnou súčasťou tvojho jedálničlk aby mali byť neopracované obilniny a zelenina. Tak budeš mať dostatok B vitamínu a nebudeš mať dilatované končeky prstov.