strach zo smrti

lubos555

ja som dakedy veril v Boha, ale s mojich vedomosti a tolko kolko je chyb a nezrovnalosti v kazani o Bohu a v biblii sa mi neda verit a va par veci som nedokazal pochopit uz predtym.. iked som veril, ze existuje, treba verit v krajsie veci a to je LASKA:)

lubos555

siminka, aj ja som takto rozmyslal pred spanim:)treba mysliet pozitivne, byt stastnym, ja sa smrti nebojim:) nemam preco:) zaujimam ma co bude po smrti takze sa akurat vyriesi jedna velka zahada v mojom zivote:) naco sa bat smrti, ked sa to aj tak stane.. treba sa bat toho co sa nemusi stat a robit nieco preto:) pekny slnecny den prajem:)

siiiiiiiimiiiinka

ja zase ked si len tak lahnem do postele a neda sa mi zaspat rozmyslam a vtedy dostanem taky strach, ze sa zacnem zaoberat smrtou..uvedomim si ze raz ked zomriem uz nikdy nestretnem tych, ktorych lubim...a tak, toho sa ja bojim a preto sa pokusam rychlo zaspat :DDDD

blabla

bibliu necitaj, ta uz je tak poprekrucana, podla toho ako to ktorej dobe vyhovovalo.
Smrt je zaciatok noveho zivota...
pred nejakym casom tu nejaky otec pisal o synovi asi 4. rocnom, ktory tozprava nejak divne, dali to do jazykovedneho ustavu a cuduj sa svete, maly uz vie rozpravat nejakou starou skandinavskou recou. a rodinka su slovaci jak remen po 10 pokoleni.

samko r.

Neboj sa nič, v hrobe sa nepreberieš, pokiaľ nezomrieš na rakovinu kde sa pitva nerobí pravideľne, tak ti telo rozoberú na "súčiastky". Ešte aj kožu z chrbáta ti stiahnu na darovanie. Dnes je včade biznis.

joni_

mozno sa bojim umierania, ako to budem prezivat, ale nebojim sa smrti, lebo viem ze sa stretnem so svojim Stvoritelom a Spasitelom. Stretnes sa s nim aj ty, ovsem je otazka ci mas vysporiadane ucty, Boh je svaty a ziaden hriech pred nim neobstoji. Jedina cesta k Bohu je cez obet Pana Jezisa Krista. Jednych tam caka vecny zivot s Bohom a inych vecne utrpenie, ako sa kto slobodne rozhodne... Citaj Bibliu a vsetko sa dozvies, alebo pozri stranku www.smysluplnyzivot.cz, alebo mozme pokecat este tu, len neviem, nabozenske temy su tu zakazane???

utopia

Vieš že z nej nikto nemá radosť,to či sa potom preberiem ma nezaťažuje,ani to či je tam na druhej strane "svet", skor sa bojim toho pocitu že už nebudem so svojimi detmi,že už ich nebudem mocť objať a že sa ich nikdy už nedotknem. Ani im už nebudem mocť povedať že ich milujem. Len toho sa bojím.

MiCro LienQa

ano existuje ale je to dikutabilne kazdy si nieco mysli niekto pojde hore bielou branou a stretne sa s Bohom druhi si myslia ze prejdu cez akysi druhy breh sveta-zivota a tak dalej nic nieje dokazane ale poviem len tolko a tato informacia ma dost zarazila,ze sluch odchadza uplne posledny takze posledne co mozes urobit je sa prihovarat niekomu komu sa uz neda pomoct a ujistit ho ze ho mas velmi rada,aby odisiel v pokoji...