CItovy natlak

Príspevok v téme: CItovy natlak
papulko

Ahojte, prosim poradte mi,uz dlhsiu dobu sa mi niekto /blizka rodina/ zdoveruje s problemamy, kt. si viac menej sama sposobila, nechava sa vyuzivat ludmi,po citovej stranke a nanestastie aj financne. Ked som sa snazila poradit, vybafla na mna, ze ja tomu nerozumiem.
Problem je v tom, ze ja mam dost svojich problemov /aj zdravotnych/ a velmi negativne to affektuje mna a mojho priatela. Proste ona stale dookola riesi veci a udalosti a ludi, kt. za do vobec nestoja a stale to predomnou rozobera, proste je uplene zaslepena. A ja som uz velmi casto nahnevana a vycerpana z toho. Niekedy som uz reagovala, zvysenym hlasom a povedala som si svoj nazor, dokonca moj priatel jej povedal, nech ma nezatazuje s niektorymi vecami.
Otvorit oci jej asi neotvorim, ale neviem, ako jej vysvetlit, nech ma s tym nezatazuje

[zruseny12]

tak jak sa este viac ma naucit hovorit...je to proste tak...ty ludia si schvalne vyberaju ludi,ku ktorym si mozu viac dovolit...a najhorsie je na tom to,ze ona este byva s tou osobou...nema kde utiect atd.

gabrielik

rada, viem ze to nieje jednoduche a kazdy si v zivote zazije svoje a stretne toho vela dobreho aj zleho.

Neradim len tak teoreticky, sama som bola casto uzlicek nervov, a nechala som sa vyuzivat, pritom som mala pocit ze mna nikto nepolutuje a tak dalej.

Otazka je totiz postavena inak. ako JA mozem pomoct a pomahat inym ked neviem pomoct ani sebe?
Uz to tu spomenula aj mamca.
Nejde o to, otocit sa dotycnej osobe chrbom, ale o to dokazat sa preniest ponad svoje aj jej vlastne ja.
Kazdy clovek je vo svojej podstate dobry. A ked to pochopim, mozem mat rada aj seba aj tych co odomna pytaju radu aj tych co ma potrebuju len na to aby som vedla nich sedela.
Ak som slaba a zatial to nedokazem znasat, tak sa musim maucit povedat: "Prepac, ale nemozem to pocuvat, ublizuje mi to."

[zruseny12]

....a pritom sa viem branit atd.ale naco budem vyryt hladinu...vypocujem ich a potom to doma preberieme...ked ma to trapi...ked nie uz sa k tomu nevraciam...jeden cas som prestala domov chodit a ked som zacala chvilu bol klud a zasa je to nanovo...je to uz v povahe a nik takych ludi nenapravi,len taky isty clovek ako je ten sobec sam....aspon ja si to myslim,preto oni vyhladavaju tichych ludi a ludi ktory sa moc neozyvaju....alebo su vycurany....je to zlozite...

papluko

dakujem,) to sebavedomie sa nam s priatelom zide, uz dlhu dobu, sme zo vsetkeho, co sa na nas sype vystresovani, ale zatial nas nic nerozdelilo a chceme zacat "novy zivot"

[zruseny12]

papulko,nevsimaj si ked ti tu niekto napise ine nazory,kazdy to vidi inak...aj ja mam obcas teke veci v rodine,ze ked pridem domov ja len pocuvam,nic nemozem povedat a oni mozu povedat co sa im chce...niekedy ma to velmi trapi...a vobec si neuvedomuju napr.ze ja som vazne chora atd.ale to su niekedy take reci,ze by som ich aj ja najredsej poslala vsetkych s toho domu na psych.okrem deti,ktore su este male a za nic nemozu...chapat ta bude len clovek ktory ma tiez nejake take probl.

mamca

Joj,Papulko,zle si pochopila,to o tom egoizme bola moja reakcia na príspevok od jojkáča...Práve konanie tej tvojej blízkej osoby sa mi javí ako egoistické.Tebe naopak držím palce,aby si nazbierala viac odvahy a sebavedomia.:)

papulko

Pre mna nie je jednoduche pisat o tom na nete, 2 roky som sa jej snazila pomohat, aj s priatelom, a vzdy jej budeme blizke osoby. Ale my si musime budovat svoju buducnost, a nemozeme ju non stop drazt za ruku. Ale problemy vzdy boli a vzdy budu. A aj ked nemozem pisat podrobnosti. Ona svojim konanim, narobila naozaj velmi vazne problemy,kt. maju aj do buducna vazny dopad na jej najblizsich. A ako som pisala ona MUSI SAMA CHCIET, aj ked sa uz vela napravit neda. Nemyslim si , ze som ja egoista, ale ONA, pretoze ked som potrebovala, aby nam pomohla, tak sa nam obratila chrbtom.

mamca

A na margo egoizmu,hodiť svoje problémy na plecia iných bez snahy vypočuť si ich názor,len sa vyžalovať a nič neriešiť,to je potom zo strany tej dotyčnej čo?

mamca

Papulko,ak sa budeš báť "byť zlá",skončíš zavalená problémami druhých a aj tak nikdy nevyhovieš všetkým.Pomôcť,to áno,ale tak a takým spôsobom,aby si neprišla o seba,svoj život.Ver mi,nemá zmysel byť prehnaným altruistom,teba to zničí a ten druhý sa nikdy nepostaví na vlastné-nemusí... Preber zodpovednosť za seba,nie za druhých.Tá osoba nie je na tom tak,aby si problémy mala riešiť za ňu.