Operácia štínej žlazy - kde?

kablica

ivetabejby, stitnu zlazu nemas dva roky, ale vyvinula sa ti este pocas vnutromaternicoveho vyvoja, inak by si sa nenarodila.
A o komplikaciach sa vyjadrit neda, to musis len risknut, nikto ti nezaruci 100% uspesnost operacie.

Irén

RNG,
Akceptujem,čo píšeš,ale nakolko som už robila test s jodovou tintúrou a jod sa nevstrebával, teda škvrna ,znamená to,že deficit jodu nemám,tak nemôže mi jod uškodiť ?
Tiež ma zaujíma dlhodobé branie selénu ohľadom predávkovania .
Ináč ja stále dúfam,že pokiaľ mám š.ž. aj keď AIT.poškodenú dalo by sa v tej veci ešte niečo robiť, aspoň v to dúfam...

RNG

Turianicov olej obsahuje na lyzicku len 150 mikrogramov jodu.
Podla novsich vysledkov lekarov treba toho jodu ovela viac, bezne od 2 do 6 miligramov, v pripade strumy/hrvolu aj ovela viac.
A samozrejme to pracuje len so selenom,, ktoreho treba 200 az 800 mikrogramov denne, podla toho kolko beries jodu.Odporucam vam, aby ste si precitali uvedene clanky na rng.nazory.eu, kde su uvedeni lekari , ktori robili v tomto vyskum v 80-tych rokoch az dosial a nie spoliehali sa na archaicke odporucene davky z roku 1948, ktorych sa povacsine lekari tak spiatocnicky a zatato drzia, napriek tomu ze bolo uz davno dokazane, ze su to nedostatocne davky.
Organicky viazany jod brany ustne moze byt napr hociktory olej s nenasytenymi vazbami, ktory sa ciastocne nasyti jodom.
Ale aj transdermalne dodavanie jodu(cez kozu) z jodovej tinktury alebo lugolovho roztoku pracuje dobre, kde sa jod okamzite po prechode cez kozu naviaze na podkozne tuky, tj dalej do tela sa uz dostava ako organicky viazany.

jajaja295

nie nepoznam, ja sa citim stale rovnako, ja som nemala priznaky ani pred tym, ako mi zistili, ze mam znizenu funkciu stitnej
zrovna dnes som si kupila dalsiu flasku rybieho oleja, neviem kolku v poradi, asi piatu a beriem selen + euthyrox 25mg a v sobotu bez euthyroxu

Irén

Jajaja,
no dík,ale nepoznáš to na sebe- napr. únava.spánok,zima atď.?
Ja keby som nebola na kontrole a nevyskočilo to TSH,tak ani neviem,že mám problém so š. ž.,lebo mi bolo skvelo a teraz čo ho neberiem mám chlad v nohách.
A kolku flašku berieš a či znižuješ hormon. No a teraz som dostala mail o tom aký je pri AIT š.ž. selen prospešný,tak zrejme aj ten ti prospieva.

jajaja295

Ja neviem aky je medzi nimi rozdiel, predpokladam ze ziadny, ked oba oleje maju jod a ja mam ist na kontrolu az v lete, takze neviem, ake mam momentalne vysledky krvi

Irén

Ahoj jajaja 295
Chcem sa ťa spýtať,že aký je rozdiel medzi ryb.olejom s jodom a ten od Turianicu,nakolko viem,že si užívala aj Fortunu Vitae.
Nemyslím cenu,tam je značný rozdiel,ale ako sa ty cítiš. Viem,že si písala,že tebe účinkuje ryb.olej a aj ja som ho brala v lete,ale mne sa zhoršili výsledky a tak som prestala a teraz napriek dobrej laborke je mi na ho...! Niekedy si myslím,či som si tým olejom nerozhádzala metabolizmus,alebo teraz organizmu chýba jod,ktorý som mu prestala dodávať. Kúpila som Fortunu Vitae,ale tak to by ma zruinovalo,keby som ho mala dlhšie užívať a preto chcem vedieť tvoje stanovisko k tejto problematike - ovšem ak ťa s tým neotravujem. Je dobré sa s niekym kto už má nejakú tú skúsenosť za sebou . Dík !

jajaja295

ja sama berem selen od medpharmy, kazde rano aj s 25mg euthyroxu a poobede ked pridem z roboty, tak si dam polievkovu lyzicu rybieho oleja s jodom

alisea

odp.RNG dakujem za váš príspevok,taktiež som si objednala tekvicovy olej s organickým jodom od p.Turianicu a hned idem na mg jod...logicky vyplýva že stitna zlaza nesprávne funguje hlavne kvôli nedostatku organickej formy jodu...Tiez mi trvalo kým som pochopila rozdiel medzi organ. a neorg. formou jodu... v kuse som sa kupala v mori a jedla ryby s tým že mi to pomože, ale organizmus nedokázal anorg. formu jodu premenit na organ. formu a vyuzit to..takže krk mi opuchol este viac...mohol by este niekto poradit kde sa nachádza vačšie mnozstvo selenu?dakujem za odpoved.,,vsetci ste zlatí