oplati sa dat von mandle ?

Príspevok v téme: oplati sa dat von mandle ?
dezider

pred piatimi rokmi som maval caste anginy, asi raz alebo 2x do mesiaca som bol chory, nevim ci som mal hnisave anginy alebo jake nepametam sa ale povedali mi ze mandle mam chronicky zapalene(alebo aj zvecsene)chceli mi ch trhal ale lekarka povedala ze ani netreba lebo uz som nebol chorlavy a bolo mi dobre,ale teraz mam zapaleny nosohltan, hlieny a taku nechutnu chut capy nemam ale mam donicene ryhovane mandle, pocul som ze aj ked nemam capy tak mozu byt vnutri a to moze byt takisto neprijemne, a taky pocit cudzieho telesa v hube.... mandle ma obcas bolievaju ale neni to angina ani teploty nic... oplati sa vybrat tie mandle ??

vecernica

nie nerob to citaj vyskum a nie lacne reci prvoplan chyryrgov citaj imunologov ktory su jednoznacne proti!! vybratie mandli je nazor z 80 rokov ze sa tym vsetko vyriesi,,,,,,,,,,,,,hahahhaha

lurika

Ja som po vybrati madieľ 18 rokov,predtym so trpela častými angínami spojenymi s vysokými horúčkami a hlavne tie sú nebezpečne u dospelého človeka/srdce,obličky/Na krčnom mi urobili výtery a našli nejakeho ozaj zeho bacila a preto mandle hned vybrali.Od vtedy som vysoku teplotu nikdy nemala,chora som raz za rok,ale pri teplote 37,5 sa ciťim ako pri 39.Byť na Tvojom mieste isto navštívim ORL lekára.

alilien

ja som nikdy nebola chora tak ze ma boleli mandle..mala som len zvyseny latex...jedna krcna mi nikdy nic nenasla dalsia mi povedala hned ze treba ich vonku bo hnisaju.. a ked sme sa sli objednat uz na operaciu tak mi krcna dalsia povedala ze netreba( lebo ze latex neni pricinou vyberu mandli) potom nas reumatologicka poslala k dalsiemu krcnemu ktory zevraj vie spravit diagnozu z viacerych nazorov doktorov..a ten mi povedal ze by ich dal vybrat.. tak co mi na to poviete? to je zdravotnictvo co?! takze idem v januari na operaciu..dufam ze mi aspon vyrazky zo ksichtu zmiznu :D

barbinka

vieš dezider ja nie som odborník, to naozaj treba ísť k doktorovi. a choď teda skúsiť aj k inému, keď táto tvoja len čaká na zázrak. a mala som aj čapy.

dezider

barbinka .. bol som u krcnej ta asi caka na zazrak :D, mala si aj capy ?? ja ne ale mam taku nechutnu chut nezmytelnu, aj ked nemam capy ajtak to moze byt s toho ? lebo donicene su dost..

barbinka

dezoder tak ja som tiež chronický zápal, mandle už úplne zjazvené, lenže ja som bývala posledné tri roky raz za mesiac chorá so strašnými bolesťami hrdla. takže ja som nad tým nerozmýšľala. som skoro 8 mesiacov po operácii a zatiaľ nemám žiadne problémy. som spokojná. možno by si mohol skočiť k nejakému odborníkovi na ORL.