Kozmetika po roaccutane

Príspevok v téme: Kozmetika po roaccutane
bianca_s

Caute baby,pekne vas prosim,poradte mi.. Mam 21 rokov a brala som Roaccutane cca pol roka, pricom som tuto kuru ukoncila pred 3,4 mesiacmi. Vyborne mi pomohol, akne uz nemavam. Avsak, moja plet ma zacervenane miesta a fliaciky na tvari (pravdepodobne flaky po akne?)a zacervenane rozsirene zilky. Kozmeticka mi povedala ze sa moja mastna aknozna plet zmenila na suchu a citlivu, urcite je menej mastna ako kedysi ale stale po prebudeni ma moja plet trochu mastnu strukturu. Potrebovala by som velmi poradit aku mam teraz pouzivat kozmetiku (po Roaccutane, sucho/citlivo/niekdy mastna plet a hlavne problem s cervenymi zilkami a flakmi)?? Bola mi poradena Biderma, La Roche Posay...ale neviem si vybrat a hlavne neviem aky rad pripravkov mam pouzivat? Na citlivu /zacervenanu plet alebo hydratacny rad pre vyzivovanie pleti alebo aj nieco z radu pre mastnu plet? Mam to kombinovat alebo sa zamerat len na jeden rad? Potrebovala by som cistiaci gel na hlbkove vycistenie pleti a odstranenie make –upu, pletovu cistiacu vodu a krem. Dakujem velmi krasne vopred za pomoc.

Livinka

ahoj, ja beriem roaccutane uz 7 mesiacov a popri tom používam kozmetiku výhradne od La Roche ... mne sa veľmi veľmi osvedčila, všetky jazvyčky a červené fľaky mi zmizli a pleť mam hladučku ... skus napriklad Effaclar K alebo Effaclar A.I. ... ja to kombinujem a je to super ... a okrem toho táto značka ma v ponuke aj rôzne čistace gély špeciálne pre citlivú pleť so sklonom k akné ... mne to odporučila doktorka a odvtedy už nepoužívam nič iné ... a som maximálne spokojná, držím palce

Carie

no to by ti mala poradit kozmeticka, ak sa ti nelubi co ti poradila jedna, vyskusaj aj ine. ja som tiez brala roacutanne, tiez pol roka, ale plet mam stale mastnu, aj akne mam stale, hoci je to aspon o 80% lepsie. ja teraz pouzivam len hydratacny krem a chodim kozmeticke.