Je to mozne?

Príspevok v téme: Je to mozne?
Summer_

Ahojte, spravilo sa mi strie na bokoch a tak som si v drogerii kupila krem. Predavacka mi jeden odporucila, na uz vzniknete strie a vraj pomaha. No ja mam po tyzdni pouzivania pocit, ze sa mi to len zhorsilo. Je mozne, ze to ma na mna nejaky vedlajsi ucinok? Alebo take nieco? Lebo tomu nerozumiem. Ved sa to malo zlepsit! :( a dost ma to hneva :((
Dakujem za odpovede ci skusenosti...

Summer_

Tak vam pekne dakujem, budem skusat co ste napisali aby sa to aspon nezhorsovalo...
Agina no hej, ale po porode budem za tie strie aspon drzat v rukach nejakeho rozkosneho drobceka :D Teraz za to nemam nic:D Ale aj tak dakujem...ste zlate :)

agina

Summer nechcem ti brat iluzie, ale komu samaju strie vytvorit, tak sa vytvoria, aj keby si sa natierala tym najdrahsim kremom.Povedia ti to v kazdej porodnici a tam uz toho teda videli!!! Nespravia sa len z porodu, ale aj vtedy, ako ty pises - rychle pribratie, alebo schudnutie.

aduliena

Summer, myslíš, že ani jedna kamarátka ich nemá? Chváliť sa tým iste nebudú. No ale ak ich nemajú, tak to je teda super, je im čo závidieť.
Ak sama vidíš, že ti ten krém nerobí dobre, tak ho už vôbec nepoužívaj. Neviem, či bol moc drahý, ale nestojí za to, aby si si pohoršila. Skús niečo z lekárne, možno tam majú aj vzorky, ktoré by si mohla vyskúšať a potom investovať do celého balenia.
Pomáhajú aj rôzne peelingy, ktoré si môžeš spraviť doma. Napríklad hrubý cukor zmiešať s oliv.olejom a tým si v sprche vymasírovať problémové partie, alebo soc zo zalievanej kávy je tiež dobrý ako peeling, tak skús.

axelonka

ale určite, že to pomáha:) hlavne pre to nemaj žiadne komplexy, na svete sú oveľa horšie problémy ako mať strie. v boji proti nemu treba hlavne trpezlivosť, nemožno čakať už po týždni nejaký zázračný výsledok. natieraj sa tým krémom pravidelne, ak s doterajším krémom nebudeš mať dobré výsledky, tak ho nepoužívaj a kúp si nejaký nový, na trhu ich je naozaj mnoho, sprchuj sa striedavo teplou a studenou vodou, kúp si masážnu rukavicu a masíruj sa ňou. hlavne to rob pravidelne a vytrvalo, uvidíš, že sa to zlepší a budú menej viditeľné:)

Summer_

adulienka ale ja nemam ani jednu kamosku so strie. Ja mam len 18rokov a kamosky taky problem este nemaju. Mama tiez nie. Ja to mam z chudnutia a priberania to viem. Som schudla 10kilo a potom 14pribrala :(

Summer_

axelonka mam jeden od vichy- ten mam vraj pouzivat tam kde sa este nespravili ale mohli by sa, ako prevenciu a jeden mam galenic a ten mam davat na uz vytvoreme strie. Malo by ich to zmiernit.
No a ja som mala tie strie take akoby len trosku vypuklu kozicku v takych pasikoch na bokoch, ale uplne svetle a po pouzivani ich mam podla mna aj viac vypukle a su viditelnejsie na pohlad. Viem ze sa ich nezbavim uplne len som dufala ze sa zmiernia.

aduliena

Summer, je to tak, že ak sa strie vytvoria, už sa ich nezbavíš. Sú to drobné trhlinky v koži, ktoré môžu vzniknúť pri rýchlom priberaní alebo schudnutí. Žiadny krém ti tieto trhlinky nezacelý, čiže strie nezmiznú. Pomocou krémov sa dá dosiahnuť to, že budú menej výrazné. Predavačka ti bude tvrdiť hocičo, je rada, že predá svoj tovar. Radšej sa popýtaj kamarátok a známych, čo používajú a majú overené a potom si ten prípravok kúp.

Summer_

To myslis vazne? :( A ta predavacka tvrdila ze to pomahaaa! Ale ma to riadne stve lebo ak sa to este zhorsi tak si uz ani plavky neobleciem bez hanby :(

axelonka

zdá sa ti, že by si mala strie výraznejšie alebo podľa čoho usudzuješ? a aký krém to bol? týždeň je naozaj veľmi málinko na to, aby si videla nejaký výsledok, ale tiež by bolo menej pravdepodobné, ak by sa to dokonca zhoršilo. skús ho ešte chvíľu používať a keď zbadáš, že to má na teba naozaj zlý účinok, tak ho jednoznačne prestaň používať. je pravda, že ak sa strie vytvorí už sa ho nezbavíš, ale môžeš ho aspoň zmierniť a menej zviditeľniť.