Nadmerné potenie

Karpady

Šalvia je nepochybne zdravá a chutná, no pokiaľ trpíš nadmerným potením tak je na to krátka. Súhlasím z názormi na Electro Antiperspirant, tiež ho používam a nebyť neho, potím sa aj teraz, keď zas teploty padajú k nule... Keď s potením ešte zápasíte, pozrite sa na to: www.electroantiperspirant.com

david.m

Caute, kamarat mi odporucil novy vyrobok perpsi najprv som tomu nejako neveril ale mozem potvrdit ze naozaj funguje.. ja ako sportovec sa casto potim... a nejako som sa az hanbil... skuste: -odkaz odstránený-

Jurko558

ludkovnia, ak mozem nieco odporucit, tak je to ten elektroantiperspirant!!! Mal som problemy s prehnanym potenim snad odkedy si pamatam a vyskusal som asi uplne vsetko, co je na trhu a nic nepomohlo, aspon nie v dlhsom casovom rozmedzi. Od prirodnych pripravkov az po vseliake chemicke svinstva (teda okrem botoxu, ten som neskusil, pretoze je drahy a bojim sa injekcii:)... uz vyse dvoch rokov pouzivam tu malu bielu krabicku a od tej doby nepoznam ziadne mokre ruky, ziadne flaky pod pazuchami, ziadne striedanie tricka pomaly kazdu hodinu, ziadne stipanie oci od potu.. len krasny pocit sucha. Myslím si, ze za ten super pocit to nieje vela penazi. hlavne ked si vezmem, ze ta jedna investicia do elektroantiperspirantu mi vydrzi x rokov, kdezto vsetky pripravky sa musia stale kupovat dookola nove.

Majuš_

Zdravim vas..
Ja mam tak isto problem s nadmernym potenim, vyskusala som takmer vsetko okrem toho pristroja, to si nemozem tak isto dovolit momentalne. Skusila by som tie prirodne antiperspiranty ktore boli odporucane v poslednom prispevku, je tam aj zaruka vratenia penazi.. za vyskusanie nic nedam, znie to fajn.. hadam ten problem konecne vyriesim, dakujem za radu :-)

Petra25

Ahojte,

rovnako ako aj vy ostatní poznám problémy s potením. Preštudovala som si všetky vaše príspevky (samozrejme aj s odkazmi na produkty ktoré ponúkate). Vyskúšala som nemenovaný produkt "D...", ktorý mi spálil celé podpazušie. Elektronický prístroj znie fajn ale niekoľko sto eur si dovoliť nemôžem. Známy ma oslovil s ponukou jeho obchodu (www.nepotsa.sk), kde ponúka prírodné antiperspiranty. Nechcem robiť nikomu reklamu, ale tento e-shop si ju určite zaslúži už len preto, že mi pomohol s problémom, ktorý moje ego znižoval na minimum keď som sa mala ukázať v spoločnosti s typickými "koláčmi". Držím Vám všetkým palce!

ThomasK0

Zdravím všetkých "potivcov" aj nepotivcov. V nasledujúcich riadkoch by som sa chcel venovať problematike potenia . U mňa to začalo v období 14-15 roku a žijem s tým už 6 rokov. Nadmerne sa mi potí celé telo, avšak najväčšie problémy mám s dlaňami, chodidlami, pod pazuchami a prípadne na zadku. Vidím že veľké množstvo mladých ľudí okolo 15-teho roku má tieto problémy a nevie čo s nimi. Dúfam, že sa k týmto riadkom dostane čo najviac z vás a pomôžu vám.
Určite by ste sa mali s týmto problémom poradiť s rodičmi, už len pre to, že budete potrebovať nejaké financie na odstránenie tohto problému. Odporúčal by som začať úpravou životosprávy, vyskúšať piť šalviový čaj (prípade kúpeľ), a taktiež postihnuté miesta máčať v hohúcej vode s dubovou kôrou ( kúpite v lekárni asi za 1 euro). Komu to nezaberie, musí pokračovať ďalej. Na rad prichádzajú rôzne spreje a deodoranty. Je ich určite veľa ale spomeniem len pár z nich. Ja osobne som vyskúšal Dricol a ešte nejaký expical deo forte. Maximálne mi vysušili pokožku + potenie znížili tak o 5 percent. Avšak niektorým to pomôže a preto odporúčam vyskúšať (zoženiete v lekárni od 5 do 10 eur bez predpisu). Prípadne sa v lekárni môžete informovať o iných podobných produktoch, pretože ich je viac a niektoré možno zaberú. V prípade neúspechu treba zájsť k svojmu lekárovi. Spraví vám odber krvi a tam je možne zistiť, čím je to potenie spôsobené( u mňa bola krv aj štítna žľaza v poriadku). Taktiež môžete zájsť na konzultáciu ku kožnému lekárovi.
Ak vám potenie stále pretrváva,je tu i pár ďalších možností. Pre tých, ktorí majú dostatok financii je tu Bottox. Ide o vpichávanie látky pod kožu na postihnuté miesta. Niektorí ľudia si to veľmi pochvaľujú, avšak ja tomu moc neverím. Vraj je to dosť bolestivé + je to veľmi drahé(okolo 500 eur). Doba po ktorú bottox účinkuje je zhruba 3-4 mesiace. Je tu tiež možnosť že nebude účinkovať vôbec. Takže je riziko vyskúšať ho.
Ďalšia možnosť je Iontoforéza. Je to prístroj ktorý predáva jedna česka firma a už po prvom dni po odjednaní ho máte u vás doma. Stojí asi 400 eur avšak úspešnosť liečby je obrovská. Ja osobne si ho plánujem zakúpiť v najbližších dňoch. Tu máte link. Je tam všetko o tomto produkte.
www.electroantiperspirant.com

No a nakoniec chcem spomenúť hrudnú sympatektómiu. Toto riešenie je riskantné avšak môže sa vyplatiť. Ide o prerezanie potných žliaz, ktoré zabráni poteniu v podpazuší a na rukách. Ja osobne odporúčam tento zákrok len u odborníkov, ktorí vedia o čo ide (napr. BA Ružinovská nemocnica). Taktiež varujem, nedajte si tento zákrok spraviť nenávratne, pretože je šanca kompenzačného potenia a to vám môže niekoľkonásobne zhoršiť situáciu. Návratný spôsob je, že vám potné žľazy neprerežú,ale len zovrú svorkami a v prípade problémov po operácii je možné tieto svorky zas odstrániť.
Prajem veľa veľa štastia...ahojte.

raymond1

Ludkovia ak máte problém z nadmerným potením rúk pdpazušia prípadne celého tela,treba sa prejsť do prírody a tam rastie krasna užitočná rastlina menom ŠALVIA treba ju vysušiť,potom date do 5 lit.hrnca zovrieť vodu a do zovretéj vody dame za hrsť rastlín a nechame 10min vyluhovať,napustíme vaňu z vodou na kúpel ado vody vlejeme vývar šalvie a umyjeme si celé telo a po par kupeloch sa zbavýme nadmerného potenia.

hrtlik

Kvôli výskytu rakoviny ho určite nestiahli, ale skôr ho bol akútny nedostatok, tak mi to aspoň hovorili v lekárni. Čo som ale bol v Bratislave, tak tam ho mali. Teďka osobne nakupujem na www.driclor.sk pretože tam majú veľkoobchodné balenia (väčšie) a vydrží dlhšie.