Nedostatok cukru

Príspevok v téme: Nedostatok cukru
jancecka

Ahojte, pri výtere, ktorý mi robila moja ženská doktorka, mi zistili, že mám málo cukru v tele, vraj by som mala jesť viac sladkého. No to sa už nedá, veď ja žijem len na sladkom. Môže to byť preto, že telo má nedostatok, tak si ho stále pýta? Môže to mať horšie následky? Čo to znamená?

lombardo1981

Podľa popisu, to vyzerá na vrodený hyperinzulinizmus. V podstate to je najčastejšia príčina neonatálnej hypoglykémie.

verbenka

Existujú rôzne poruchy hladín inzulínu a cukru u novorodencov, keď je veľa inzulínu, tak je málo cukru, je to opačne ako pri cukrovke. Neviem presne, akú presne má dcérka diagnózu, je ich možných viac, ale dajú sa zväčša liečiť. Bude to asi genetické, ale to je len môj odhad. Treba sa pýtať doktorov, pýtať sa na presnú diagnózu. Viem, že u nás sú na to špecialisti aj v Detskej fakultnej nemocnici v Bratislave, prinajhoršom skúste nejako poistiť malú na slovensku a vybaviť prevoz, keby sa Vám zdalo, že to nejde k dobrému...

HMILANSKY

MOJA MALA DCERKA SA TERAZ NARODYLA MA LEN 1.TYZDEN.. A MA VELKY PROBLEM S CUKROM V KRVY.. NARODILA SA NA CISARSKY REZ. NA 36,tyznou a 5.dni.. 25.% GLUKOZU JEJ DAVAJU POTOM ma cukor 7.8 SKUSAJU JEJ DAVAT PO TROSKE MATERINSKE MLIEKO..... A POTOM JEJ KLESNE CUKOR NA 2,2 CO TO NENY VELMY DOBRE..... MA VRAJ V TELE NEJAKY INZULYN CO JEJ ZERE CUKOR..... CHCEM SA VAS SPYTAT CI SA VYLIECI ALEBO MAME POCYTAT NA NAJHORSIE LEBO NIKTO NAM NIC NEVRAVY A ANI TU NA INTERNETE NEVIEM NIC NAJST ZIJEME V ANGLICKU..... PORATE NAM CO A AKO DALEJ..... ZA POCHOPENIE VAM VELMY PEKNE DAKUJEM.....

Lussy

Aj mne zistili že mám málo cukru v krvi, ale je pravda že ja sladke nelubim takže sladke nejem a doktorka mi povedala že musim začat...

mira

Polysacharidy vo vhodnej forme : pšeno, ryža natural, jačmenné krúpy, kuskus, pšenica, pohanka, ovos, ovsenné a iné vločky, kukurica, raž, rôzne bezvaječné cestoviny. Všetko nelúpané, domäkučka uvarené alebo inak upravené. Ďalej zeleniny.

mira

Treba jesť komplexné cukry - poysacharidy. Obilný slad len veeeeeľmi máličko v prípade krízy, asi 0,5 lyžičky denne. Obilné slady dostať v zdravej výžive - pšeničný, ryžový, jačmenný, kukuričný.

mira

Hypoglykémia vzniká tak, že jednoduchý cukor ide rýchlo do krvi.Nepotrebuje k vstrebaniu tráviace enzýmy v tenkom čreve, vstrebávať sa začne už na jazyku. Tým núti slinivku vylučovať veľké množstvo inzulínu. , ktorý zareaguje a rýchlo odstráni cukor z krvi. Tento dej je veľmi rýchly a účinný. Pri častom opakovaní vzniká stále väčšie potreba cukru. Tá sa prejaví stále väčšou túžbou po cukre. To kladie veľké nároky na slinivku. Striedaním hladiny cukru v krvi sa dostavuje nekľud, nervozita, striedanie nálad, bolesti hlavy , poruchy spánku a iné. Toto štádium môže trvať veľa rokov, kým nedôjde k vyčerpaniu slinivky, ktorá už nebude mať schopnosť produkovať inzulín a vznikne diabetes mellitus.
Z toho vyplýva, že predpokladom liečby je dať organizmu taký cukor, ktorý sa pomocou enzýmov v tele rozkladá a vstrebáva plynule a nedochádza ku kolísaniu hladiny v krvi. Polysacharidy nezaťažujú slinivku, nevyvolajú nárazníkovú reakciu a nesú spolu veľa minerálov, vitamínov a enzýmov v celých obilných zrnách.
Jednoduchý cukor je droga, pri ktorého vysadení vznikajú nepríjemné fyzické a psychické prejavy. Pri týchto si pomôžeme zaradením trochy obilného sladu.