Skodi to alebo neskodi????

sashenenka

ta fiona nema v hlave vsetko v poriadku...je psychicky chora podla mna..ktora zena so zdrvym rozumom povie ze dieta mu pokazi cely zivot...len chudera co mysli iba na seba a nie na druhych..predstav si ze to by o tebe fiona povedala ze ta nechcem a ty by si tu teraz nebola..a na dieta nikdy nieje skoro ani neskoro..aj to male ma pravo na zivot....ono za to nemoze....tak sa uvedom ty psychicky narusena..lebo ty nemas v hlave vsetko v poriadku..chod sa dat liecit....fakt chudera z teba je...karieristka prasiva...

no ja

ja si myslim ze skodit to skodi...ale skodi to aj ked nejsi tehotna.ale urcite nejsi prva ani posledna ktorej sa to stalo:)myslim ze sa nemusis nicoho bat.

ooooo

Igua prepac este raz som si to precitala a zistila som ze som si ta s niekym pomylila. Velmi sa ti ospravedlnujem:-(

igua

ale ved vy ste ma vobec nepochopili!!!!! toto tu nema cenu.
a myslim si, ze mam minimalne porovnatelne znalosti z biologie, ako vy tu. este na strednej to bol moj najoblubenejsi predmet a dokonca aj teraz na vyske sme mali este anatomiu.
ide o to, ze vy krivdite vlastemu nazoru, lebo ja s vami suhlasim, chapete? ja som na vasom brehu...uz neviem ako inak vam to mam vysvetlit. asi ste si to neprecitali pozorne, co som pisala.
ooooo, si ma sklamala. urazat ma...a hlavne ked mam taky isty nazor ako ty...neviem, ci sa mam smiat alebo plakat.

tinka228

ooooo je iné, keď sa nešťastnou náhodou zdravé dieťatko poškodí pri pôrode. Je to strašné, ale bohužiaľ aj toto život prináša. Ale keď sa už v brušku zistí, že to nebude v poriadku tak si myslím, že je na matke ako sa rozhodne. Bez toho aby ju za to niekto odsúdil. Napr. nedávny prípad siamskych dvojičiek. Už v druhom mesiaci tehotenstva vedeli, že to budú siamske dvojičky a predsa si ich nechali. Ja viem, že rodičia do poslednej chvíle dúfali, že detičky budú žiť. Ale väčšia šanca bola, že nebudú. Podľa môjho názoru, bolí strata narodeného dieťata viac ako nenarodeného. A nieže sa teraz do mňa niektorá "obuje" za to, že som to tu vytiahla. Ja sama neviem ako by som sa na ich mieste rozhodla. Ako som už písala viem aký je to pocit keď vám v brušku rastie bábätko.

ooooo

Klara jasne ze je diskutabilne to, ci priviest postihnute dieta na svet je moralne z ludskeho hladiska, utrpenie dietata, rodicov. Lenze sme ludia a v risi ludi predsa nenechame slabeho jedinca zahynut ako v risi zvierat, ale postarame sa onho. A okrem toho vela deti sa rodi geneticky zdravych a lekar spravi pri porode chybu, je tiez na matke ci jej svedomie dovoli dat dieta do sanatoria, kde mozno uhynie alebo prijme tu obet a bude sa onho starat kym jej sily dovolia. Moja svokra sa takto stara o svojho synceka uz 12 rokov a nelutuje. Je to silna osobnost a velmi obdivuhodna. Tiez lekar spravil pri porode chybu a dieta sa uskrtilo pupocnou snurou. Nema funkcny mozog, je to telicko bez ducha, nevidi, nepocuje a napriek tomu ho milujeme vsetci.

kla.ra

kazdy si mysli nieco ine, nikto vam potrat nevnucuje a tak neodsudzujte ludi,lebo nepoznate ich pribehy...hovorite ze vam zivot mama dala, tak preco vy by ste ho mali niekomu zobrat, ale ja vam poviem uprimne, ze keby to ma mojej mamine pokazit zivot, by sa musela trapit, ze nema dost penazi ani na jedlo pre nas obe,nedostudovala by,alebo by som mala celozivotnu vadu, tak radsej nech by isla na potrat ... a to vecernicine : "ale debilovy nic nevysvetlis" s tym Y a urazkou, tiez hovori za vsetko...