hrozne zuby

Príspevok v téme: hrozne zuby
veronika

je pravda, ze mam hrozne zuby.spodny rad je este v pohode, ale ten vrch je hroza.mala som uraz, pri ktorom som mala vybitu polku predneho trvaceho zuba-jednotku.zubarka mi odtial vybrala nerv a ´´prirobila´´ mi ho.lenze farbu na nom mam nie bielu,ale sedu,pretoze wraj nema taku bielu-to sa taha uz dobrych 5 rokov.a mimochodom sa mi pri uraze asi posunuli nejako korienky zubov alebo neviem co, ale proste na vrchu mam iba 10 zubow (vazne, neprehanam) a aj tie su dost daleko od seba, vyzera to hrozne.da sa s tym nieco sprawit? nemozem sa ani poriadne usmievat,iba tak aby nebolo widno zuby.strasne ma to stwe, lebo ked ma niekto krivy nos, moze ist na plastiku.ked ma niekto zlte zuby, da si ich vybielit.ale s tymto newem ci sa da neco spravit :( som uz zufala...mam iba 16

mifor

Ja mám hrozne krivé horné jednotky, navyše jedna z nich je mŕtva, už som nosila aj strojček a nepomohol. Neviem, čo by sa s nimi dalo spraviť.

blumchen

Monica, chod na konzultaciu k nejakej celustnej ortopedke, ona ti povie, co sa s tvojimi zubami da robit. Protezu urcite nepotrebujes, ved s fixnym aparatom sa daju napravit takmer akokolvek krive zuby,aj ked trhanie mozno bude treba. Ak si z BA, dam ti kontakt na dobru zubarku, ku ktorej ja chodim uz 2 roky. Fixny aparat sa neplati naraz, ale postupne, a nie su to az take velke sumy. Ja som rada, ze som sa na to dala, aj ked je to dlhodoby proces, ale stoji to za to.

monica gazpio

Ahojte, tak ja mám tiež hrozné zuby. Mám ich krivé. Viem, mala som nosiť strojček, lenže keď som chodila do školy, ledva som sa stíhala učiť a tak na starostlivosť a zakladanie strojčeka nezostal čas. Teraz by som ho síce mohla nosiť, lenže žiaľ toľko peňazí nemám. A to by som ho musela nosiť min. 2 roky. Ja sa tak rada smejem, lenže keď jeden nemenovaný povedal na adresu mojich zubov, v momente som mala depresie. Horné zuby mám také, že vedľa rezákov mi nedorástol jeden očný zub na ľavej strane. Tak mi tam nepekne vykúka, že neviem, čo mám robiť. :( Čo myslíte, oplatí sa sa mi vytrhať celý horný rad zubov a dať si nalepiť protézu ? Viem nie je podstatné, či sú zuby rovné, ale či sú zdravé, lenže za zdravie zubov ma pochváli iba zubárka, a všetci ostatní ma v škole kritizovali. Aj krivé zuby sú jedným z dôvodov, prečo si nemôžem nájsť reálnych priateľov. Milá veronika určite nájdeš nejaké riešenie, aby Tvoje zúbky boli opäť pekné rovné. Prajem veľa šťastia a trpezlivosti. :)

elka

veronika, ja som mala 12 rokov, ked som spadla a zlomila som si obidva predne zuby. do 30 rokov som sa s nimi trapila. najprv mi ich nadrábali ako tebe, potom mi urobili korunky. boli otrasné, hrubé, a šedé. A okrem toho mi pár zubov hore vytrhli, lebo boli pokazene a veľmi často ma bolievali. no vytrpela som si veľmi veľa, a ako ty ani ja som sa nemohla zasmiať a to sa smejem veľm rada. a ešte sa mi tie korunky aj odlepovali a nemohla som si napr. odhryznúť jablko, rožky... všetko som si krájala. až raz sa mi opäť odlepili a vtedy som si povedala dosť. dala som si vytrhať hore všetky zuby a urobiť si protézu. najprv som sa bála, ako to bude vyzerať, ako si zvyknem. ale poviem ti, nič lepšie som urobiť nemohla. ľutujem tie roky trápenia, že som to neurobila skôr. možno ti to bude znieť odporne, ale je to tak. opäť sa možem smiať, hrýzť a esteticky to vyzerá veľmi pekne. môj zubár povedal, že to má veľa ľudí, veľa herečiek, len sa k tomu nikto neprizná. veď aj u mna to vedia len rodičia. tak len som ti chcela napísať môj problem so zubami. viem ťa pochopiť, tak ti držím palce, aby si to nejako vyriešila aj ty.

veronika

dadada- dakujem ti.urcite este pospekulujem na tym,ako by sa to dalo uprawit.a preco nemaju zuby pod korunkami dobru perspektivu? a ako je to s tym mostikom??? lebo ja sa fakt do toho nerozumiem.

dadada

V prvom rade by si mala zmeniť zubára. Zubárka, ktorá ti tvrdí, že musíš nosiť šedý zub, lebo inú farbu vraj nemá - to je čo? Ja mám tiež prirábaný zub (nemyslím korunku) a odtieň je rovnaký ako susedné zuby, rokmi sa nezmenil. Tvoj problém s veľkými medzerami by sa tiež (teda aspoň na predných zuboch) určite dal riešiť nejakou kombináciou koruniek a mostíkov (vymodelujú ti tri-štyri spojené zúbky-podľa medzery a nastoknú na dva zuby), ale zuby pod korunkami nemajú dobrú perspektívu, no rozhodnutie je na tebe. V každom prípade sa poraď s odborníkom, lebo to posúvanie zubov treba určite