HIV - AIDS

Príspevok v téme: HIV - AIDS
anonym d

dobry den , ziadal by som o radu ...nedavno som mal prvy pohlavny styk a moje sexualna partnerka uz mala pred tym nejakch partnerov sexualnyx cca 5..ale ja este nie bol som panic...sex bol bez ochrany a teraz sa bojim ci som nemohol chytit HIV...ona nema ziadne priznaky..ziadny naznak ze by mohla byt infikovana...co si o tom myslite ?

Milan12

Dobrý deň, som študent 5. ročníka LFUK. V súčasnej dobe pre potreby diplomovej práce robím výskum na tému Farmakologické princípy liečby HIV infekcie. Cieľom práce je sprostredkovať náhľad do prežívania a účinnosti liečby HIV pacientov.
Chcel by som Vás touto cestou poprosiť o spoluprácu na tomto výskume a to formou vyplnenia dotazníku, ktorý sa zameriava hlavne na skúsenosti so životom s HIV. Dotazník je anonymný.
docs.google.com

buzola

Nemusis mat pohlavny styk aby si sa nakazil hiv. Staci, ze mas s infikovanom osobou oralny alebo analny styk. Infikovat sa mozes aj tetovanim a piercingom. Taktiez ak prides do kontaktu s jeho krvou.

hmhmm

Partnerka pred vzťahom mala orálny sex s iným partnerom to je všetko. Aj tak nie je to malá pravdepodobnosť? Už je rok po tom aj tak je to zbytočné, ale nejak ma to napadlo.

hopla

hmhmm: možné to je, ale len pokial jeden z nich bol predtým uz HIV pozitívny
možnosti na prenos je viac nez len stykom-priklad človek sa moze nakaziť uz cez materské mlieko, počas pôrodu, orálny sex, analny (to v prípade ze pannu beries ked este stále ma panenskú blanu a ostatne sa zistiť neda ci uz robila) dalej ako je dobre známe cez injekčne striekačky- narkomani atd atd
pri prvom sexe dochádza k jemným rankam kade sa virus moze dostať do krvného obehu

hmhmm

Chcem sa spýtať k tejto téme. Je možné sa nakaziť HIV aj v pohlavnom styku pri ktorom bola partnerka panna a partner panic? (bez použitia ochrany)

29

nepanikár...počkaj 3 mesiace od pohlavného styku a daj si krvný test, v BA to robia aj anonymne ak sa hambíš.pravdepodobnosť chytiť HIV na prvý šup je menej pravdepodobné ale možné.dávaj si pozor s kým spíš.držím palec.

viem

ale na to testovani môže ísť až min 3 mesiace po pohlavnom styku pri ktorom sa potencionálne nakazil..ak pojdes skor výsledky budu klamlivé

dogaa

Chod si urobit test ak sa trapis, mne spravili test do dvoch dni protekcne ale to len preto ze som bola na praxi, ale myslim ze ked to budes chciet urychlene podplat a bude to.