Preco musime pracovat cely zivot??

touareg

Tiez som sa casto zaoberal presne touto otazkou.Clovek zije na tomto svete dost kratko a z toho chodi do skoly stvrt zivota a tu tristvrtinu musi chodit do prace, nakolko musi z niecoho zit.A co potom? Ked dovrsis vek dochodku, vtedy si uz dost stary, povacsine chory, takze uz velmi nevyskakujes a vecsinu casu travis lozenim a behanim od jedneho doktora ku druhemu.To je pre dochodcov narodny sport.Bohuzial.
Inak som sa pousmial nad prvym prispevkom SONKY,ten mi pripadal ako vystrihnuty z nejakeho socialistickeho zurnalu.Vtedy sa presne pisali a hovorili take keci, ako je to tam napisane.Clovek ma mat radost a uspokojenie z dobre vykonanej prace, pracovat treba s radostou, potom je clovek spokojny, ze nieco urobil pre seba, stat a bla, bla, bla....
Takych zanietenych jedincov by som rad videl.Ale iste by sa ich mozno zopar naslo.Inac je to super,ked niekto ma to stastie a praca mu je konickom.To je iste, ze mu to prinasa uspokojenie, dobry pocit a radost, ale....Takych je na svete malo.

frontman

tiez ma to niekedy nebavi, aspon 1/3 roka by som chcel mat volno :))
ale co uz, nic som nezdedil a zatial ani nezarobil tolko, aby som nemusel pracovat.

radana

No asi pre peniaze.Zial bohu nasa krajina nie je taka bohata napr.na ropu,ze by sme dostavali od statu akesi dividendy a robili by na nas cudzinci-ako myslim v Kuwajte.Dufam,ze mam dobre info,ak nie,ospravedlnujem sa.Moj muz vzdy hovori,ze nechodi do roboty pre niekoho pekne modre oci,ale pre peniaze.Tak asi tak :DDD

lenca

sonka -mozno nadpis temy bol mysleny aj tak -ze preco cely zivot...ze do 65 rokov!!! to sa mi zda veru vela, aby sme do dochodku isli v takom neskorom veku a umreli rok nato....nemam nic proti praci, ale proti tomu ako vacsina ludi maka od svitu do mrku a co si mozu za výplatu kupit???velke H....!

[zruseny12]

Milagros,preco by si mala byt divna?kazdy musi pracovat,aby mohol zit,ja by som do prace sla a nemozem...:0((((........./mozno ta chapem,lebo mzdy nie su nic moc,ale tak chod niekde von,kde si zarobis omnoho viac,ak ta tu nic nedrzi,lahka pomoc.../

sonka

milagros ... inak možem sa opýtať na vek alebo aspoň zamestnanie, aby som si vedela utvoriť lepší obraz o tvojej situlácii?

sonka

V dnešnej dobe sa ľudia ako keby navzájom nepočúvali. Prestali bYť byť k sebe tolerantní a ich asertívne správanie sa pomaly mení na agresívne. Mnohí si v práci riešia osobné problémy a pod. To určite nie je dobré a má to za následok aj to, že vzťahy na pracovisku sú zlé, do práce nechodíme radi práve koli tým ľuďom a práve koli im znenávidíme prácu, kt. sme predtým tak milovali. Ja si myslím, že o prácu ani tak nejde. Ako dobre ide, ale v prvom rade ide o to aké sú vz=tahy na pracovisku, akého máme nadriadeného či s akými zamestnancami prichádzame do kontaktu... To vo veĺkej miere ovplyvňuje aj náš celkový vzťah k práci. Taktiež to závisí od osobnosti človeka. Niekto sa pousmeje a mávne rukou nad sitláciou, pre ktorú by sa iný ronil v slzách ešte dEň po tom. Sama beriem veci príliš vážne a to nie je dobré. Ak pozorujem priateľa s akou ľahkosťou rieši problémy, len mlčky sa prizerám a snažím sa z toho vziať čo najviac.

milagros

presne..asi to bude v tom..lenze aj tak..mne by uplne stacil polovicny uvazok,ale z toho nevyzijem,,jasne ze nie sediet doma cely cas,ale zas 5-6 dni v tyzdni makat,teda,pracujem ledva 3 roky ale uz mam dost..a ti ludia tam,..to snad ani nie je mozne...nechcem menit kazdy rok..:(

sonka

Teda, tak ty si ale neskutočne lenivá a ešte k tomu ten tvoj pesimistický postoj k životu. Prose tým, že sa budeš sťažovať a nadávaˇ)t na skolu či prácu, tak tým nič nevyriešíš, práve naopak, bude to ešte horšie, tretože to vždy tak bolo, je a nepochybne aj bude. Človek nedostane od života nič zadarmo a ak niečo chce, musí pre to aj niečo urobiŤ, v živote to tak proste chodí. Ja osobne si myslím, že práca nie je na škodu, vEď koniec koncov je to práve práca, ktorá nás obšťastňuje a na konci dňa nám dáva výnimočný pocit, že zas sme urobili niečo užitočné pre seba, ale aj pre iných, tak možme byť šŤastní a tešiť sa z vykonanej práce. Samozrejme to platí len ak má človek svoju prácu rád, lebo človek by mal robiť to, čo ho baví, lebo len tak dokňaže urobiť prácu naplno a efektívne. A ako povedal Court D. Cobain:,,Ak robíš niečo, čo Ťa nebaví a musíš to urobiť, tak nenadávaj na prácu, ale vopred si na nej nájdi aspoň to maálo pekného a skús vyťažiť z toho.´´ Taktiež je dobré sa pozitívne pripraviť na o, čo ideme robiť, potom sa aj práca bude vykonávať ľahšie. Taktiež ak niečo robíme alebo chceme či nechceme robiť je veĽmi vhodné o tom uvačovať čo najpodrobnejšie - treba si klásť otázky ako sú? Prečo to robím? Aký to všetko má pre mňa zmysel? Aké sú výhody tejto práce a aké nevýhody? Zňiskam niečo touto prácou alebo činnosťou? atď. Taktieež je dobré si uvedomiť to v čom sme dobrí a nenaložiť si na svoje plecia príliš veľa, či neísť zbytočne hlavou proti múru. Pŕaca nie je zlá, len si musíme nájsť tú, ktorá nás obšťastňuje a napĺňa či už duševne alebo fyzicky. Prespa)ť a preflákať celý život zmysluplné nie je, samozrejme, treba aj oddych, ale všetko s mierou.