E N D O M E T R I Ó Z A - máte s ňou skúsennosti?

adkas

AHOJTE CHCELA BY SOM PORADIT PRE NADA,JA SOM PREKONALA ENDOMETRIOZU PRED 12 ROKMI, KED ESTE SOM BOLA SLOBODNA A BEZDETNA.ZISTILO SA TO PO OPERACII,NASLEDOVALA HORMONALNA TERAPIA A POTOM TEHOTENSTVO.MAM ZDRAVEHO SYNA BUDE MAT 11 ROKOV A ZATIAL SA MY TO NEVRATILO.TERAZ MAM 40 ROKOV A PLANUJEME DRUHE DIETA CI SA NAM PODARI TO UVIDIME.KAZDOPADNE TA TORTURA NEBOLA LAHKA ALE SOM NEMALA NA VYBER,JEDINA MOZNOST LIECBY JE HORMONALNA A TO JE UMELA MENOPAUSA CO NIE JE PRIJEMNE KED MATE 27 ROKOV A POTOM TEHOTENSTVO CO 9 MESIACOV VAM TIEZ BLOKUJE CYKLUS.TREBA POSLUCHAT POKYNY LEKAROV A ZVITAZITE.KED NIEKTO POTREBUJE SIRSI POPIS ADRESA JE K DISPOZICII,ADA500@CENTRUM.SK.

RNG

regina, poznam jeden progesteronovy krem s obsahom 480 mg prirodneho progesteronu na jednu uncu(asi 30 gramov) kremu, Z toho treba natret tak asi lyzicku(5 gramov) na vnutornu stranu stehien. Tam sa to cez tenku kozu absorbuje postupne do tela.
Tento krem vyraba megaspolocnost NBTY a predava cez svoje maloobchodne siete, napr Puritan's Pride alebo Doctor's Trust a podobne.

jaja

pošlem Vám ešte link na jeden príbeh, ktorý keď som pri surfovaní na nete našla ja, tak som sa celkovo v ňom našla, akoby to bol môj príbeh..moje bolesti, moje pocity pri endometriomovej cyste na vaječníku. čítajte. Tie bolesti a príznaky som mala rovnaké..ostatné je popísané v mojich radách a zážitkoch pod mojim nickom.tu je ten link:

www.casopiszdravie.sk

jaja

no ja som ešte nepočula, žeby endometriozu, či čokoládovú cystu/cysta vyplnená krvou-endometriom/ vyliečila akupunktúra...táto cysta a celkovo endometrioza sa lieči jedine operačne..po operácii sa na "konzervovanie endometriozy" tak tomu vravia lekári sa berú tie svinské hormony alebo injekcie aby sa zasa nevytvorili cysty alebo endometriozy. Ja tej liečbe neverím, mne po operácii takejto cysty nenaordinovali, ba priam nenakázali žiadnu liečbu hormonmi..vraj je to vonku a mám premýšľať nad otehotnením čím skôr, žiadne hormony. mala lekárka názor, že hormonmi sa opäť vyprovokuje potom endometrioza, či cysta, lebo telo nemá 6mes menzes a potom sa to spustí a tcvvorí nanovo..je lepšie to nebrzdiť a nekonzervovať. Ve´d som zvedavá, či sa to zopakuje. Držím Vám palce a držte aj vy mne. Končí mi pomály službaa..som Vám tu radila od polnoci:-D tak sa držte mamičky, aj nemamičky!

jaja

osôbka s logom RNG veľmi to inteligentný človek. Nech mi pošle svoj mail, rada pokecám, vidím, že máme spoločnú záľubu v zdravotníctve, či liečení?!

jaja

Vo všetkých témach v tomto fóre pod nickom "jaja" som popísala o endometrioze, o cystách na vaječníku, o liečbe, o operácii, o hospitalizácii, o pooperačnej liečbe aj o vyšetreniach a diagnostike. Všetko je to osobná skúsenosť.

janka

no ja vam tiez poviem ako som pochodila.mala som endometriozu pred 10rokmi.prislo sa nato pri operacii cysty.prisla som o vajecnik,vajcovody.9mesiacov som brala hormony,cyklus mi takto odstavili.preliecili.tiez nemam este dieta.ivf-neuspesne.musim brat cilest,lebo zas mam cystu 6cm...uz vazne neviem ako dalej.takze tak.

RNG

yam pupalka, damiana Domg quai alebo progesteronovy krem(tj z praveho prirodneho,progesteronu, nie synteticke gestageny a progestiny)