Prečo dnešné deti vysedávajú za počítačom?

Príspevok v téme: Prečo dnešné deti vysedávajú za počítačom?
sonka

Vačšina detí dnes namiesto toho, aby sa išli vyhehať vonku, sedia doma za počítačom alebo televíziou a pozrerajú falmy, hrajú pc hry. A to dokonca aj vtedy, keď je vonku krásne teplúčko. Ako ja navravím, že všetky deti sú také, ale je ich čoraz viac. Čo si o tom myslíte? Prečo je to tak? Robia chybu rodičia vy východe? Ako sa dá tomu predchádzať?

pedag

Sonka, ja neviem, čo je normálne, tak robím tak, ako to cítim. Ale pamätám si na časy, keď som bol malý chlapec a bol som stále vonku. Ľudia chodia von minimálne a stále sú potom chorí, majú chrípky, zápaly, rakoviny a kto vie čo ešte. Aj nad tým sa treba zamyslieť a nielen hľadať chybu v tom druhom človeku.

biela macka3

to aj mna by zujimalo, mám tuto temu na dvoch inych forach, ale zabrdnem aj sem - moj pokladík nemá ani dva a pol roka a teda ked sa navečeria, tak mu pustíme pesničky na youtube - ale včera sa mu jedno tak strašne nepáčilo, že začal trieskať do klávesnice, tak som mu to vypla, vtom začala takmer pol hodinová zurivosť - vrekot, hádzanie hračkami, hádzanie sa o zem, dokonca ked sme ho prezliekali do pyžama, tak sa prehýbal zlostne v krčoch..fakt som myslela, že skončím na pohotovosti s infarktom...muža si otočil okolo prsta, lebo hned po návrate domov pýta od neho počitač!!! Predpokladám, že na Hraničnej liečia aj závislť na PC, ale neviem, či aj u tak malých deti...dnes žiadny youtube kvôli včerajšku, možem sa tešiť...ked mu zakážeme niečo ine, zuri, ale ked si ho nevšimame, o chvilu prestane, ale ten včerajšok kvôli PC to bol fakt horor...takto nejako zuril, možno ešte viac www.google.sk:

nnnuuu

Keď niekto sedí pri počítači dlhšie ako dvadsať minút denne, tak ide o závislosť. Môžeš si to overiť u nejakej psychologičky:-)

0vecka

nnnuuu odkial mas informaciu ze byt viac ako polhodinu denne na nete je zavislost. A ak by aj Bola tak ake negativa to ma? Aj Sport je zavislost ale este som nepocul ze by sa niekto snazil cielene prestat alebo ze by sa to vseobecne radilo.

nnnuuu

Teraz poviem len to, ako to vidím ja, ale je mi jedno, či s tým niekto bude alebo nebude súhlasiť, lebo v tom sa pravda nedá nájsť. Čiže, ak sedia deti doma, tak sú zvyčajne na nete, ak sedia pri počítači viac ako polhodiny, tak už sú údajne závislé a treba s tým niečo robiť. Ak však chodia von, tak sa zvyčajne dostanú do nedobrej spoločnosti a vieme, ako to potom dopadne, tiež nedobre. Nech sa niekto ľuďom návod na život a to bude asi najrozumnejšie, ale taký návod isto neexistuje!

0vecka

Preco to riesite? Kazda doba je ina a kazdy clovek si musi najst svoje miesto. Moj sused napr zakazuje svojim detom pozerat tv a hrat sa s pc. Cely den sedia na zahrade a nudia sa. Podla mna staci uplne ak spravia denne 10 000 krokov a potom ked maju skolske povinnosti za sebou nech sa hraju.