Alergia na kovy

jajca

ja som tiez alergik na vsetky mozne kovy a jedine co mozem nosit su swarovski sperky, ktore nakupujem tu www.klenotyhematit.sk neviem co to je potom za kvalitu ked ani zlato striebro nemozem :D

marika11

no ja ako tiež alergik mám dobrú skúsenosť s www.mollie.sk bižutéria je tam 100% antialergická, som rada že som kenečne niečo taketo našla. :) hádam pomože aj vam

chia348348

Dobry den ja som na zlato alergicka od narodenia,na striebro som zacala byt pred par rokmi.Nemohla som nosit retiazky na krku.Nedavno som si kupila strieborne nausnice a za 1 hodinu som dostala alergiu.Stale som nosila str.nausnice a nemala som ziadny problem a zrazu?Dala som nausnice otestovat a zistila som ze nausnice obsahovali striebro ale nie ciste,preto som dostala alergiu.Ciste striebro nesposobi ziadnu alergiu,striebro zmiesane ano-tak mi to pan vysvetlil.Takze pozor ake kupujete.Takze radsej drahsie str.v zlatnictve ako lacne...Od vtedy som nemala problem so striebrom-a treba sa aj informovat ked kupujete.

Sisa549

Bezniklove sperky ma aj www.nausnicka.sk. Mam uz od nich plnu sperkovnicu a nic mi nerobia, nakolko mam tiez alergiu, tak som to dobre otestovala. :-)

Nikliačik

Aj moja alergia je len trápenie, ba ja som prekonala aj anafylaktický šok po vypití nápoja z plechovky a tiež mám značné problémy ,od astmy ,po žihhľavku, vlastne mne reaguje cecelé telo. nosím pri sebb EPIPEN a a cely pohotovostny balíček Ak ste, baby postihnuté touto alergiu, som aj na face booku , mám taky javorový list miesto fotky . Rada sa s Vami podelím o moje skúsenosti
Nikliačik

jani.k

Dobry den, pred casom som objavila stranku www.bezniklu.sk kde sa daju kupit rozne opasky ci sperky pre alergikov. Mne to pomohlo, tak mozno aj niekomu z vas by mohlo...

RNG

Zialbohu mnohe zlate a strieborne sperky obsahuju aj nikel a odvtedy, co zacali na hydrogenaciu potravinovych olejov pouzivat miesto platinovych katalyzatorov niklove, pocet alergii na nikel prudko stupol. Preto , a to je tiez zavazny dovod, odporucam pouzivat len panenske neznicene oleje.

Nikel, podobne aj ako ine tazke kovy sa da z tela vytiahnut chelaciou(chele, po grecky klepeto) roznymi organickymi kyselinami, roznymi zelenymi doplnkami, spomeniem najma cilantro, co je vnat z koriandra, niekedy zvana aj cinsky petrzlen.
Da sa pestovat aj doma v kvetinacoch a uvediem sem recept mojej zeny na pomazanku(pesto)
Velku hrst cilantra, par lyzic kokosoveho oleja(moze byt aj olivovy), zopar struckov cesnaku za hrst orechov, piniovych jadierok alebo ocistenych tekvicovych jadierok, trochu cierneho korenia a soli, rozslahat vo food procesore.

mucha tsetse

Od malička mám problém s náušnicami zo zlata a striebra,ale aj bižutérie.Po prepichnutí uší a navlečení náušníc za dva tri dni ušnice sčervenali a mali akoby hnisavé pľuzgieriky. Ak tam ešte niekto je,prosím odpoveď čo s tým???