syndrom toxickeho soku-TSS

Príspevok v téme: syndrom toxickeho soku-TSS
lauraaaa

pouzivam tampony asi ako vacsina zien, no mam obavy z TSS. aj ked viem ze pri dodrzani vsetkych pokynov z letaka sa nemoze nic stat, ale ta choroba vyzera byt naozaj hroziva... vsade o nej pisu, len ja som sa este nestretla so ziadnou realnou diskusiou alebo so ziadnym konkretnym pripadom, kde by sa tato choroba vyskytla. tak sa chcem opytat ci uz niekto mal takuto chorobu a ako to vlastne prebiehalo alebo pozna niekoho z okolia.. dakujem za odpovede

RNG

Inac v medicine sa potichu striebro pouziva, napr nite na sitie ran su casto impregnovane striebrom proti hnisaniu stychov, neonatalne kvapky(novorodenecke)proti bakteriam v ociach zanesenym pri porode, niekolko kremov s obsahom striebra, pouzivanych pri neucinkovani antibiotik, ako napr na "masozravy streptokok" povrchovu infelciu postupujucu rychlostou az cm za hodinu, ktora rozklada rapidne tkaniva
Najnovsie sa striebro pridava do tkanin na ponozky-proti zapachu noh, tie do roznych farieb aby sa zabranilo prenosu bakterii a virusov dotykom na frekventovanych miestach alebo na detske hracky, postielky a pod, co deti radi ohryzaju.
Koloidna strieborna voda sa pouziva do oci, do nosa, na pitie, omyvanie ran, na vyplachy....

RNG

lauraaa, svet je riadeny peniazmi a nie idealmi, zialbohu.A co donesie peniaze, to sa pretlaca.
Masy treba presvecit, ze sa to pretlaca na pomoc im, skutocne dovody su ale obrat a zisk, tj peniaze.

jajka

Příznaky TSS

Některé příznaky TSS se podobají chřipce, ale mohou se rychle zhoršit. Patří mezi ně:

zvyšování tělesné teploty (38.8 stupňů Celsia nebo vyšší)
zvracení
průjem
vyrážka podobná spáleninám od slunce
bolesti svalů
závratě
mdloby nebo pocit na omdlení, když vstaneš

Člověk, jenž prodělal TSS, jej může dostat i opakovaně. Pokud toto onemocnění prodělala žena, měla by se o zamýšleném používání tampónů poradit s lékařem.

lauraaaa

RNG to vazne takto funguje aj v takychto veciach? ved tu ide o zdravie .. a takymto spolocnostiam ide o peniaze a konkurenciu?? a ak by v tamponoch bol pridavok baktericidneho striebra to by nebolo na skodu?myslim ako zeby to nejako neskodilo alebo tak..?

RNG

Tampony by sa dali vyrabat s pridavkom baktericidneho striebra, tak ako sa vyrabaju naplasti na rany a pod.
Ale spolocnosti, co vyrabajun tampony su v spojeni s farmaceutickym a zdravotnym priemyslom, ktory blokuje pouzivanie striebra z konkurencnych dovodov.

jajka

ja som pouzila tampon iba parkrat. vzdy som mala pri tom neprijemny pocit cudzieho telesa. raz v lete sme isli na kupko a mala som svoje dni, tak som si dala tampon. isli sme preplnenym autobusom a doslo mi tam strasne zle aj vdaka tomu tamponu. ja som inak dost alergicka na umeliny. skoro som zamdlela a pomohlo mi az ked som si tampon vybrala. odvtedy ho nepouzivam.

panča

vznika to pri premnozeni baktérii v posve.zriedkave, ale realne-preto treba dodrziavat urceny cas, aky moze byt tampon zavedeny

mariaj

To je napisane na tych tamponoch,ze to moze vzniknut?Tiez by ma zaujimalo,co to je.Hladala si na internete co to moze byt?Ja to citam prvy krat/tampony nepouzivam/.