Asi sa zblaznim:(

Príspevok v téme: Asi sa zblaznim:(
t.a.n.k.a

Ahojte..viem ze asi vecsina z vas mi bude radit njavstivit psychologa alebo nieco podobne..neviem z lekarov mam akosi stracvh proste im neverim preto chcem riesit sovj problem najprv takto..mam 16vsetko zacalo ked som amla 14nasla som si super chalana prost elubili sme sa po polroku vztah umrel na rakovinu-bolo to v juni min. roka tesdne pred letom potom prislo leto typu sex, alkohol,drogy neviazana zabava--proste naslals om ludi s ktorimi som prepila prefajcila presexovala cee vecery az kym sa jednehp vecera moj vtedy kamarat najlepsi nezabil na motorke..skosi som sa to snazila predychat a v
v septembri som nastupila do nvoej skoly na gympel v skole sa mu zacalo dfarit nonasla som si noveho chalana a ked sa po 2tyzdnoch zaacal moj vztah rucvat tak to islo dole vodou aj so skolou znvoa som presla na "letny rezim" hadavala som sa s rodicmi co trva aj dodnes..nepomahaju ani vychovne bitky od rodicov proste nic...s tym chalanom som sa o 3mesiace rozisla teda pred 4mesiacmi odvtedy som sama stale ma prepadavaju zle nalady, som na chvilocku sama niekde v izbe tak sa uplne bezdoovodne rozplacem pred spanim ked zavriem oci vidim tvare ludi ktori uz davno neziju ako pridu ku mne volaju ma k sebe ze im chybam, v noci nespim pretoze sa bojim pocitu ze aka nocna mora ma zas zobudi..neviem ako dalej..pre mna uz zivot akosi nema zmysel..:(

eskima

Ahoj tanka.Myslim,ze tvoja posledna veta je dost zavazna,ked pises ze pre teba tvoj zivot nema viac zmysel.Predsa v tvojom mladom veku mas vsetko este len pred sebou a si na zaciatku svojej zivotnej pute.
Ak si vsak nevies sama poradit a pomoct,alebo niekto iny z tvojho okolia,tak posluchni co ti radi sansara a navstiv psychologa.
Ja som uz tiez bola u psychologicky a ver,boli to velmi mile,pozitivne,oslobodzujuce stretnutia ktore mi vela dali a hlavne mi pomohli.Drz sa a skus to,pa

sansara

Ahoj t.a.n.k.a - možno budem ku Tebe "zlá", ale je načase, aby si sa už prestala "ľutovať" a pohla sa v živote ďalej, ale tým správnym smerom, nie ako tomu bolo doteraz..lebo takýmto spôsobom života si sama spôsobuješ deštrukciu a padáš stále do väčšej a väčšej priepasti..dna..z ktorého von je cesta tak tŕnistá a ťažká...a žiaľ, nie vždy možná. Ale Ty tú šancu dostať sa z tohto t.a.n.k.a máš

Takže t.a.n.k.a - mala by si čím-skôr navštíviť psychológa.
Je to anonymné, on ako lekár je viazaný mlčanlivosťou a nemusíš sa báť hanby, že by ťa napr.psychológ nepochopil,vysmial, že by sa o tvojích problémoch ap.dozvedel ktokoľvek iný..
Máš síce t.a.n.k.a strach/nedôveru z lekárov, ale u psychológa sa nemusíš ničoho obávať.
A uvedom si, že je to dobrovoľné, takže ak Ti nebude konkrétny psychológ vyhovovať, ak sa Ti časom čokoľvek znepáči...môžeš stretnutia jednoducho-kedykoľvek ukončiť..a aj napriek tomu ostane všetko v rovine dôvernosti,anonymity a nikto nepovolaný a cudzí sa nič nedozvie..lebo to ostane len medzi Vami dvoma

Nechcem Ti tu t.a.n.k.a dávať nejaké diagnózy,hrať sa na múdru,ani nič podobné - ale uvedom si, že všetko tak akosi začalo už dávnejšie, možno i príchodom Tvojho bračeka na svet...potom sú tu tie "skoré" odchody-straty Tvojich blízkych z tohto sveta (smrť priateľov) a neviazaný život (sex,drogy,alkohol) ktorými si ventilovala svoje vnútorné napätia (nezrovnalosti/nepochopenie u rodičov, "žiarlivosť" na brata, smrť priateľov, puberta ako taká ap).

t.a.n.k.a - dlhé roky si bola stredobodom "vesmíru" a záujmu svojich rodičov. Bola si len TY a ONI a s nikým iným si sa o rodičov deliť nemusela.
A tu zrazu prišiel do Vašej rodiny/domácnosti nový člen - ktorý zásadne upriamil na seba všetkú pozornosť a záujem,starostlivosť rodičov.
O to ťažšie si to znášala, že to prišlo v období, keď si sama prechádzala dosť zložitým a nestabilným obdobím (puberta) keď si sama so sebou mala čo robiť.. Možno práve vtedy si potrebovala o to väčšiu pozornosť a prítomnosť mamy, možno i otca...ale akosi to nebolo možné, lebo tu bol zrazu malý človiečik, ktorého existencia a život závisel od Tvojich rodičov..
Možno nevedomky si bola zo strany rodičov "odstrčená" na vedľajšiu koľaj - čo si dovtedy pravda nepoznala a bol tu niekto, kto zrazu po Tebe akoby prebral "štafetu"..
To je taká jedna stránka Tvojho problému t.a.n.k.a..

Potom sú tu Tvoje stretnutia so smrťou - keď Tvoji blízky, priatelia...odchádzali z tohto sveta (choroba,tragická udalosť).
S týmto by mali čo robiť-vyrovnať sa s tým-spracovať to..dospelý, nieto ešte v podstate "dieťa"..
Ale taký je život, niekto sa so smrťou stretne skôr, niekto neskôr...ale je to proste súčasť života ktorú musíme jedine tak akceptovať a prijať to...a naučiť sa s týmto faktom jednoducho žiť..lebo inšie nám ako ľuďom ani neostáva..

Ty si to žial t.a.n.k.a spracovala po svojom + nezhody doma (malý braček, rodičia ako som už vyššie popísala) a začala si všetko toto kompenzovať-ventilovať neviazaným spôsobom života..sex,drogy,alkohol,hádky s rodičmi,búrenie sa ap.

Ale ver t.a.n.k.a - že tadiaľto cesta nevedie..pravda, ak nechceš skončiť ako ľudská troska, prostitútka, drogovo závislá, alkoholička...alebo mix všetkého už vymenovaného..

Píšeš t.a.n.k.a, že nie si múdra ap. Keby to tak bolo,iste by ťa neprijali na gymnázium ale by si bola žiačkou učňovky ap. A takto nejako je to aj s Tvojím výzorom..

Ty teraz potrebuješ t.a.n.k.a popracovať na svojej premene z dieťaťa na dievča/ženu, popracovať na svojej sebadôvere, vybudovať si zdravé sebavedomie, stať sa zrelou/silnou osobnosťou, múdrym človekom, naučiť sa prekonávať svojich démonov, naučiť sa žiť s chybami no zároveň sa chýb varovať a vyhýbať, budovať si svoj život a viac si veriť, dôverovať..
Je toho tak veľa t.a.n.k.a čo by sa dalo ešte popísať....ale ver, že práve pri tomto všetkom by Ti najlepšie dokázal "asistovať" práve psychológ, ktorý by ťa chápal a s ktorým by si sa "naučila" prekonávať život ako taký..možno nájsť aj cestu späť-priblížiť sa k svojim rodičom, nájsť cestičku k svojmu 5r bračekovi ktorý iste potrebuje mať pri sebe svoju staršiu sestričku ap..

Si múdre dievča t.a.n.k.a a nepotrebuješ, aby ťa niekto vodil za ručičku - a to isto nebude robiť ani psychológ.
Ty len t.a.n.k.a potrebuješ nabrať ten správny smer a nájsť si tú správnu životnú cestu, ktorou by sa mal Tvoj život ďalej uberať..
Verím, že to dokážeš a prajem Ti k tomu veľa šťastia v živote..

imunitka

Ahoj, nieco taketo som nezazila, ale vidim, ze to mas velmi tazke. Velmi ti drzim palce, aby si dostala novu chut do zivota, nejaku energiu a trosku pozitivity, aby si neprepadla opat svojim letnym radovankam. Vidim, ze ta to cele velmi trapi a chces nieco zmenit. Chce to odrazit sa od dna a plavat hore...za kyslikom.

Ja by som ti mozno poradila, aby si si nasla napriklad nejaku brigadu. Neviem ako je to v Humennom, ake su tam moznosti, ale mohla by si sa o to pokusit. Stretavala by si sa s novymi ludmi, par hodin robila nieco uzitocne a nebola doma...a navyse by si si aj zarobila a mohla na nieco setrit. Urcite mas v kutiku duse nieco rada, co by si si rada kupila...mozno nejaky konicek, pekne oblecenie, urobila si nejaky kurz..
Vsetko je to o tom, zacat od nuly...a nebat sa. Ked uz raz nabehnes na spravny kurz, urcite to zmeni tvoje zmyslanie a tym, ze niekde spoznas aj novych ludi, budes sa mat o koho opriet, ked to tak nie je doma.

Ja to tiez nemam s rodicmi ruzove. Hadky su na dennom poriadku, ale ja to mam kvoli niecomu inemu. Aj tak viem, ake je to otravne a ze sa neda len tak zrazu zacat s rodicmi vychadzat, ked ste vsetci nastaveni na bojovu vlnu.

Ale strasne ti drzim palce..davaj si najprv male ciele..a za kazdy ciel sa nejak odmen:) napriklad v skole. Si na gymnaziu, tak to vyuzi, aby si sa dostala na vysoku, aku by si isla najradsej. Mozno niekam na internat, do vacsieho mesta, kde budes mat tooolko super kamosov, az puknes stastim ;)

maj sa pekne

majkaM

no tak to je na opacnej strane republiky :)takze stretnutie nie ale mozme si vymenit kontakty ak by si chcela ... a niekedy mozme pokecat napriklad cez icq!

t.a.n.ka

najst si inych normalnejsich ludi kebx to bolo take lahke...nie som moc pekna moc mudra to isto nie..neviem ako ist na tych ludi a v mjoom okoli ma uz itak kazdy pozna s mojou povahou

majkaM

začni tam ze sa obklopis ludmi kt. ta budu chapat a na kt. sa mozes spolahnut ... dôverovat im- tak dosiahnes aspon aku-taku istotu v živote na ktorej môžes dalej stavat ...(tych zlych kamaratov opusti lebo ti len ublizuju)

t.a.n.k.a

ja viem a som ti zato vdacna:)..
len neviem ako sa do toho dostat co spravti prve aby bolo vsetko lepsie...
proste neviem kde zacat kde pokracovat..