chodim spat hladna

sisina

Tiez si myslim, ze nejest po 18.00 hod. je blbost, iba ak sa nechystas ist spat "so sliepkami". Organizmus si totiz zvykne, ze uz po tejto hodine nedostane nic, tak si uz v priebehu dna setri na horsie casy, spomaluje sa metabolizmus a ak clovek zacne jedavat aj neskor, pribera.
Ja napriklad bezne jedavam dve vecere, jednu okolo 19-20 a druhu neskor, aj okolo 23 hod. Spat chodim okolo polnoci.Tu prvu si dam varenu, ale lahku a mensiu porciu a druha je vacsinou jogurt a ovocie. Nemam pritom pocit pretazenia zaludka a ani nepriberam.

dedy

ja nie som velky jedak, a jedenie ma velmi nebavi, a jem len aby som prezila :) a co sa tyka diety, tak ziadnu nedrzim, ale je pravdou, ze masu sa dost vyhybam
nie nemam ziadne divoke sny, vlastne ja si malokedy na nejak ten sen pamatam a problem zaspat nemavam
jogurt nejem kazdy vecer,a niekedy si k jogurtu dam i rozok, niekedy si dam namiesto jogurtu dva krajce chleba...
no a vacsinou chodim spat medzi desiatou a jedenastou
rano mi jogurty velmi nechutia, su prilis zimne... brr :)

karbo

pravda ..take dve hodky pred spnkom este mozes jest...ja jem o 9 najnesor a ak si das nieco male tak sa nemusis obavat ze priberies lebo ti to telo stihne spalit ..napr tie suchare so zeleninou alebo si kup maces ten nema ziaden tuk

svetlana6

tak ludia ja si myslim, ze pravidlo nejest po siestej je jedna z najvacsich hluposti na svete. clovek by mal podla mna jest mensie mnozstva a pravidelne tak kazde 3 hodiny. podla mna sa toto zauzivalo kvoli tomu, ze naozaj nie je zdrave jest tazke jedla pred spankom. nejest po siestej vzniklo podla mna v casoch ked boli ludia uz o 9tej davno v posteli :) ved co je to za nezmysel, aby som nejedla uz nic po siestej, ked idem spat o 2hej v noci?? to ako nemam 8 hodin pred spanim nic jest? ved by som od hladu umrela :) a aj v niektorych dietach sa pise, ze ked si vecer hladna mozes si kludne dat aj napr. 10 dkg hydinoveho masa na prirodno, nic tym nepokazis. ked si hladna, tak sa najedz, ja jem niekedy aj o 11tej. samozrejme nie bocik, alebo udene koleno :)

jajka

pusate, ty radsej ohladne jedla ludom neraď
ja jedávam o osmej vecer jeden chleba s niečim. z takeho mnozstva sa nepribera. nemala by si jest vecer veľa a najneskor dve hodinky pred spanim. jogurt si tiez myslim ze nie je vhodny velmi na veceru. netyraj sa hladom.

pusate

čo? po 8mej,hladna? ja už nejem po 6te, pred 6tou si dám napr 2sucháre s rajčinou alebo polievku do hrnčeka a potom už nič a som tak zvyknutá a hladná? nad tým sa nezamýšlam...

mira

A koľko toho poješ cez deň ? Podľa mňa o ôsmej je dosť neskoro. Ja jedávam najneskôr o 6-7 večer, potom už nič. Ak náhodou niečo zjem neskôr, snívajú sa mi divoké sny.
Jesť treba cez deň, kedy telo energiu aj využije.
Jedenie na noc je zdrojom usadenín a zle strávené jedlo večer zdrojom toxického odpadu.

karbo

ona to neje pred spanim ....lenze si da jogurt na veceru a potom uz nic ....radsej vymen ten jogurt za nieco co ta nasyti a ak sa bojis ze naberies ak sa vecer najes tak to nemusi byt nic kaloricke ...daj si pred 8 nieco normalne ale ak nechce tiez vyhladnut tak nie zeleninu a ani ovocie...ak si das z nornmalneho jedla mensiu porciu tak urcite nepriberies praveze si telo na to zvykne

sansara

PS:..a ešte niečo - jogurt a mliečné výrobky sú tzv "ochladzujúce" jedlá, ktoré Tvoj organizmus vnútorne ochladia..
A to zrejme pred spaním nie je moc vhodné..skôr si to dávaj ráno, keď sa potrebuješ naštartovať do nového dňa :)

sansara

Wauuu...tak to ťa obdivujem dedy, lebo Ja by nedokázala ísť spať hladná :-)))
A môžeš potom aj zaspať??? Nemáš blbé sny???
Mňa sa toto napríklad pýtajú, keď sa najem a potom kľudne zaspím - že či nemám ťažké sny, zlý spánok ap.
Ale nie, nemám..všetko je zrejme vec zvyku..

Ale jogurt by som pred spaním jesť nemohla, lebo z neho by mi jedine tak ešte viac vytrávilo a bola by hladnejšia ako predtým :)))

Ak chceš zmenu, tak možno pred spaním si daj surovú zeleninku, alebo ovocie..ak už hľadáš alternatívu za jogurt ,-)