Na strednu ...

matula8

Nicoho sa bat nemusis. Ja som sla na SS do ineho mesta na intrak a tiez kym sa s ludmi nepoznam, som skor uzavrety typ. Prve dni som sa hambila, bola som len doma sed a tam za cudacku co len cita, ale casom som sa osmelila a bolo ma vsade. Tak je to so mnou stale. A tak som sla aj na VS. Kazdy s tym prejde a v inom meste je to este tazsie, ale vsetci ste na tom rovnako. A napokon sa vytvoria pekne a tuhe priatelstva. Ja mam dodnes naj priatelov prave zo strednej. Aj ked sa hambis,urcite nebude nedostupna, lebo budes za namyslenu! A ked aj nemas odvahu nadviazat prva kontakt, aspon sa milo usmievaj. Niekto ti uz pomoze. Usmev otvara skoro vsetky dvere- myslim ten uprimny. Drzim palce, nicoho sa neboj, cakaju ta nove a isto pekne zazitky!

zdravotak

No a co ma povedat ja?Isiel som na strednu daleko od domova,nikto zo ZS mojim smerom a v triede iba jeden spoluziak,ostatne baby :-D.A dodnes to presne tak vyzera aj v praci.Uz som asi aj ja baba,aj ked som zenaty a mame deti :-D.

heňuška

no nám sa partičkan a strednej urobila až v druháku ale to je individuálne...mala som to tiež naprd zo začiatku 2 razy som prestúpila kým som sa dostala kam som chcela a podarilo sa ale stále nový kolektív...no na psychyku nič moc ale pohode...zvládla som žije a kolektív mám teraz super :)

bobo101

este som zabudol:rad by som vratil cas spat,a zopakoval si prve dni v skole vratane toho prveho na strednej.je to zvlastna chvila.skoda ze uz stredna skoncila.:((

bobo101

aj ja som mal ten problem.hoci som chlapec.siel som na strednu kde som nikoho nepoznal.bol som sam ako prst.musis hned v prvy den sa zoznamit so spoluziakmi kt.sedia pred a za tebou.a bude to fajn.na druhy den sa to bude rozsirovat a postupne spoznas celu triedu.a ver mi,na strednej je vacsia psina nez na ZS.prve 2 tyzdne su take vseljake ale potom to pride.len nestresuj.

madman

ano, neboj sa, kazdy ste si tam rovny, kedze je to pre kazdeho z vas novy kolektiv. nemaj obavy, vyhliadni si nejake dievca, ktore bude same sediet a opytaj sa jej, ci si mozes prisadnut. neboj, ono ta konverzacie pride sama :)

ariadnakp

no pre mna to bol dost traumatizujuci den, som dost introvertna, moc toho nenakecam a prvy den som sedela sama, nikoho som nepoznala, druhy den som si prisadla k jednej holke a doteraz sme kamosky a akurat maturovat budem :)

andy

Ja som tiez mala podobne problemy. Vsetky moje naj kamaratky isli na ine sš a ja som ostala sama.
Ale od prveho dna to bolo uplne super, nasla som si skvele priatelky a na strednu doteraz v dobrom spominam.
Nemaj strach, hlavne bud od zaciatku sama sebou. Vela stastia!