vysušená popraskaná pokožka od nádchy

Príspevok v téme: vysušená popraskaná pokožka od nádchy
yulka

Som práve chorá, mala som nádchu, ktorá už prešla. Mám však veľmi vysušenú pokožku pod nosom, nemôžem sa ani usmiať, aby mi nepraskala. Mám tam aj pľuzgiere a pokožka sa šúpe.

Neviem, čo si mám natierať, aby to rýchlo prešlo.

Spočiatku, keď som mala nádchu, natierala som si vibrocil gel (priateľ omylom kúpil namiesto masti na poškodený nos od nádchy). Keď som však zistila, že to veľmi vysúša pokožku, radšej som prestala. Neskôr som si kúpila v lekárni masť Borozan, ktorá je vraj na toto určená. Naďalej sa to nezlepšovalo, keď som to mala natreté, mala som to miesto neustále akoby spotené. Teraz si natieram Nivea soft hydratačný krém, ktorý tiež zatiaľ nepomáha.

yulka

RNG: Hej, teraz som to našla. Lenže ja bývam na konci Petržalky (Lúky VIII) a k OD Slimák sa len tak ľahko nedostanem ;( Hlavne keď ma ešte stále zmáha choroba.

No, niečo vymyslím. Hlavne som teraz zistila, že priamo na tu vysušenú pokožku mi pomohol Dove obyčajný krém. Ale na ten ekzém nie. Na to asi bude ozaj lepší ten kokosový olej.

yulka

Teda k tomu kokosovému oleju, našla som na nete miesta, kde sa dá objednať, kým by to však prišlo, trvalo by to dlho. Preto ma trápi, kde je nejaký kamenný obchod, kde sa dá zohnať.

yulka

vecernica: no neviem, ja som to chytila v egypte, pricom tam boli ludia z celeho sveta, za to tu pliagu tam nachytali skoro vsetci ;)

RNG: no skusim, ale najprv musim zohnat ;)

vecernica

aj ja mam nadchu mozno mame rovnaku chripku.Ako dlho si sa liecila? inak ja pouzivam hermancekovy krem Dermazulen z lekarne po kazdom kychnuti ak sa da a specialne kapesniky take jemne.

RNG

narobil sa ti tam exem. pouzi kokosovu olej, do lyzice daj 5 kvapiek GSE a dobre zamiesaj. Mozes pridat aj jemne mlety praskovy cukor, 1.5 lyzice,