"profesionalna rada" pre kupu krycieho make upu

Príspevok v téme: "profesionalna rada" pre kupu krycieho make upu
saoirse

Dneska som nutne potrebovala kupit nejaky make up co by mi zjednotil farebne plet a trochu prekryl nedotatky a mali otvorene uz len v tescu, kedze zajtra a v pondelok 101 drogeria nie je otvorena a mam zly odtien make upu, takze si budem musiet natriet aj krk :S no ale s5 k teme ... proste nutne som potrebovala make up a poradit nejaky, tak som vbehla do kozmetickej casti, sice tam maju len zopar znaciek, takze nic moc .. bola tam ku podivu obsluha,lebo inak je tam stale prazdno) jedna pani a spytala som sa jej, ci by mi vedela poradit nejaky kryci make up, ktory ma k dispozicii. ona mi odpovedala, ze mi nemoze poradit nic, ze akne nezakryje nic, neda sa vobec prekryt, ze make upy sa teraz nevyrabaju tak ako volakedy(????) a ze mam ist navstivit kozmeticku ... pricom nemam az take strasne akne .. potom tam dobehla dalsia predavacka a zacala rozpravat o tom, ako jej syn bol pred stuzkovou u kozmeticky a ze mu vsetko povytlacala a mal nadhernu plet a predtym mal same akne (?????).. takze som ich tam nechala nech klabosia s pocitom, ze som zbytocne merala cestu a jednak ma i prekvapil ich ehm profesionalny pristup, kedze zjavne vobec nerozumeli tomu, co predavali a o kozmetike urcite nemali ani sajnu, ved inak by mi snad poradili napr. stredne kryci make up od rimmel ktory som tam jasne videla, alebo panstik od max factor, ci daku korekcnu tycinku od miss sporty .. ale asponze mi poradili ze mam vyskusat daco od dermacolu hmmm ... ktory tam vsak nemali. neviem rpeco ma to tak rozculilo a mozno si pomyslite ze je to blbost ale .. este som sa nestretla s tym ze by mi nejak neporadila obsluha s kozmetikou, tiez mate nejake skusenosti?

mirka 23

Tesco, to máš pravdu, ale potom nemajú hovoriť, nekupujte si toto, ale choďte inde a kúpte si hento, a máte takú tvár, že vám už nič nepomôže... Kde sa tu vytratila etika? To mi pripomína, ako som si hľadala svadobné šaty, prišla som do jedného salónu a povedala som, že chcem rovný strih, nie tie princeznovské, no a slečny čo tam pracovali mi povedali, že to nie sú šaty pre mňa, že som tučná, že to sú pre štíhle. Toto je ústretovosť k zákazníkovi? Nakoniec som si šaty našla také aké som chcela (samozrejme inde) a vôbec som v nich nebola tučná.

tesco

vies o tom, ze nemusia byt povinne specializovane na to, aby ti poradili? maju ti ukazat, kde su kremy, kde su sampony, a pod. ale nemusia byt kvalifikovane na poradenstvo v oblasti drogerie :) to by tazko pracovali v obycajnom tescu :)

krémik

ja už fakt neviem aký krém je dobrý ,mám pocit že výťažky z ropy sú v každom kréme,prírodné nemôžem som na ne alergická

mirka 23

Masticka, niekomu nepomôže len čistiť pleť ráno a večer, akné tam jednoducho je. A je somarina nedávať krém. Tvár sa musí hydratovať krémom ráno a večer. Nemusíš mať mastný krém, ak máš mastnú pleť. Dnes už dostať krémy, v ktorých je minimálne množstvo hydrtačných látok, ale veľa potrebných zložiek, napr antibakteriálnych, výživných.
No a make up od Vichy je ďalší gól. Táto značka je otrasná, z toho make upu sa môže tak akurát vysypať. Je to čistá chémia, výťažky z ropy....

sonka

a ešte ako písala masticka, tak aj od l´oréalu s´ňu dobre bkrycie make - upy, ale´sú aj dosŤ drahé, tak skús skor od dermacolu nejaký.

sonka

saoirse... tak ak chceš niečo hustejšie, tak skús od dermacolu - natural way, mám ho teraz a je omnoho hustejší ako wonder finish.

masticka

ak mas vela vyraziek, pravdepodobne mas mastnejsiu plet. takze vecer by si mala pouzit tonikum na vysusenie vyrazok.. ja osobne si cistim plet vecer takto-najskor sa odmalujem kremom, potom cistiacou penou s vytazkami maty a zeleneho caju od oriflame-u a na zaver si dam tonikum od loreal bez alkoholu. potom uz ziadny krem ani nic. nestravujem sa najzdravsie, ale do jedalnicka zapajam aj zeleninu, ovocie, dobry pitny rezim, nepijem sladke vody, ale zato ked mi ponukaju, neodolam cokolade, zmrzline, chipsom, hranolkam a tak.. a plet mam aj tak celmi cistu a bez vyrazok.. no ked sa co i len jeden den zabudnem, resp. nevladzem umyt, na druhy den vidim zacinajucu jednu-dve vyrazky :)
takze je to o hygiene urcite.
a make-up na vyrazne akne a podobne by som ti odporucila od vichy, ale je dost drahy.. ja inak pouzivam od loreal infailible alebo true match je tiez dobry, alebo od dermacolu make-up s pudrom.. ine znacky som este ani nevyskusala a bojim sa riskovat :) ale s tymito som nadmieru spokojna :)
drzim palce

saoirse

Sonka, vsetky veci, co si vymenovala ohladom starostlivosti o plet a stravovania, su pre mna samozrejmostou, no vies, mam geneticky dane akne, takze podla mna s tym vela nezmozem, treba ho liecit no sotva nieco pomaha a jednoducho si nemozem dovolit chodit bez make upu. Wonder finish bol moj druhy make up ak ti mam pravdu povedat, problematicku plet velmi nekryje, sice ju farebne zjednoti ale v mojom pripade musim pouzivat viac hustejsie make upy ako tento. Vdaka za radu, nabuduce skusim daco od dermacolu, ak vobec zozeniem ...

sonka

ešte k tomu, čo ti radili tie amatérske predavačky - zájsť ku kozmetičke: ono to nie je zlé zájsť z času na čas, síce sa odporúča raz do mesiaca, ale to je dosť vEľa, keď si to vezmem zo strany financií a mnoho ľudí si to dovoliť nemože. Takže sa treba v prvom rade zodpovedne a podľa možností starať o svoju pleť doma a dbať o ňu. A ešte aby som nezabudla, pleti nerobí dobre, keď sme v strese, ani vlasom :)