Ako zvládnúť návrat do školy????

Príspevok v téme: Ako zvládnúť návrat do školy????
alina114447

Ako začať??? Vždy mávam veľké nervy pre školu. Pre písomky, pre skúšania, pre odpovede, koncerty.....a navyše veľmi zložité vzťahy v našej triede...... A navyše niečo hrozné......v júni som sa pokúsila o samovraždu a jedným z dôvodov bola 3 ka na vysvedčku. jediná...ako to zvládnúť??????

cosomnou

prosim vas.. aj ja potrebujem poradit.. ako sa naucit nebyt stale najlepsia?? proste stale musim byt najlepsia vo vsetkom.. snazim sa o to aj za cenu nemozneho a to je strasne, lebo ma to stoji tolko usilia, zdravia a neviem coho.. proste neviem zniest, ze je niekto lepsi, tak sa snazim potom vsetko robit, aby som bola ja.. co s tym?? obcas som z toho zufala, ale ked ja proste MUSIM.. uz len pre ten pocit.. a navyse musim robit vsetko na 100%.. niezeby na 99% aspon, proste musi to byt VZDY na 100%, ak nie viac.. to je uplne umorne takto vsetko robit.. ale ja proste MUSIM.. co so mnou??

lencok1

inak naozaj je zaujimave, ze ten kto sa menej stresuje, tomu to aj lepsie vypali, aspon na vyske som si to vsimla...taki pohodaci to maju omnoho lahsie, je tazke zbavit sa tych stresov, lebo kazdi z nas je ini, ale da sa to pekne obmedzit...vask si to zober tak budes sa stresovat pres skolu a po nej z teba bude "troska", ktora nevladze...o to to nie je...prave skolske casy by mali byt tie pohodove, bohuzial vela z nas sa preto stresuje...potom pride realita, praca atd...nato si setri sily, a ani tam sa netreba stresovat, skor si vychutnavat financnu slobodu a snazit sa vytvorit si pekny prijem pre udrzanie dobreho zivotneho standardu...nie extremne velkeho, naco...staci zlata stredna cesta alebo to, aby si sa ty dobre citila

lukas87

ahoj, tiež suhlasim, neber si kvoli tomu život. Povedz si že to je len hlupa znamka, že beztak sa na nu nikto nespomenie.. :) A ak mas toho vela, tremu, tak niekedy vybehni niekde von, stači do prirody, do lesa, hlavne na čerstvy vzduch. Par minut nezaškodi i ked by si mala mat na druhý den skušku. Ako lencok1 hovorí, treba si setrit zdravie a nie si ho kazit :) viem že je to tažke, ja som teraz na vyske a vydržat ten celkový tlak s učením, so skusanim a s ludmi na vyske chce tiež pevne nervy. Treba si hovorit že raz tomu bude koniec a dostudujes budeš to mat ok.. treba si len verit v tých veciach.. v studiu a tak. Že aj ked dostaneš tu trojku, tak ju prehod cez rameno. Viem že je to tažke a často aj mna mrzi horšia znamka ale ver mi že nie vždy je treba hladiet na znamky. Dnes už je taký svet že skor sa ti pozeraju na to čo dokažes v danej chvili a nie čo si mala na vysvečku :) Tak ti teda prajem hlavne pevne nervym, kusok štastia aby sa ti darilo v škole a vlastne aj celkovo v živote :)) ahoj

lencok1

alina, kvoli trojke na vysvedcku sa prepana nepokusaj o samovrazdu, su omoho horsie veci, mimochodom ja sa liecim na depresiu...tiez som strednu brala prilis zodpovedne, mala som stresy atd...neviem ci chodis na stresnu alebo na vysku...u mna to aj na vyske pokracovalo, ale nestalo to za poskodene zdravie, tak som to zacala robit ako vascina...naucila som sa tak aby som presla a vascinou to dokonca vypalilo na A-cko, B-cko...znamky nie su vsetko! uc sa, to ano, ale tak aby ti to neskodilo...zivot je o niecom inom nie o stresoch zo skoly, pisomiek, odpovedi, a profaci by so to tiez niekedy mali uveodmit, urcite nikto nechce aby si si kvoli tomu nicila zdravie...NESTOJI TO ZATO!