Cervene oci - alergia ci chronicky zapal?

Príspevok v téme: Cervene oci - alergia ci chronicky zapal?
will

Zdravim vas vsetkych,mozno mi viete poradit ohladne zapalu spojiviek. Kazde rano mam kompletne cervene oci a trva niekedy az pol hodinu kym prestanu stipat. Ked sa niekedy pozriem na bielu stenu vidim male ciere flaky,ktore mi sice nijako neprekazaju ale su tam. Vzdy ked som v prasnom prostredi sa mi zapalia spojivky,ked sa mi dostane voda do oci,alebo ked dlhsie pozeram do monitora. Bol som uz asi u 5 lekarov a stale mi dali len nejake kvapky proti alergii co vobec nepomaha. Mate niekto nejaku predstavu o co by sa mohlo jednat,aby som lekarom mohol dat nejaku inu predstavu o tom co mi je ako o alergii?! Dakujem za vsetky vase nazory.. Will

imka13

Toto všetko s lekármi treba preberať. Zavolaj a povedz že ti nie je lepšie, že ti je horšie nech ti to zmenia.

PetraG

Dobrý deň, mám už niekoľko týždňov problém so zapálenými očami, zatiaľ nič trvalo nepomáha :( už som zúfalá. Zistili mi alergiu na pleseň, alergologička mi nastavila liečbu - antihistamiká + nosový sprej a očné kvapky proti alergii Opathanol. Už je to 3.týždeň a stav sa mi nezlepšil. Ešte pred diagnózou ma liečili rôznymi antibiotickými kvapkami, mastičkami - niekedy to bolo trošku lepšie potom horšie. Je to veľmi nepríjemný pocit a už neviem na koho sa obrátiť :( ráno keď sa zobudím už sa bojím pozrieť do zrkadla. Celé oko začervenané a mám v nich aj nepríjemný pocit a slzia sa mi. Viete mi poradiť? už som naozaj zúfalá :( prosím ak ste mali podobný problém a podarilo sa to vyriešiť ozvite sa mi, ďakujem. kontakt - petra.gdovinova@gmail.com

klara19

aj aj,pri očných sa kvapká,potrebuješ však flaštičku s kvapkátkom, zvyčajne sa predáva vo väčších fľašiach alebo v rozprašovačoch na vonkajšie ošetrenie

Narya

uz druhy alebo treti den sledujem moje oci. pred troma dnami sa mi na lavom oku objavil cerveny fliacik, zrejme prasknuta zilka, doktorka povedala ze sa to vstrebe. neboli, nesvrbi vsetko ok. no dnes rano mi prave oko zacalo hnisat a velmi ale velmi ma svrbi.cele je cervene a stale prizmurene, pali ma a drazdi. este sa mi to nikdy nestalo, neviem ci je to len prievan alebo nieco horsie. co nato pomoze ?

aloegel

Dobry den. Pri problemoch s ocami mozem doporuct krem na oci z aloe vera a aloe activator. v pripade zaujmu o viac informacii kontaktujte ma emailom

martinmlm

Ludkovia, vyskušajte v lekárni pýtat bylynku /drogu/ " OčIANKA ROSTKOVA", uvarit čaj a robit obklady na oči.

RNG

Chronicke znamena dlhotrvajuce a nedoliecene.
Skus kvapky roztoku citricidalu. Ten posobi aj na rozne infekcie, na ktore ti nepomozu atb.Koncentracia 4 az 8 kvapiek do deci vody oko znesie a je to dost vysoke na znicenie roznych nakaz.

Ak je to sposobene premnozenim virusov(moze to byt kombinacia) zvys si viralnu imunitu, co tu bolo adresovane uz mnohokrat v temach herpes, hpv a inych.
Nezabudni brat probiotika, tieto vyrabaju v tele az 70% vsetkych obrannych latok a pouzitim atb ich v crevach znicis.

Na virusy v oku som spomenul aj pouzivanie koloidnej striebornej vody, par kvapiek niekolkokrat denne, ale nie v tom istom case ako roztok citricidalu.

tomix1

Ahojte, mam dlhotrvajuci zapal len jedneho oka, ktory sa spustil po dvoch operaciách jačmena (chalaseon) pred 5-timi rokmi, pretoze pri prvej operacii sa to nepodarilo poriadne odstranit. Tento chronicky zapal uz nefrustruje len mna, ale aj vsetkych ocnych lekarov v nasom okrese a mam taky pocit ze ked ma vidia v cakarni tak si zase povedia *a preboha zase tu je ten pan co si s nim nevieme rady*. Udajne sa jedna o chronicku blefaro-konjuktivitidu s ktorou lekari nevedia nic robit. Najde sa niekto, kto ma podobny problem a vie co mu pomaha? Skusal som uz uplne vsetko co je dostupne a bohuzial v tom oku nic neznesiem okrem kvapiek ktore vyvolavaju stiahnutie ciev ako evril, senzilux a pod. alebo steroidne kortikoidy.
To vsetko sa da pouzivat samozrejme len na kratku dobu. Mal som vsetky systemove vysetrenia u vsetkych odbornych lekarov aby sa vylucilo ci to nieje pridruzena reakcie nejakeho ineho ochorenia ale nic mi nezistili, takze spustacom zrejme boli tie operacie jacmena. Neviete poradit kde bz mi mohli pomoct?