Vypadavanie vlasov v 15. rokoch

Príspevok v téme: Vypadavanie vlasov v 15. rokoch
michal32

Dobry den mam 15 rokov a znicoho nic po ostrihani mi padli vlasy do takeho kruhu
nie velkeho ale ani zase najmensieho.
Chodil som na fototerapiu co som vlastne si natrel tu "plesinu" pockal hodinu a potom mi to v takej miestnosti nasvietili.
Mam par otaziek (ehm par?)
Za 1. Asi taka vseobecna co to moze sposobovat
za 2.Co moze pomoct
za 3.Co je to endokrinologia lebo za chvilu mam nanu ist
za 4.Dorastie to?

redka

do 100 vlasov denne je to myslim v pohode.... vlasy zvyknu viac padat na jesen a na jar... hovorim tomu "meni sa srst" :D

metalak666

Dobrý deň mám 14 rokov a nechávam si nárasť dlhé vlasy asi až po lopatky..ale teraz ich mam asi tak po plecia ..a z ničoho nič mi tak začali kusok vypadávať vlasy ...nie veľa ..asi tak 20 vlasov denne si najdem na mikine alebo tak ...prosím poraďte mi ..a pomôžte mi ..mám strach.

zdenka

aj moja dcéra mala niečo podobné,vypadávali jej vlasy do tvaru kruhu,bolo ich viac,velké ako desaťkoruna.absolvovala veľa vyšetrení,všetky boli negatívne,podobne aj endokrinologické.nič nezeberalo.až sme raz v lekárni kúpili Revalid-kapsule,šampon aj vodu na vtieranie.To bolo jediné,po čom začali vlasy rásť a dakujem Bohu,že jej už nepadajú.treba využívať aspon 3 dávky.

PharmRamon

1, Najprv som si myslel že to bude nežjadúci účinok nejakého lieku pretože existuje dosť liekov z ktorých vypadávajú vlasy, v okamihu keď si spomenul tretiu otázku mi došlo že to bude niečo vážnejšie.
2. To netuším nie je to moja oblasť.
3. Je to v podstate komplexné vyšetrenie hormonálnej aktivity andokriných žliaz, ktoré zahŕňa množstvo testov. Môže sa jednať o nejakú chorobu štítnej žlazy, alebo choroba kôry nadobličiek, gonád alebo hypotalomo - hypofýzneho systému.
4. Ak sa odstáni pôvod myslím si že áno.
Veľa šťastia.