norethisteron- myslite?

fleerka

to myslite vazne? joooooooj do kelu
kamaratka isla vcera na kilimandzaro na mesiac a preto jej o predpisali na tak dlho ale den predtym ked mi o tom pvoedala tak ma skoro odrazilo a zneistila som ju tym lebo si myslela ze ved nieco ako ibuprofen
dufam ze bude ok a ziadne take stavy, uz len to je nebezpecne ze kam idu a malaria a vsetko
fuha
vdaka baby

alenôčka

Neviem ako mám začať.Mne predpísal gynekológ norethisteron po potrate a so mnou to teda poriadne mávalo.Žiadal ma aby som ho vydržala brať celý mesiac.Ja som sa veľmi snažila a počúvala som ho na slovo ale tie stavy, ktoré som počas liečby mala neprajem nikomu.Mne sa chcelo skákať z okna, točila sa mi hlava, opuchla som a bola som hrozne konfliktná.To obdobie bolo dosť ťažké aj v zamestnaní aj doma, nakoľko mám rodinu, všetko prežívali so mnou.Vždy ma to ,,niekam\" ťahalo...Dnes som rada, že mám to peklo za sebou aj keď som po stránke fyzickej dopadla ako žena veľmi zle.Norethisteron to len načal.

tak to je

no vidis, to je to nase zdravotnictvo (tymto ale nehadzem vsetkych doktorov/doktorky do jedneho vreca!). ono dnes na gynekologii predpisu 12 rocnym dievcatam HAK. toto je tiez normalne? je to kazdeho osobne rozhodnutie, ci to zacne brat alebo nie, ale pre mna je jednoznacne zdravie prvorade. nech si kamaratka najskor precita vsetky mozne neziaduce ucinky a vsetky veci okolo toho a potom nech sa rozhodne. btw - preco jej to predpisali? z akeho dovodu?

fleerka

nejdena sa o mna ale kamaratke to predpisala doktorka na CELY mesiac a mne sa to nejak nezda, nasa doktorka mi davno chcela ledva pustit 2 tyzdne ze to je silny zasah ale ak teda chcem
a tato jej to v pohode pustila

tak to je

je. urcite je to velky zasah do organizmu. ved uz len ked sa pouziva par dni pred planovanou menstruaciou na posunutie, uz vtedy to urobi s telom tolko sarapaty (nehovorim, ze u vsetkych, ale spravi mnoho nezelaneho). a to si uvedom, ze ho chces brat cely mesiac.