Su testy s glukomerom postacujuce?

Príspevok v téme: Su testy s glukomerom postacujuce?
mlk

Ahojte,
mala som podozrenie, ze mam mozno cukrovku, lebo dost vnimam zmeny hladiny cukru v krvi, najma pred jedlom-taka malatnost a castejsie mocenie.
Preto som si pozicala od kamaratky, ktora ma uz dlhsie cukrovku glukomer, ktory prave nepouziva, a asi 10krat som si zmerala cukor.
Vysledky boli asi taketo: 4-5 tak 3 hodiny po jedle, 6-7-8 pol az hodinu po jedle. Nejake prilis nizke hodnoty som nenamerala ani nalacno, tj tak 3.5-4.
Prosim, nemohol by mi niekto poradit ci je to v norme? A ci tieto samo-testy su postacujuce?
U lekara mi robili krvne testy (aj glukoza tam bola) asi pred rokom a pol, a vtedy to bolo nalacno skor ku hornej hranici ale este stale v norme.
A ked som bola mala ma poslali so zvysenim cukrom na dia testy, ale potom mi povedali ze nemam diabetes (ale pravdepodobne som v rizikovej skupine).
Aj ked som mozno iba den predtym zjedla prilis vela sladkosti :)

Uvitam akekolvek rady :)
Dakujem

hepiend

napr môj foter nema o doplnkoch ani šajnu,zel a ovociu sa tiez vyhyba,ma 70rokov a je este plny sil...vsetko co potrebuje si požičiava z masa,ktore ktore ma denne a je pravda varene...zrejme su v nom este aj niejake tie enzymy o ktorych nema ani paru čo to je...teda množstvo asi nerozhoduje....a možno u koho ako samozrejme.

RNG

osobne, keby mi stacili tie v jablku a ananasi, tak by som nemusel brat doplnky. Ale nestacia. Ako starsi clovek uz nemam take vytvaranie ani kyselin ani enzymov, ako za mladosti. A miesto toho, aby som sa zacal scvrkavat od nedostatocneho prisunu zivin kvoli zlemu traveniu doplnujem si to na hladiny, ktore som mal za mladosti zrejme, ked som vedel stravit aj, ako sa hovorilo, klince.
Ak to zanedbam niektory den, tak ma nafukne ako balon a necitim sa dobre.

hepiend

Einstejn povedal ....nejim maso,nejim ryby a nejim tuky a citim se pri tom skvele,skoro bych zekl,ze clovek neni dravec.... čo dodať...niekomu to proste pali,niekomu nie...a este k tym enzymom...ved ja netvrdim že enzymi vytazene z prirodnych prostriedkov su zle...ale ja mam radsej tie v obalene napr v jablku :-)

RNG

hepiend, enzymi, ktore radim nie su umele ale vytazene z prirodnych prostriedkov. Takze s tym nie je nic zle.
Kto ich nechce brat ako doplnok, moze kazdoidenne pit cerstvo vytlacene zeleninove stavy, hlavne zo surovej cvikle, stonkoveho celeru a mrkvy.
A potom su tropicke zdroje ako ananas(bromelain), papaja(papain)
Ale je to v podstate stale ta ista myslienka, pridanie vytazkov z prirodnych latok bohatych na enzymi do stravy chudobnej na enzymi.
Inac spoliehat sa na to, ze v dnesnych vyslachtenych zeleninach a ovociach je dostatok enzymnov v surovom stave je rozsirovanie mytu.
Slachtenie totiz sa prevadzalo za ucelom, velkosti, vynosu, chuti, tj nie na biologicke hodnoty, cim sa obsah enzymov podstatne znizil, tak ako obsah vlaknin a vitaminov. Zvysil sa len obsah cukrov a niektorych esterov(aroma)
Dnes sa najnovsie specificky pestuju rastliny na ine biologicke hodnoty, vcitane vysokoenzymatickych druhov. Najlepsie enzymi ale prichadzaju z roznych kvasnych kultur,laboratorne pestovanych v absolutnej cistote.

hepiend

ale varenim sa zial zničia aj napr enzimi a nahradzať (dopasovať) ich potom umelymi je ako škrabať sa pravou rukou za za lavim uchom ponad hlavu...no človek je vynaliezavy a na hocičo pride..

RNG

surova strava vyzaduje extra hygienu, ktoru u beznej kupenej v obchode nemame. Varenim za snizi mnozstvo aktivnych nakaz, ktore by sme dostali z nedostatocne hygienickej surovej stravy.
Preto z praktickeho hladiska, napr spominane surove ryby(sushi) sa odvazim len zriedkavo jest a aj to len vo velmi dobrych japonskych restauraciach, kde maju extremne hygienicke zasady a absolutne cerstvy tovar dodavany viackrat denne alebo ryby zmrazene na kamen(tekutym dusikom a udrzovane pod minus 35 stupnov celzia, kde oxidovany vrch sa neustale orezava.

hepiend

mlk a este k tej tvojej surovej (zlatej) rybke o) : aj ked statisticky maju vegetarianí lepsi cholesterol ako omnivori (mesozruti) a su zdravsi,tak vegetarianstvo neochrani cloveka pred chorobami....jedine surova strava a zdravy styl života,alebo striedmosť vo vsetkom môže cloveka uchraniť pred doktormi....je to vsak tazke pre dnesneho človeka...priam nadludsky vykon,lebo svoje chute ma zanesene novodobou stravou a teda prirodzena,nevarena,nesolena,nekorenena strava mu priliš nevonia...je to niečo ako u fajčiarov,ked sa pohravaju z myšlienkou prestať fajčiť,lebo sa im snažia nahovoriť,že je to nezdrave...už su v tom až po uši a len malo ludi to dokaže..čo ja viem,takych 10%? alebo menej..viac? ...môžme len skonštatovať,že je to jedno,nas sa to netyka :-)

RNG

kazdy je v rizikovej skupine na cukrovku.Staci len nespravna dieta, nedostatok pohybu a kazdy ju ma sancu dostat.
Rozne nakazy pankreasu a pecene tu moznost podstatne zvysuju.
A aj tie a stupen poskodenia su vlastne hodne zavisle od vyzivy.

hepiend

začnem od konca...no podla mna aj ked je DM dedičny tak človek ktory sa zdravo stravuje a zdravo žije,tak nielen ten DM ale aj ostatne choroby nedostane,lebo ma zdravu imunitu...a o chorobach ako o ranach osudu nemôže byt ani reči,NO ak už ten spominany DM niekto dostane,tak prechod na zdravu stravu a zdravy sposob zivota mu nepomôže,lebo už fyzicky chybaju na pankrease beta bunky,ktore vyrabaju inzulin...ale aj vtedy je lepšie zravo žiť a "doklepať" to v relativnej spokojnosti dalej,to je jasne.
Problem je len ten,že každy si vyraz zdravo žiť predstavuje inak.Fakty hovoria,že všade kde zavitala civilizacia (cukor,biely chlieb,obžerstvo...)zavitali aj choroby...v obchodoch už človek nenajde potravinu bez niektoreho Ečka a bez rafinovaneho cukru....chce to naozaj pevnu vôlu aby clovek vedel triezvo o tom premyšlať...no ak je v tom sam,tak ma malu šancu niečo dosiahnuť....(priklad : fajčiar sa radsej pevnej vole vzda,je to jednodukšie)
a co sa tika surovej stravi,tak ako som pisal pri DM1 je už neskoro a pri DM2 je to idealne..lenže dvojku maju prave stary ludia,ktory svoje nyvyky už nezmenia...niektori ak sa už pozeraju smrti do oči hadam su ochotny aspon myslienku tomu venovat ale to je vsetko,viac nedokazu...tiez ide o pevnu volu....o ucinkoch surovej stravy na ludsky organizmus sa uz napisalo mnoho knih a to od polovice minuleho storocia,takze netreba si robit nadeje ze sa nieco zmeni,kedze je pohodlnejsie si zobrat bielu tabletku ako upraviť svoje chute a jest preto aby sme zili a nie naopak.Nejde ani tak o to ze niekto je zel ovocie semena... ako o to ze je aj vsetko ostatne chlieb sol bravcovinu kompoty....lebo si mysli ze ked kazdy to je tak aj on musi...

mlk

ok, diki moc za reakcie :)
hepiend, prosim ta ako si to myslel/a s tou surovou stravou?
teda pomaha to nejak, maju to diabetici odporucene jest?
hm no ja si prilis neviem predstavit nic ine surove ako zeleninu a ovocie. teda zakusovat si taku surovu rybicku to si asi nemal/a na mysli...
a este jedna otazka: myslite ze taky ukazkovy pacient, ktory by dodrzoval VSETKY zasady zdravej stravy,atd. by mohol zit aj bez liecby inzulinom? alebo to zalezi od konretneho pripadu?
Dik