Vzťah-nevzťah, ako z toho von...?

Príspevok v téme: Vzťah-nevzťah, ako z toho von...?
bonboniera

Dlho som rozmýšľala- napísať, nenapísať, ale neviem ako sa dostať z toho bludného kruhu, v ktorom krúžim už asi rok, takže som sa rozhodla skúsiť. Zaľubila som sa do ženatého muža, alebo skôr- zaľúbili sme sa. Pracujeme spolu a to je prvý kameň úrazu. Chvíľu sme mali románik, ale keďže je ženatý a má malé deti, ja aj on sme sa rozhodli to ukončiť a zostať priateľmi. Keďže sa každý deň stretávame na pracovisku, nebolo to vôbec jednoduché, každý sme si to riešili v sebe a po svojom a prestali sme úplne komunikovať. Obaja sme vedeli, že ten druhý stále niečo cíti, ale nemohli sme byť spolu. Trvalo to pár mesiacov, potom sa zrazu niečo stalo a všetko sa na nás zas zosypalo, akoby nejaký nový začiatok, ale nie priateľstva, ale lásky, ktorá v nás bola stále. Lenže, opäť je to tam, kde to bolo, snažíme sa spolu komunikovať ako priatelia, ale nejde to, mám pocit, že ak s tým niečo nespravíme, opäť sa začneme ignorovať a to už nechcem, bolo to veľmi ťažké ako v súkromí, tak v práci. Spolu byť nemôžme, ale ani od seba a ja sa správam veľmi chladne, aj keď nechcem- asi obrana... Veľmi to bolí, ale chcem sa pohnúť z miesta a začať sa s ním baviť aspoň v rámci možnosti ako s kamarátom. Osparavedlňujem sa za dlhý príspevok, uvítam každú radu, príspevok, každý názor zvonku na celú situáciu a prípadne ešte doplním, čo som zabudla. Vopred ďakujem za vyjedrenie, prípadne pomoc.

bonboniera

koren, dakujem za nazor. len sa bojim, ze uz nikdy nebudem nikoho tak lubit ako jeho. viem, ze vsetko casom preboli, aj ta najvacsia "laska". absolutne neviem, ako sa mam spravat, vo vnutri som roztrhana na kusy a navonok musim byt v pohode...

koren

hlavu hore, bonboniera, urcite si uzasna a krasna zena, ktora si nepotrebuje zvysovat sebavedomie zenatym muzom. co tvoj priatel? je u vas vsetko v poriadku? my muzi sme zvlastna sorta a vela muzov je takych, ktori lubia vsetky zeny- ved vsetky ste nadherne bytosti...:-) najhorsie na tom celom je to, ze tvoj kasanova ta mozno naozaj lubi, ale tento vztah vam jednoducho nepatri. on si uz v zivote vybral a ma deticky, ktorym nechce ublizit (podla toho, co pises) a mozno aj manzelke, ktora si s nim uz tiez co-to preskakala- tomu ver. na tvoju situaciu nie je rada, bud sa s tym psychicky vyrovnas a ostanes s nim kamaratka alebo odides a prerusis vsetky puta. myslim, ze jedno tazsie ako druhe, ale je to cele o vasich srdieckach a o tom, ako sa s tym popasujete (asi spolu). Prajem ti vela, vela stastia a drzim ti palce v dalsom zivote.:-)

bonboniera

ema, dakujem, viem, ze mas pravdu, nie len ty, ale vsetci, ktori ste mi napisali, ci uz pozitivne alebo negativne. teraz sa v tom stale cvachtam, stale na to myslim, zaoberam sa svojimy citmi a v podstate len trapim samu seba (a nie len seba- viem). musim sa nejako zamestnat, aby som nanho nemyslela a nekukala stale na mobil. chcem, aby mi bol lahostajny..

ema

aj ja som takym niecim presla, on je zenaty, dve deti a ja vydata a 1dieta, pracovali sme spolu, potom odisiel z prace takze to nebolo uz take intenzivne, obcas mi este zavola. Zislo z oci a pomaly aj z mysle, urcite to chce cas a urctite si zvazit co je pre nas dolezite ci to co mame alebo to co by sme chceli mat, prajem ti vela vela sil nech prides na to co je pre teba najviac vyhovujuce a aby si bola spokojna

mennen

Bude to ťažké ešte dlho ale uvažuj, budeš v tom pokračovať- stratíš ho, ako kamaráta ho môžeš mať celý život. Musiš sa rozhodnuť čo chceš.

bonboniera

mennen, velmi by som chcela, aby to medzi nami bolo raz na takej urovni, ze sa budeme moct porozpravat ako kamarati, len sa bojim, ze to nebude nikdy. je velmi tazke bavit sa s nim, vidiet ho a nemysliet nanho- brat ho ako kamarata, aj tak dufam, ze casom sa vsetko spravi.. mariaa- ano to je pravda, podviedla som priatela, ktory si to tiez nezasluzil a ktory by mi zniesol modre z neba.. mno, je mi smutno z toho celeho, este, ked to tu tak citam..:-(

mennen

Bonboniera ,tiež nie som zastankynou vťahov tohoto typu na pracovisku. Ale pokial si rozumiete, vynecháte z toho románik, ja si myslím že to nemôže byť na škodu. Ak obidvaja ste si toho vedomí , že nechcete ubližovať nikomu, komunikáciou medzi sebou predsa nič zlé nerobíte. Myslím si, že to treba nechať na čas . Najsť si priaznivu dušu je veľmi ťažké a ked si si ju našla netreba to hned odsudzovať. Prajem vám aby ste si to vaše priateľstvo vychutnali, ale majte pred očami , že tým nechcete ubložovať nikomu.

[zruseny12]

7:45hod dnes si bonboniera pisala,ze si nikdy muza nepodviedla,ale priatela ano,ked ho mas...tak toto som nevedela...ale aj tak vela stastia...

bonboniera

boze, titina, ty si mi uplne prehovorila z duse a do duse. krasne si to napisala. mas uplnu pravdu- dakujem..:-)

titina

Bonboniera, tebe tu radia, že si máš nájsť iného, slobodného, ale ja som čítala úplne na začiatku, že veď ty máš priateľa doma a je to najlepší človek na svete. Tak tu je chyba niekde inde. Ty si mala taký bezstarostný život, že si si ho spestrila novým zaľúbením sa, ani si to možo nechcela, ako keby to urobilo tvoje druhé ja. Časom to prejde, neboj. A keby ťa ten tvoj priateľ, ktorého máš doma, potrápil trochu nejakými pochybnosťami (že si nebudeš ním taká istá), neboj, hneď by si sa sústredila na neho, všetci kolegovia by ti boli ukradnutí. Človek si neváži to, čo má, pokúša osud. Ale to sú prechodné záležitosti, ak máš zdravé morálne jadro, to časom prejde.