Operacia slepeho creva - zapcha

Príspevok v téme: Operacia slepeho creva - zapcha
inetMark

Nedelu som bol operovany na slepe crevo. Uz ma pustili domov. Mal som aj stolicu, ale strasne malo a ani som netlacil, jak keby to islo pozvolne samo.
Mam pocit a strach, jak keby som nedokazal hrubym crevom vytlacat stolicu. Uz som nemal stolicu 30 hodin. Obavam sa niecoho vazneho. Do nemocnice sa vratit nechcem, kym to nebude surne, ale pisem sem, ci mi niekto neporadi, v com moze byt problem.

fidka

Marek s tou stolicou to je normálne..ja som sa trápila 2-týždne...a nevravím, ako to bolelo a pálilo..stále mi trebalo na veľkú...a keď som išla skoro nič....a bolesti.,,som mala dosť dlho..hlavne, keď som chodila...ale aj keď som sa otáčala v posteli....a ta jazva je aj teraz citlivá pri zmene počasia..po roku...paaa

inetMark

Ja sa bojim stale, lebo v nemocnici sa ma stale vypytovali, ci uz bola stolica, ci vsetko funguje. Dost to zdoraznovali. Chceli ma pustit uz v stredu, ale zato ze som nemal stolicu ma nepustili. Pustili ma az stvrtok, ked som ju mal.
Zatial mi to vychadza na kazdy druhy den. Dneska nic a vcera bola strasne riedka. Bojim sa, ze tam mam stuhnutu stolicu, ktora sa nevie dostat jak keby von a len ta tekuta okolo nej presla.

Napriklad aj dnes som pocitoval potrebu ist na toaletu, isiel som, ale okrem malych vetrov nic. Neviem ci je to o psychyke, ale ja mam pocit, ze som dost plny, jedol som toho strasne vela...

Ale tak uvidim, pockam este s tym.
PS: Kedy budem schopny bez problemov ist do skoly, tlacit sa v MHD a niest tasku s notebookom? Teraz som tyzden po operacii ale este sa na to necitim. Dufam, ze uz o tyzden to pojde.

katica

Nic sa neboj! To je normalne,ja som isla po operacii na velku potrebu raz v nemocnici, velmi malo, a potom skoro 4 dni preslo, a az potom... :)
to ne uplne normalne, lebo mas prazdne creva,musis pockat kym sa ti naplnia! ale NETLAC pri stolici, mozes si poskodit stehy, aj ked nie vonkajsie, ale vnutorne,,,, opatrne :)vela stastia :) ja som 5 mesiacov po oparacii slep. creva :) a iba raz za cas pocitujem ze ma operovali ....