Ileus a šetriaca diéta

Príspevok v téme: Ileus a šetriaca diéta
hnedoocka

Ahojte! Chcela by som pomôcť pacientom s rovnakým problémom (ileus a šetriaca diéta). Na internete nie je veľa informácií o tejto diéte a hlavne recepty... S tými receptami je to fakt BIEDA. Ani takú kuchársku knihu nie je dostať nikde kúpiť! Ja musím túto diétu držať žiaľ celoživotne. (Už som mala 2x ilues a hrozí mi žiaľ ďalší...:-(()
Zbieram a zostavujem recepty (už roky, pretože som už viackrát držala šetriacu diétu) a ešte radšej varím:-). Napadla ma jedna zaujímavá a myslím si, že skvelá myšlienka. Chcela by som vytvoriť špeciálne stránky o tejto diéte a pomôcť tak mnohým ľuďom. Pomaličky na tom pracujem :-).
Ak máte nejaké skúsenosti (či už kladné alebo záporné), rady alebo svoje osvedčené recepty, rada ich pridám k tým mojim. Mňa už zoprátkrát prepustili z nemocnice tak, že mi do ruky dali len prepúšťaciu správu a malý papier o diéte... A k diéte mi nepovedali ani slovo! A bol tu večný problém: "Čo si mám uvariť?"
Ak sa tu nájdete, napíšte prosím sem svoje recepty, nápady+skúsenosti a ja ich zverejním aj na svojej stránke. ĎAKUJEM!!!:-)
Prajem Vám pekný deň!

hnedoocka

Srdečne Vás pozývam na moje stránky ileus.mistecko.cz. Na ľavej strane v rubrike „Čo môžem papať?“ nájdete Zoznam vhodných potravín. Stránky budem postupne dopĺňať. Úvod je kompletný. „Šetriaca diéta pre ileus“ a „Šetriaca diéta“+ostatné a Zoznam nevhodných potravín sú ešte nedokončené. Pracujem na nich. Doplním ich, ako aj ostatné rubriky. Prajem VÁM zaujímavé čítanie a dúfam, že si v mojich riadkoch, ako aj v Zozname vhodných potravín nájdete niečo užitočné, zdravé a chutné.
K článkom mi môžete písať reakcie, príp. mi píšte na email: ileus@pobox.sk. Pekný deň VÁM prajem! :-)

hnedoocka

Ahoj Katka! Ďakujem za Tvoju reakciu. Mrzí ma to, že máte tiež takéto starosti... Ileus nie je žiadna sranda...:-( Žiaľ nie sú na to žiadne lieky a táto diagnóza je smrteľná-keď prídeš už neskoro... :-(( Nejaké recepty Ti môžem aj poslať-nerobí mi to problém. Veľmi rada Ti pomôžem ;-). Napíšem Ti potom na Tvoj mail.
Aj ja Ti prajem pekný deň:-).
Majka (ileus@pobox.sk)

mastergirl

Ahoj, priatel to mal a po dvoch mesiacoch sa mu to zas vratilo. Sice skusenosti nemam moc,ale...dodrziaval dietu a aj tak sa mu to vratilo, ja netusim, co varit, je to hrozne, snazim sa, ale....ak by si mala nejake tie recepty....chcem ta poprosit, nemohla by si ich zverejnit, alebo mi ich poslat. Prosim.
prajem pekny den.
KATKA