Anovulacne cykly

Príspevok v téme: Anovulacne cykly
igua

ahojte. vzdy mi meskavala menstruacia a naposledy som ju vobec nedostala. az po tom, co mi lekar pichol vyvolavaciu injekciu. vsetky testy boli ale v norme, prolaktin, testosteron, proste vsetko. doktor mi povedal, ze mam ANOVULACNE CYKLY, ale PRECO? co moze byt pricina. to mi nepovedal. ked som sa ho spytala, ci to nie je nebezpecne, povedal, ze nie. no ja neviem, vobec sa mi to nepaci. viem, ze to mava vela zien, ale ja sa bojim, ze by som mohla byt neplodna. ved vlastne ked nemam ovulaciu, tak nemozem mat ani dieta..ved ja vlastne ani neviem, kolkokrat za zivot som mala ovulaciu, ked mi stale meskala menstruacia. tak ako to je? mate s tym skusenosti?
mam 20 rokov a menstruaciu od 14ich.

Luchar

Igua: ja mam ten isty problem ako ty. Mam anovulacne cykly a nepravidelnu menstruaciu. Brala som 3 mesiace kvapky Gynex a menstruacia sa mi upravila (dokonca chodi aj skor), ale ovulaciu stale nemam. Moj doktor mi to meria za pomoci folikulometrie, vsetko ostatne mam OK (ziadne cysty, hormony OK), tak je to asi stresom alebo psychicka pricina. S manzelom sa pokusame o dieta, zatial bezvysledne. To ze nemas ovulaciu, nie je skodlive, len nemozes otehotniet. Brala som uz aj jeden mesiac Clostylbegyt, ktory by mal vyvolat ovo, ale tiez bezvysledne. Dr. mi povedal, ze nech sa da vysetrit este manzel a potom, ked on bude OK, tak mi zvysi davku Clostilbegytu aby som ovulovala. Dufam, ze sa nam to konecne podari. Kazdopadne ti radim, aby si si dala spravit hormonalny skrining,

igua

Zora22, nie je zac, aj mna to upokojilo. ale zase je tu vela takych, co im meskala a mali cysty a co ja viem este co...a niektore zostali neplodne. ked som to citala, hned som utekala k lekarovi. ale si myslim, ze ty to mas rozhadzane este po HAK...najprv skuste babo a az potom pride panika. zelam ti vela stastia! aj ja by som raz chcela mat deti, velmi!!! ked nebudem moct, zblaznim sa.

Zora22

igua ďakujem,ale ja našťastie mám aždý nasledujúci mesiac.A ktovie na 100 percent sa nedá vedieť,každý je jedinečný.Aj tak Díky pekne.Tak trošku mi odľahlo,že je aj taká žena,ktorá je natom horšie a má deti.Díky.

igua

este to potrebujem zvazit...myslim tu vymenu gynekologa. preto ma zaujimaju aj nazory ostatnych zien...ze aky velky problem su vlastne tie anovulacne cykly.
Zora22, este davnejsie mi tu pisala jedna zena, ze ona mala nepravidelnu menstruaciu cely zivot, ze dokonca tak 3-5krat za rok a ze sa jej bez problemov podarilo pocat 2 zdrave deti. tak ja naozaj NEVIEM!!! si pripadam ako hypochonder..

Zora22

Bohužiaľ aj ja patrím medzi tie,ktoré majú nepravidelnú menštruáciu a to od začiatku .brala som aj antiku 5 rokov a už pol roka neberiem a stále nepravidelná zo začiatku po antikoncepcie 36 dní a minulý mesiac 44 dní. a aj teraz je už 36 dní a neviem kedy dojdu a ani nie som tehotná.A tiež sa obávam či vôbec budem mať bábo,lebo plánujeme s manželom.Poradte nám prosím ak niekto má deti aj keď má od začiatku neprav.men.Ďakujem!

imunitka

Podla mna by si mala zmenit gynekologa, nemusis mu hovorit ziadnu pricinu. Skus si najst na internete viacerych a vyber si, mozno by si si mohla najst aj diskusie o lekaroch, aby si nepadla z blata do kaluze. A ved podla mna nie je problem si tam dole merat rano teplotu. Ved to supnes pod perinu, pockas 5 minut a kuknes. Na tom nic neni.

igua

diky moc za rady! aj ked viem, ze sa to da zistit meranim teploty, je to pre mna absolutne nemozne, lebo byvam na intraku s 2 dalsimi babami na izbe. a obavam sa, ze aj keby som isla na sono, nic by to nepomohlo...alebo ano? zatial sa nepokusam otehotniet, takze to nie je naliehavy problem, ja sa len bojim, aby to nebolo cim dalej tym horsie.
a uplne najviac ma stve, ze neviem PRECO to mam. lebo hormony mam uplne v poriadku. a nie som ani chuda, ani nevyvinuta, ani neberiem ziadne lieky. zazivam mozno trosku viac stresu ako je zdrave, ale zase kto nie v dnesnej dobe...

kiiitka

igua, to, ci je cyklus anovulacny mozes zistit meranim bazalnej teploty. Kazde rano este v posteli treba zmerat teplotu (najlepsie v posve) a zaniest do kalendara a urobit graf. Podla krivky sa da spoznat, ci ovulacia prebehla, alebo nie. Okrem toho moze lekar sonograficky pozorovat utvarajuci sa folikul a aj to, ci praskne, alebo nie. Ale podla vsetkeho mas totalne nanic gynekologa...ked ti nie je ochotny vysvetlit veci a este sa aj smeje.