tazka shyzofrania

Príspevok v téme: tazka shyzofrania
clupka

Dobre rano vsetkym. Kedze neviem spat kôli rodinnemu problemu ak mozte pomoct radami budem sa tesit . Svagrovi diagnostikovali v liecebnom ustave v Plesivci schyzofreniu Tretieho stupna vraj uz nevyliecitelnu. Kedze tento clovek roky tyral celu rodinu pretoze hral tam rolu alkohol, velmi sa bojim co bude ak sa vrati domov sestre povedal lekar z ustavu ze zial bude pre celu rodinu ńadalej velmi nebezpecnym co robit aby sa svagor nedostal uz domov??Tato choroba je o to nebezpecnejsia ze moze aj zabijat, ak mate s niecim podobnym skusenosti budem rada ak pomozete DAKUJEM...

vecernica

tato tema tu uz bola, mozno jedna pani spominala ako sa jej zije s manzelom schyzofrenikom.skus si ju tu vyhladat.Ak by ohrozoval okoli, urcite hned treba volat pohotovost a kedze ma zanam ze je lieceny na pscyh tak ho zoberu, ak sa to bude casto opakovat da sa navrhnut trvala liecba,ale rodina musi mat doklady o tom ze je nebezpecny pre okolie. a to jedine vtedy ked casto bude privolavana prva pomoc ,alebo policia .Inak nemusia uverit urady trvalu hospitalizaciu.Cize treba ho pozorovat ked pirde domov.

imunitka

No tak ak je nebezpecny pre okolie, mal by pobudnut v ustave tak dlho, pokial sa nenauci brat zodpovedne a pravidelne lieky. Schizofrenik, co berie lieky uz nie je nebezpecny. Ale je na nom citit, aku ma chorobu v jeho zmyslani a spravani sa.