kradol odtat ruky

Príspevok v téme: kradol odtat ruky
veruze

Moj nazor je ze tento sice nehumany ale efektivny trest by sa mal opat vratit. Nic ine ma viac nevie nahnevat ako ked vidim mladych delikventov pobehovat po uliciach a este sa ti vysmiaju do tvare. Vela z nas nad temu kradnut okradol zlodej len hodia rukov az do vtedy pokym ti nejaky mlady zasran s "kamaratmi" neukradne tvoju celodennu trzbu z baru ci nevylupi tvoj dom ci byt.. Potom sa uz zacnes zaujmat ako je to mozne ze im to "dovolime". Vela kriminalnikov je v podstate v dnesnej dobe odolnych proti "pobytu" vo vazeni a patricne to zneuzivaju ...Malo by sa pritvrdit..Ak je pripustny trest trikrat a dost preco nie kradol odtat ruky?zamyslime sa nad tym

jablonkaa

pred niekolkymi dnami mi prisiel medzi "zabavnymi" mailami aj presne takyto - videozaznam odtinania ruk zlodejom v ktorejsi z arabskych krajin. nie som nejaka citlivka, ale toto bolo velmi velmi krute. pozerat ako niekomu kalicia telo. verim ze je to ucinny trest, ale toto nie. viete ako prebiehala "amputacia"? pri plnom vedomi, jeden clovek drzal pravu ruku, jeden lavu - trestany bol akoby napnuty a dalsi rezal, povacsine prave predlaktie. hroza, hned som to vymazala, nepreposielala a nechcela som sa k tomu vracat. mozno by bol ucinnejsi telesny trest aj s verejnym ponizenim, ale nie kalicenie tela. toto je prilis krute.

fraisee

aha takze laskou a pochopenim .. hm, tak si urob jednodnovy vylet do takeho riadneho ciganskeho geta a som zvedava ako budes potom rozpravat.
a ze vsetko je tak ako ma byt? no podla mna nie je.
a telesne tresty schvalujem na plnej ciere, niektorych treba riadne vymastit a sfackovat.

janette 008

Aj mne raz zmizla peňaženka v hypermarkete a naozaj som si dávala pozor. Toto sa môže stať každému. Nehovoriac o tom, keď niekto okráda bezmocných starých ľudí, ktorí už nemôžu sledovať spravodajstvo, lebo majú slabší zrak a sluch, dôverčivo pustia k sebe do domu zlodeja, ktorý ich núti vydať z 5 000-korunáčky, veď to poznáme. Navrhujem zaviesť 3x a dosť prípadne 2x a dosť a najlepšie by bolo 1x a dosť. A za tým dosť by nasledovalo doživotie. Lenže v našom štáte je to ťažko zrealizovateľné, nakoľko väznice sú preplnené a nové sa neotvárajú. Veď to by museli ďalšie peniaze zo štátneho rozpočtu plynúť na výstavbu väzníc, na platy pre zamestnancov, na stravu a oblečenie pre väzňov a podobne. A u nás sa predsa šetrí všade, kde sa šetriť dá. Lenže bohužiaľ vo veľkej väčšine prípadov na nesprávnych miestach. Podľa našich poslancov je lepšie, keď radšej odídu peniaze aj s celými peňaženkami z našich vreciek, lebo nám ich ukradnú vreckoví zlodeji ako by mali odísť peniaze zo štátneho rozpočtu na správny účel. Radšej tie financie zo štátneho rozpočtu odchádzajú na nesprávne účely... lebo z nich sa kradne tiež a vo veľkom, ale s tým už obyčajní vreckoví zlodeji nemajú nič spoločné...

face of agony

To je pravda, ze ked sa niecoho bojis, tak to nespravis. Ale vyriesi to nieco? Zmeni sa ten clovek? Iba sa bude bat, nebude o nic lepsi. Treba ist do hlbky kazdeho jednotlivca. Ako tu uz pisali, je to problem v spolocnosti. Musi sa zacat v utrobach rodin.

jano55

Držím ti palce a keď budeš mať nejaké výsledky tak ich prosím ťa zverejni.Vieš môj názor je že niektorí ľudia sa naozaj musia báť trestu aby upustili od nekalého konania

jano55

chceš tým povedať že sa máme nechať terorizovať? to nemyslíš vážne.Ja som nikoho nesúdil len som konštatoval a myslím že podobné skúsenosti majú viacerí.

face of agony

Ja si myslim, ze clovek tu nie je na to, aby niekoho sudil a trestal. Ved tomu cloveku sa to vrati. Bozie mlyny melu pomaly, ale isto. O tom som sa uz viackrat presvedcila. Vsetko je tak ako to ma byt.

jano55

Mimochodom niekde som na nete videl s videom z Iraku kde dostávali po chdidlách palicou ako popisuje RNG a mali ste počuť ten krik pri výkone trestu a ako dvíhali nohy pri odchode z výkonu trestu :) verím že v tej chvíli ani jeden z nich nepomyslel na recidívu.