mykoza a antikoncepcia HAK

Príspevok v téme: mykoza a antikoncepcia HAK
lagunasa

ahojte.
chcem si spravit mierny prieskum. uz dva roky sa trapim s mykozou (kvasinkami v posve ) a stale nic. iba sa to zhorsuje. uz som vymenila dvoch doktorov a teraz som zacala chodit k sukromnikovi.
moj prieskum sa tyka hormonalnej antikoncepcie ( HAK ) a jej suvis s mykozou. pytam sa kto ma alebo mal mykozu a vysadil antikoncepciu a pomohlo to a komu to nepomohlo?
piste vsetci ktory mate k tejto teme co povedat. kremiky a cipky ma nezaujimaju, voci tomu som uz imunna ( teda tie kvasinky ), aj dietu uz drzim asi 1,5 tyzdna a stale ziadna zmena. aj laktobacili aj biele jogurty a tak papam ale nic. aj bavlnene pradlo nosim. tieto veci ma nezaujimaju. akurat to HAK a mykoza, pripadne oreganovy, kokosovy olej a tea tree olej (cajovnikovy ). vdaka za nazory!!!

Dievča

Ahojte. Ja mám tiež problém s opakovanými mykozámi a tiež užívam HA. No vždy keď začnem po menštruácii užívať tabletky (HA) tak prvý týždeň s tým nemám problém, no potom v druhom a v treťom týždni mi to opäť začne. Máte niektorá podobnú skúsenosť - že Vám to začína až v tom druhom týždni užívania tabletiek? Počula som aj taký názor, že tie mykózy z HA spôsobuje ten hormón, ktorý je pre všetky HA rovnaký - ten hormón sa volá na písmeno "e". A teda čím nižšia dávka toho hormónu je v danej tabletke tak by mala menej spôsobovať tie mykózy. Ja by som možno aj vymenila HA za inú - s tým nižším množstvom tohto hormónu, ale bojím sa užívať slabšiu antikoncepciu. Som mladá, občas si s priateľmi dáme aj nejaký alkohol a bojím sa, že ten alkohol by mi to oslabil - účinok tej HA.

lagunasa

CAUTE BABY.
TAK ZASE TROSKA INFO.V UTOROK SOM BOLA NA TOM ZATAZOVOM TESTE NA CUKOR. VO STVRTOK SOM SI ZAVOLALA NA VYSLEDKY A POVEDALI MI ZE HO MAM NEGATIVNY. TAKZE V PORIADKU. TAKZE TERAZ ZNOVA PO ASI 2.5 MESIACOCH SI ZASE DAVAM TROSKA SLADKEHO.
ALE PO TOM VYSADENI ANTIKONCEPCIE TO NAJVIAC SPADLO DOLE. TERAZ IBA DO SEBA LADUJEM LAKTOBACILY HOROM AJ SPODOM. KEDZE IMUNITU MAM V POHODE, CUKOR TIEZ SUPER.... TAKZE....

chenelle

ja som mala tiez taky problem,az na to,ze ma lekarka liecila rok na mykozu a nakoniec prisla na to,ze mykozu som ani nemala,dala mi bactroban a za 4dni bolest presla..

lagunasa

caute.
mam pre vas zase novinky z mojho boja proti mykoze.
pred asi mesiacom som prestala uzivat hak po menzese. ten prvy mesiac po tom sa zdalo ze sa to zlepsilo dost. teraz mni skoncil druhy menzes pred par dnami a tak som cakala co bude. je pravda ze koli tomu ze som v lekarni nemohla dostat 60kusove balenie laktobacilov a za 30 kusove sa mi nechcelo vyhadzovat zbytocne vela penazi som asi 3 dni nebrala laktobacily len som si tie druhe vkladala. a nejak sa to pohorsilo. a nepaci sa mi to. takze laktobacily uz mam tak som sa nimi zacala znova dopovat a skusim zase troska sprisnit dietu na cukor. uvidim ci to pomoze. napiste ako to ide vam.

lagunasa

irita:
no skus a uvidis.
ja som prve 4 dni mala dokonca taku dietu ze len acudko, biele jogurty a zelenina a kuracie maso. nic ine. ale to mi islo na mozog. skus sa dohododnut s niekym ze to bude drzat s tebou, budete sa navzajom motivovat. ja som tiez zvyknuta na domacu stravu, alebo jedalensku. v jedalni som to riesila delenou stravou alebo len zeleninovym salatom. ved staci ked budes jest iba obycajny obed alebo ranajky. len si nedas trebars dzem ale len salamu alebo tak... ono sa to da len nesmies zobkat popri. ja ked nieco tak si dam oriesky...

irita

flowers,my tu rišime otázku mykozy a vôbec neviem o čom to hovoríš..takže skús založiť novú tému a tak sa skôr dozvieš odpoved myslím.
Lagunasa,no ja to fakt nedokážem držať až taký pôst som zvyknutá na domáce jedlo od mami a neviem si odvyknúť od toho sladkého,samozrejme sa snažím obmedzovať ale nieje to úplné vylúčenie sladkého,čo už so mnou :) ja som si dnes kúpila ten čaj z alchemilky nebol ani drahý,a kúpim si aj tie probiotiká čo máš aj ty od Swiss možno budú lepšie.Ale ja teraz musím čakať na tie výsledky,a potom uvidím čo to vlastne mám či je to vôbec mykoza.Aj ked podla mna som mala jasné príznaky ale doktor povedal že to nieje také isté.No a s Hak končím o 4 dni.

flowrs

prosim vas neviete mi poradit a dat viac informacii....o prenose choroby...mycoplazma hominis...a ureaplasma urealyticum....

lagunasa

akinom007:
Summamed su antibiotika na chlamydie, to je pohlavna choroba. zo 100percent bab co maju chlamydie 80 percent nevie ze ich ma. mna tiez druhy doktor u kroteho som bola snazil sa liecit na chlamydie lebo uz nevedel co tak si myslel ze to moze sposobovat aj to... ale na chlamydie som sa sice vyliecila ale na mykozu to nepomohlo. nema to nic spolocne spolu. inac len na okrej chlamydie su dvoje, tie co sa urcuju z vyteru z posvy a tie co sa urcuju z krvi. tak pozor na to. ale toto tu nerozoberame. na to mi ked chcete reagujte skor na mail lagunaska@gmail.com

lagunasa

krpata: mozno je to naozaj individualne. ale hak nesposobuje mykozu, len sposobuje to ze sa to obtiaznejsie lieci. samotne vysadenie nepomoze. okrem vysadenia sa to musi aj liecit doktorom. to ze vysadite neznamena ze hned sa vyliecite. skuste si davat popri tom este 3 krat denne laktobacili od Swiss. idu sice riadne do penazi ale 60kusove stoja tolko co Yadine na mesiac takze to taky rozdiel nebude.