poraďte maminky

Príspevok v téme: poraďte maminky
0601

Syn začal navštevovať škôlku, a už asi týždeň, hovorí škaredé slová, napr. ty debil, ty ko..t. Neviem ako máme s manželom reagovať, máme si to všímať, alebo čo? Doma sa tak vôbec nerozpráva. Už sme mu hovorili, že kto takto rozpráva, že mu odpadne jazyk, ale to nepomáha. Nie je to stále, ale vracie sa k tomu. Dúfam, že ho to prestane baviť, a aký to bol slušný chlapček, poraďte mi, čo by mohlo zabrať, vopred ďakujem

mojaeni

Aj ja viem, o com hovorite mile zienky. moja dcerka este nechodi ani do skolky, ale uz dve pozna. A tiez som ju to nenaucila ja. Ak by sme tomu mali zabranit, ozaj by chuda dieta muselo byt izolovane od sveta, ludi. Ziadne radio, telka, .Ved ozaj staci sa prejst po vonku aked jednm uchom zachytim par slov, v nich je kazde druhe zahresenie.Moja mala raz vo filme pocula slovo hajzel a od vtedy chodila za muzomso slovami:oco , ty hajzel.No nevedela som, ci sa mam smiat alebo ostat v soku.Nastastie na to rychlo zabudla,a le tiez cakam, ze ked nastupi do skolky, bude to este vesele. Nemusi to vsak jednoznacne vypovedat ainteligencii rodicov, aj ked povedzme si uprimne, kazdy z nas si zahresime. Uz len musime davat pozor, aby sme pritom nemali za chrbtom nase deticky.

dddd

Ja som sa snažila vždy prekrútiť škaredé slovo na iné a presviedčala som deti že určite mysleli na to prekrútené. Napr. ko... na kokos

noonaa

ahojte, ja sice deti nemam,ale opatrovala som skoro rok jedneho dost problemoveho chlapca... a tam som vyuzivala to,ze bol dost citlivy,popri tom,aky bol zly a bol citovo velmi naviazany na maminku,ked nieco velmi zle urobil,povedala som mu,ze maminka by bola velmi smutna a plakala by,ze to snad nechce...a zabralo to,ale v zapati ho treba pochvalit,ked nieco dobre urobi,ze maminka by mala velku radost a usmievala sa :) no a hlavne, sa netreba opakovat 10000 x : prestan, nerob, prestan...lebo to deti zacnu ignorovat, ked bolo zle,razne som zvysila hlas,nie vsak prilis ,upriamila som prisny pohlad na dieta a cakala na reakciu, a usim sa pochvali,ze na 90% vzdy urobil,co som chcela :) snad to budem zvladat aj pri vlastnych detoch :)

0601

Velmi pekne ďakujem za všetky "recepty"
Týždeň to ani nespomenul, hádam na to slovo zabudol. Povedala som aj p.učitelke, aký máme doma problém, povedala, že v škôlke maly vôbec to nehovorí, ale sú tam dvaja chalani čo pravidelne to používajú. Takže boli oslovení aj ich rodičia, dúfam, že to bude v pohode. Je pravda, že predísť sa tomu až tak nedá, nie všetci dospeláci si dávajú pozor na pusu, aj keď to neviem pochopiť.

nellka

...že Ježiško neprinesie darčeky...že mu odpadne jazyk...A odpadol?! Ježiško by naozaj neprišiel, keby v tom deti ďalej pokračovali?!
Ja si myslím, že ak sa niečím dieťaťu vyhrážame, tak by sme to mali nakoniec aj splniť/pokiaľ v tom pokračuje/, nesľubovať niečo, čo sa nedá splniť.
V tvojom prípade by som sa snažila to ignorovať apokiaľ by ho to neprešlo, tak mu to neskôr vysvetliť, že sú to veľmi škaredé slová, že ani ty a tatino ich nepoužívate, tak nech to nerobí ani on. Raz si dá povedať, neboj.

slzicenka

na moje deti zabralo,ze im Jezisko nic neprinesie,lebo on vsetko pocuje,a ked budu skaredo rozpravat na Vianoce k nam ani nepride...

lilanda

ak dieťa povie škaredé slovo, určite sa netreba na tom smiať. práve naopak, ignorovať to. ak sa dieťa bude opakovať, opýtať sa ho, čo to znamená, nech samo vysvetlí význam slova. ak nevieš čo to znamená, tak na čo to hovoríš? ja som našej malej 5 ročnej vysvetlila význam slova a ona ho už nepoužíva.

jajka001

Moj syn tiez samozrejme hned ako zacal rozpravat vychytal vsetky bezne nadavky ktore su mimochodom bezne aj v telke cez den, aj v rozpravkach. Vysvetlila som mu ze su to skarede slova ktora sa nemaju pouzivat a pochopil to. Ale miesto tychto nadavok pouziva svoje vlastne, ako ty si papagaj ci ine neutralne slovo. Urcite je to lepsie ako predtym, ked mu tie slovicka vybehli hocikde na verejnosti, nevedel ani co znamenaju. Detom to treba vysvetlit a uz ostava len na povahe dietata. Bohuzial nadavky su vsade.

MiracleOfTrue

ja mam brata a on chodi do skolky ma 6rokov a kazdy den s novou nadavkou povie ju raz vysvetlime zer sa to nesmie...a vraj v poslednom case zacal pomahat aj vychovavatelke oducatod toho ostatne deti...
zalezi na to aka povahaa su deti