Zažil to niekto z Vás?

Príspevok v téme: Zažil to niekto z Vás?
laraa

Už sa mi to stalo asi 3-krát s časovým odstupom (asi polrok), šla som spať, pomaly som zaspávala až som driemala zrazu mi stŕplo celé telo, hlavu som mala na prasknutie, mala som piskot v ušiach, nemohla som sa pohnúť a ani otvoriť oči, a akoby som nebola pri vedomí, prešlo to asi po 15 sekundách, potom som sa cítila unavene a časom prešlo aj to. Neviem čo to bol za stav, alebo ako to nazvať. V poslednom čase mám dosť stresy, ale nemyslím si žeby som ich nezvládala. Zažil niekto z Vás niečo podobné?

laraa

Pozerala som sa aj na iné stránky a tam písalo, že niekto môže mať počas toho aj bludy, alebo má pocit že niekto je v izbe, ja som ten pocit nemala, ale keby sa tak stalo aj potom je to v poriadku?

marv

Nemala by si sa obávať, spánková paralýza je neškodná. Pokiaľ nemáš žiadne známky narkolepsie (náhleho úpadku do spánku) si v poriadku.

laraa

Tak potom viem čo mi je...ale je to niečo čo ma môže ohroziť? Tú spánkovú hygienu nemám najlepšiu to je pravda...asi to bude tým...

marv

píšu tam, že je treba lepšiu spánkovú hygienu = viac spánku, menej stresu, spať v rovnakých hodinách, cvičenie (nie pred spánkom)

a symptómy čo si popísala sedia.

marv

tažko povedať, či to je spôsobené stresom. Dal by som si skontrolovať hlavu / môžeš tam mať napr. zrazeninu.

Bude to nejaká kataplexia (nervový šok), môžno vyvolaná narkolepsiou. Určite by som navštívil doktora.

radana

laraa,urcite by si mala navstivit neurologa,aby ti urobil potrebne vysetrenia vratane eeg,aby sa vylucilo,ze islo o zachvat..

sisssa

Ahoj, vyzera to tak, ze mas tzv, spankovu paralyzu, prejavuje sa presne tym co opisujes. translate.google.sk] to je stranka kde najdes vsetky infos