Dentalna hygiena

Príspevok v téme: Dentalna hygiena
akinom007

Chodievat na dentalnu hygienu? Ja som bola minuly roky prvy krat a pomohlo mi to co sa tyka castych zapalov dasien, no uz presiel roka pol a zislo by sa mi ist znova. Akurta bola strasne strasne draha. Vyslo ma to vela penazi. Ale jedna vec ma dost zarazyla dp tyzdna po jej navysteve som mal vda kazy pri krckoch zubov, bolo to zrovna pri dvoch zuboch do ktorych mi najviac s prepacenim rypala az pod dasno. Stalo sa vam nieco podobne?

simka111

Ja som bola na mojej prvej dentálnej hygiene pred tromi mesiacmi. Tiež som sa bála, ale dopadlo to nad moje očakávania. Ešte pred ošetrením som sa sestričky spýtala, čo všetko hygiena zahrňa. Zuby mi krásne vyčistila a aj napriek tomu, že sa o zuby starám som na nich mala plno nečistôt. Dasna mi krvacali a mala som ich trochu podráždene.. no trvalo to iba chvíľu..
Ukazala mi ako používať dentálnu niť, medzizubnu kefku a odpovedala mi na všetky otázky. Hygiena mi veľmi pomohla, dasna už nemám také podráždené a celkovo mam krajšie zuby.

svetlana6

no ja tiez chodievam na dent. hygienu (tead uz asi rok a pol som nebola, hm, mala by som sa objednat). ja s tym mam pozitivne skusenosti, prvykrat, ked mi davala dole kamen mi velmi krvacali dasna (mam ich dost citlive, semtam zapalene, vtedy som este aj uzivala HAK), potom to uz bolo lepsie. tiez som si kupovala curaproxky a z. pasty meridol alebo sensodyne.

usiko

no,akinom, ak ti odstranovala zubny kame, tie kazy moli byt pod nim preto sa objavili....mne sa to stalo, teraz chodim k zubarovi ich zaplombovat......ale je pravda, ze mi odstranila aj jednu plombu prikrcku....ale od tej navstevy pouzivam medzizubne kefky a ustnu vodu....no, lepsie sa staram o zuby....

leerka

mne ked robila predny zub, dorabala mi ho, lebo som si ho zlomila, uz je to 7 rokov, tak odvtedy som tam mala zapal, lebo mi tam pichla injekciu, potom mi to liecila, a pol roka to bolo v pohode, teraz to nie je az tak zapalene, ale povedala, ze uz s tym nic neurobi.... poradila mi , aby som zacala pouzivat lacalut pastu a kupujem si aj curaprox kefky.....