Nepravidelný cyklus - alchemilka

Príspevok v téme: Nepravidelný cyklus - alchemilka
alchemilka7

Zistila som, ze na nepravidelny cyklus vyborne pomaha caj z bylinky Alchemilka zltozelena ... dostat ju bezne v lekarnach a niektorych drogeriach ... pouzitie je ale na obale napisane zle - treba ju totiz zacat pit cca. tyzden pred ocakavanou menstruaciou (bee, je to dost horke, treba sa premoct) asi salku-dve denne. Pouzivala sa uz odpradavna a su jej u nas plne luky .. je zaujimave, ze doktori radsej hned predpisu tabletky, nez by poradili tento prirodzeny, lacny a podla dostupnych udajov neskodny sposob upravy cyklu ... zaujimalo by ma, ci to funguje aj niekomu inemu okrem mna ... ak mate nepravidelny cyklus (najmä dlhe cykly s nepredvidatelnym prichodom menstruacie, naruseny hormonalny profil a pod.), pridajte sa k testovaniu a svoje skusenosti a napady poslite prosim do tohto fora, alebo na: alchemilka7@yahoo.com. Ak vam to neprekaza, uvedte aj strucny popis problemu a vek. (Ak napisete aj do fora aj na mail, uporoznite na to prosim v maily) Dakujem!

lenkuš

ja užívam alchemilku od 25 rokov,(teraz mám 50) začala som ju užívať kvôli veľkým bolestiam pri menštruácií, zároveň som mala nepravidelný cyklus čo mi veľmi nevadilo,na svojom vlasnom tele som dokázala, že alchemilka pomáha proti bolesti a cyklus sa po čase upravil na pravidelných 28 dní. Cez leto si zalievam čerstvé lístky, v zime sušené, 4 lístky na 7 dcl vody , toľko denne vypijem.

mimuška

Ahojte, zistila som že vraj alchemilka pomaha otehotnieť??? neviete mi niekto poradit ako rýchlo otehotnieť?? vďaka ... :-)

pepinkaaaaa

ahojte,
menštr. mi mešká 3mesiace..tehotná nebudem 100,neviete čo to môže byť??môže to byť aj vážne??alebo mám počkať??

zdravie14

Nevena ano mozu, pretoze v dosledku stresu sa vylucuje menej hormonu Progesteronu a narusuje sa tak rovnovaha medzi Estrogénom a Progesterónom. Co ma vplyv na pravidelnost menstruacneho cyklu.

nevena

dakujem za radu, viem, ze stres velmi skodi, ale mozu sa tie obcasne nepravidelnosti, resp omeskania menstruacie objavovat kvoli tomu?

zdravie14

V prvom rade je potrebne zabranit skodlivym ucinkom stresu na organizmus.
Ma to totiz vplyv nielen na meskanie menstruacie. Niekedy prave naopak moze menstruacia prist skor ako ma. Odporucala by som uzivanie vcelieho pelu, je velmi dobry na doplnenie chybajucich vitaminov,mineralnych latok , hlavne u ludi,ktori sa v obdobi stresu nemaju cas ani najest. Zaroven zvysuje vykonnost a znizuje pocit unavy.

nevena

ahojte, chcem sa spytat, ci moze byt problem, ze mi niekedy meska menstruacia tyzden a menej..niekedy pride presne, ale niekedy meska...je pravda ze mam dost stresujuce obdobie a stres na mna az prilis vplyva, lahko sa vyhadzem (vyrazky na tvari alebo zjem nieco drazdive a objavi sa alergia, co sa nestava ked nie som v strese nikdy), resp ochoriem ked som pod velkym stresom, som proste prilis citliva a predpokladam ze kvoli tomu niekedy meska aj menstruacia..nikdy sa mi nestalo, ze by vynechala uplne alebo ze by som nedostala prilis dlho..je to v norme? mentruaciu mam siesty rok..

atlaska

Poradte my niekto kedy začat a kedy skončit pit alchemilkovy čaj na upravu menzesu? Začala som 2-tyzdne pred menzesom

mimco12

moze sa alchemylka pit aj ked beriem antikoncepciu? konkretne regulon na upravu cyklu ale vobec to nefunguje a to antikoncepciu beriem uz niekolko rokov.mate s tym niekto skusenosti? dakujem?

JanaZa

hmm...ja pijem alchemilku a poviem vám ze je to stopercentné. Krásne vám upraví cyklus a ja ho teda mám ako hodinky. Nepijem ho stále, začnem tak v strede cyklu po ovulacii,vraj je to tak najlepšie. Ale treba ho naozaj piť každý deň.
Tak to skuste, nemusite jesť lieky toto je lepší spôsob nie?