POMOZTE: chcem raz a navzdy schudnut!!!

00001

ženy moje krásne. Keď vám niekto povie, že ako DOBRE vyzeráte tak vám nikdy nenapadlo žebyto mohol mylieť úprimne? Ako sa hovorí 100 ľudí 100 chutí, každý ma na to iný názor, niekomu sa páčia bacuľky a zas inému vychudnuté, dietami zničené baby. Predpokladám, že všetky máte milujúcich partnerov, tak nechápem čo z toho robíte vedu. Asi keby ste sa im nepáčili tak s vámi netvrdnú, a myslím si že občas im musíte poriadne liezť na nervy s tými rečami o vašom "sadle". Pokiaľ ste dostatočne silné a odhodlané niečo s tým spraviť tak chudnite, ale v rámci zdravého rozumu, lebo skončiť zavreté v psychiatrických liečebňach určite nechcete. Anorexia a bulímia to je fakt vážna choroba. A ak teda nie ste dostatočne silnými osobnosťami tak sa zmierte so svojim telom, veď je predsa VAŠE. Koľko ľudí nemá čo dať do úst, trčia im doslova rebrá. alebo z iného súdka, ľudia čo prišli o nejakú končatinu...vymenili by ste si to s nimi. myslím si že nie. Tak sa s tým zmierte, nie ste na tom až tak zle!!! Všetky ste pekné také aké ste!!! A ak niekomu na vás záleží tak nepozerá na vašu postavu!!!

veronicka

Chcem zacat takou 2 dnovou detoxikaciou ryzu a zeleninu chcem jest, lebo fakt citim aky sajrajt mam v tele a potom uz len ozaj zdrava strava. Akoze ja viem co mam zmenit a co robit, ide o to VYDRZAT. Nema to uz zmysel sa takto trapit len preto ze sa nazerem, doma mam kopu novych peknych veci, ktore ani nenosim lebo sa citim tucna a skareda na ne. Odkladat veci na druhy den je sprostost, cize zacneme tym ze ZACNEME.

bendy

Presne to o tých "ZNÁMYCH" platí.."Veď si dobrá, načo chceš chudnúť, veď dobre vyzeráš, čo chceš, máš dve deti.."Ale je to práve v tom pocite. Necítim sa fajn, a neviem dodržať sľuby sama sebe. Je mi na grc, keď sa vidím v zrkadle, možno už je to aj psychicky zlé, že sa hnusím sama sebe.No je to vždy to isté - vydržím len chvíľu, som spokojná, potom nevidím výsledok a námaha je v háji. Čím teda začneme, kamoška?

veronicka

ahoj bendy, noo kamosku nemam ziadnu taku a ani nechcem moc rozpravat pred znamimi ze chcem chudnut, mam taky pocit ze mi to akokeby zavidia a tiez chcu - mozno len moj dojem. A zas teraz vecer som rozhodnuta ze dobre od zajtra a potom zas nic.Inak chapem ze nemas cas cvicit ani naladu, to je tak ked clovek robi, ja nastastie este studujem no. A neznasam tie stavy zo seba zas som sa dneska rozrevala pre moju postavu.
Tak mohli by sme sa dako vzajomne podporovat a skusit prekonat same seba:)

bendy

Zabudla som Ti napísať svoje miery - výška 170cm a váha 73 kg.Je mi z toho zle. Ale neviem, ako ďalej. Doma v tomto podporu nemám ani za mak..

bendy

Milá Veronička! Mám ten istý problém..a hlavne vtedy, ak sa k tomu pridá depka. Iní z nej chudnú a ja...priberám. A najviac mi vtedy lezie na nervy veta: "Ako dobre vyzeráš:(". Pritom viem, že myslia len na to, že mám na sebe ďalšie kilo. Skúšala som v lete chudnúť s dcérkou.A dopadlo to presne tak. Šlo to, bez problémov. Začal september, ona chodila do jedálne v škole, ja na stravu v práci nechodím, som tam sama..a nebaví ma variť len pre seba. A tak vznikol zas jojo efekt. Som rada, že prídem z roboty domov a niekde položím zadok, nieto ešte ísť cvičiť.Nikoho aj tak na to nemám,keby som bola pri Tebe, hneď by som sa pridala, pretože to je to najlepšie- nybť na to sám. Napísala si to presne - pomôže nám psychicá podpora. Máš priateľku, mylsím blízko seba, ktorá má podobný problém? To by bolo pre Teba dobré. Budem čakať Tvoju odpoveď.

Lilli

prežieranie a neodôvodnené priberanie môže mať príčinu v hormonálnej nerovnováhe- zmerať pomocou krvných testov u gynekológa alebo v štítnej žlaze. Prežieraniu sa zabráni ak sa budeš pravidelne stravovať ! žiadne diety a hladovky! Veľmi veľa pi- čistú vodu, bylinné čaje- šalviový je veľmi dobrý proti prejedaniu, no max. dve šálky denne, je dosť silný. čím viac budeš piť tým budeš menej hladná. Jedz veľmi veľa vlákniny- ovocie, no najmä zeleninu a celozrrné výrobky- nasýtia a nebudeš pociťovať veľký hlad. Plus poradím veľmi dobrý trik- ovocné džúsi a sladené nápoje rýchlo a veľmi zdvihnú hladinu cukru=vlčí hlad, ovocné džúsi riediť 1:2 s minerálkou a teraz príde ten trik :) od zemiakov a ryže sa nepriberá! Priberá sa iba pokiaľ ich jete teplé- rovnaké pôsobenie ako pri ovocných džúsoch, ryžu i zemiaky jedzte studené- oveľa viac zasýtia. Mojími obľúbenými sú studené jedlá s ryže alebo zemiakov+ veľa zeleniny- brokolica atd. + tuniak- všetko zmiešať dochutiť bylinkami- na chudnutie sú výborné- bazalka, kurkuma, chili, kari korenie, veľa cibule...
schudnúť dokážeš len sa netreba vzdávať a odopierať si- raz denne si môžeš dopriať aj keksík- ale iba jeden :) vychutnaj si ho, vychutnávaj si jedlo, jedz čo najpomalšie a čo najdlšie celú svoju pozornosť venuj jedlu- nepozeraj tv, nečítaj noviny, jedz vždy za stolom a v pravidelnom čase. ťažisko jedla je na raňajky- nepriberá sa- jedlo sa premieňa na energiu- ráno veľa sacharidov a žiadne bielkoviny- t.j. celozrnné potraviny, musli, výborný je celozrnný chlieb natretý nutellou, na obed si daj polievku! - zješ oveľa menej a normálne hlavné jedlo+ maškrtu, nejaký keksík. Od obeda už striedmo, večer si dopraj nejaký jogurt a veľa zeleniny, ovocie večer už neodporúčam.
Zhruba stravovanie-
Raňajky- ako som opísala
Desiata- ovocie
Obed- normálny
Olovrant- ovocie
Večera bielkoviny- posledný čas o 17 hod. potom už iba zeleninu- hryzkaj mrkvu dobre zasýti.
Cvič pravidelne najlepšie ráno na lačno- bycikel, steper, prechádzky.
Na schudnutie skôr aerobné cvičenie- bycikel, steper, chôdza, beh.
Posilňovanie a spevnenie postavy-napr. pilates až keď schudeš.

Ideálna váha je:
výška - 110 = tvoja ideálna váha. BMI je blbosť. čiže tvoja je 60 až 64 kg.
Dieta by mala byť formou hry- zábavy, chudnutie ťa musí baviť- pospevuj si LAHKO CHUDNEM NA SVOJU VYSNIVANU HMOTNOST - psychika je polovica úspechu.

monka11

takych tu uz bolo,ved v kazdom jednom casopise su diety,uz mi to lezie krkom...tak pocuvaj...jedz castejsie a po mensich davkach,nehovor si,ze teraz chudnem,ty nechces chudnut len zmenit svoj sposob stravovania,obmedz sladke a jedz vela ovocia..chapana?