Nechty - horizontalne ciary a jamky

umelkyna

Na nechte na palci mam pozdlznu ryhu, ktorá sa mi rozštiepi vždy keď mi necht trochu narastie. Čítala som, že to môže byť problém trávenia. Neviete mi niekto poradiť čo by som s tým mohla urobiť sama bez lekára?

mira

Ryhka, tá ryha je dosť silné poškodenie čreva. Dokonca môžeš mať parazitov, ale neplaš sa, to sa spraví, len musíš absolvovať kúru. Najlepšie cez víkend si daj namočiť na pár hodín celé zrno ryže natural alebo na kratšie pohanku. Ráno nejedz nič a pred obedom zjedz za hrsť tých zŕn a riadne požuj. K tomu trochu surového cesnaku alebo cibule. Jedz radšej neskôr. Samozrejme úplne vynechaj všetko z mlieka,cukru a ovocia a obmedz bielu múku. Na druhý deň zopakuj, vtedy môžeš tie zrná pomlieť na kávovom mlynku pred namočením. Na mletej pohanke ráno môžeš nejaký čas zostať, kým sa nebudeš cítiť lepšie. No a samozrejme zaraď zeleninu.
Stanley, hovoríš, že sa to lepší, viac teraz neviem, možno zistím.

ryhka

mira, na ukazovaku pravej ruky na nechte mam riadne silnu ryhu pozdlzne, teda ako je palec dlhy. Ta ryha je blizsie ku strednemu prstu. a od tej ryhy po koniec nechta ku strednemu prstu je ten nechet slaby, zadiera sa no nieco hrozne.
Vies mi nieco povedat k tomu ?/

stanley

Sú pozdĺžne...a len na palcoch a zhruba v 1/4 od začiatku...ale nemyslím si, žeby bol problém v trávení. No teraz jem kus inak, ako dávnejšie...viem zistiť aj presnejšie čo to je a ako to riešiť?

mira

Zmeny na nechtoch ukazujú stav organizmu v čase keď vznikali. T.j. v tom čase keď bol necht v oblasti nechtového lôžka si mal obdobie keď si bol oslabený napr. zo sladkostí a pod. /Mohol si byť aj v inom podnebnom pásme a zmenil si stravú/.
Pozdĺžne ryhy znamenajú zlé trávenie, napr. zlú prácu pečene alebo čriev.

RNG

Ked tam je akakolvek nakaza, oreganovy olej(pamajoran) alebo extrakt z grapefruitovych semien ju vyhubia. Bakterialne, viralne ci mykozy=plesne