jod...calcium....rgn...ostatný vyjadrite sa

Príspevok v téme: jod...calcium....rgn...ostatný vyjadrite sa
n..

ahojte som chorá na štitnu žlazu.... a dnes som si kupila od walmar. kelp-jód 150ug..... dalej calcium-Sandoz 500mg.(jedna šumivá tabletka obsahuje calcii carbonas 875mg,calcii lactogluconas 1123mg-zodpovedá 500mg vanpnika).. od novartis........ ako často to mám brať? mám to brať denno denne ??? a nemôžem sa s tým predávkovať???? a ten jód a ten vápnik... stáči?? keďže ja nemám nijaký prísun vápnika pretože mlieko nepije... a nášla som si zapálené uzliny tak preto ten vápnik.... môžem ten jód užívať stále? kedže som chorá na šž.?? dakujem má to aj nejaké negatýva???

RNG

nuz ja som mal v predajniach napr vyrobok Bone essential firmy Swanson.
Potravinove doplnky nie su lieky, takze ich nehlasaj len v lekarnach.
Lekarne sa specializuju na lieky-farmaceutika a v podstate potravinove doplnky su konkurencia liekom.

RNG

podla tabuliek telo potrebuje denne 1500 mg vapnika, 800 mg horcika a tak dalej. Kostra a nervova sustava potrebuju nielken vapnik ale aj ine mineraly zaroven. Preto radim radsej zmesy a to v takej forme, aby boli co najucinnejsie.
O sebe som uz pisal primnohokrat, najdi si to, ked si velmi zvedava. Ale nemyslim si, ze to stoji za tu namahu.

n..

mno ja mám zväčšenu šž takže mi málo produkuje... takže ty hovoríš že je to málo... ale zas lepši ako nič.. a ten vápnik čo som si kúpila (to sú také šumivé)je zly?no ja nepijem mlieko .. tak preto som si chcela vapnik nejaký kupiť a ešte že som si našla zapalenu uzlinu.. v oblasti .. bedroch.... a čo by si mi ty odporúčal z toho vápnika..teda čo presne??a keď tak pozerám že každému radiš na tomto fore:))) aj ty berieš všeliaké takéto mineráli a tak dbáš o svoje telo keď máš také poznatky??:))) heh len ma to tak zaujalo:)

RNG

prei nizkej cinnosti stitnej zlazy je jod potrebny.Casto ale pomoze aj pri zvysenej cinnosti stitnej zlazy, hoci velka vacsina lekarov s tym nesuhlasi. Je ale skupina, co robila s tym vyskum a potvrdila ovela vacsiu spotrebu jodu v tele, nez lekarmi udrzovana zastarala davka z roku 1948 150 mikrogramov denne.
Japonci, najdlhsie zijuci narod(z velkych ) na svete maju priemernu prijem 12.5 miligramu denne z roznych morskych rastlin, vcitane kelpu a kombu.
Ta kalciova tabletka je konska.Dva denne rozhodne stacia. Ja by som ale osobne nebral nic z uhlicitanmi(calcium carbonas), lebo sa to mizerne absorbuje a znamena pre to zvysenu zataz na ladviny.
Osobne mam preferenciu na cisto organicky viazane mineraly a to vsetky potrebne v tele, nielen kalcium(vapnik)
Takze dobra zmes na kosti, ktora obsahuje vapnik, horcik, bor, draslik, mangan,a vitaminy D a K, pripadne brane na lepsiu absorbciu spolu so spirilikou alebo niecim zelenym.