drogy-aké sú príznaky užívania?

duna7

Mamba, začala chodiť za partiou mimo mesta, ktorých vôbec nepoznám. Keď prišla na druhý deň domov vyzerala hrozne. A keďže viem že nepije, maximálne pivo aj to asi aby zapadla, no napadli ma drogy. Asi aj preto lebo som stratila kontrolu a nepoznám nikoho s kým sa stýka. Ale vysvetlila som jej, že ju nekontrolujem lebo jej neverím ale preto, lebo nechcem zistiť niečo neskoro. Zobrala to a povedala, že ak to potrebujem pôjde so mnou na kontrolu. Ďakujem všetkým, ktorí zareagovali a tým mi pomohli.

mamba

duna7 smiem vediet preco si myslis ze by tvoja dcera mala brat drogy?teda na zaklade coho si ju zacala upodozrievat..

duna7

Porozprávala som sa s dcérou a rozhodla som sa veriť jej. Moji rodičia o mne tiež nikdy všetko nevedeli a nestal sa zo mňa narkoman ani alkoholik. Vďaka za rady.

nofight

(12345)az na posledny bod splnam vsetko,a drogyneberiem....(duna7)toto forum ti neporadi vo vsetkom paru riadkov a unahleny zaver....pomoc nehladaj v pocitaci...

rasto

mila duna7, ak fajci travu, to si tazko na nej vsimnes, pozri sa ci nema ocne kvapky (skoro kazdy kto huli ich ma)
ked je nevrla, ze chces vidiet jej oci, tak to je podla mna dost mozne, ze sa boji, co v nich uvidis.
ak berie pernik (pervitin), bude mat zrenice velmi velke (nie male, ako tu niekto pisal), aj ked uz rano to moze prejst. a hlavne clovek je vtedy taky zvlastne akokeby schudnuty a napaty (ma ine rysy tvare, napatie tvarovych svalov).
zeby brala nieco ine, je nepravdepodobne, ale mozne to je.

dolezite ale je, ci naozaj prijmes skutocnost, ze nieco berie. rodicia (najma mamy) si casto zakryvaju oci pred skutocnostou. poznal som ludi, u ktorych som z prveho slova v telefone vedel, ze su pod vplyvom drog a rodicia si nieco vsimli az po rokoch.
napis viac, poradime.

babenka

vela priznakov moze signalizovat aj o depresii alebo sklucenosti,takze dobre sa presvedcit ci su tam hlavne tie telesne znaky a tie o zmene priatelov..nie len uzavretost alebo nechut do jedla.

123456

Ak majú rodičia podozrenie, že ich dieťa berie drogy, je dôležité všímať si, či sa u neho v poslednom období neobjavili niektoré z nasledujúcich zmien:

*

zhoršenie školského prospechu, nezáujem o školu, problémy v škole,
*

zmeny v spôsobe komunikácie a/alebo časté klamanie,
*

neskoré príchody domov,
*

zmena výzoru dieťaťa - spôsobu obliekania, farby vlasov, náušníc a podobne,
*

telesné zmeny u dieťaťa - nechuť do jedla, výrazný úbytok hmotnosti, častý výtok z očí alebo nosa, kožné zmeny, ako sú napríklad zhoršenie farby a kvality kože, rôzne vyrážky a podobne,
*

strata záujmu o doterajšie hobby alebo šport,
*

zmena okruhu kamarátov, noví kamaráti z iného prostredia, prípadne kamaráti, ktorých nechce rodičom predstaviť,
*

nájdenie rôznych neznámych predmetov alebo látok u dieťaťa, ako napríklad fajky, injekčných striekačiek, rôznych tabletiek, škatuliek alebo balíčkov s neznámym práškom, kryštálmi či sušenými rastlinami,
*

veľká spotreba peňazí u dieťaťa, ktorú nevie vysvetliť,
*

nevysvetliteľné miznutie vecí z domácnosti,
*

priveľmi zúžené (po heroíne) alebo rozšírené zreničky (po organických rozpúšťadlách),
*

stopy po vpichoch na rukách alebo na iných častiach tela.