vysoké eozinofily u detí

jajkafr

david
keď takto priberá aké vyšetrenia mu boli robené? nemá problém so štítnou žľazou? nelieči sa na alergiu?

David098

mam syna ktorý mi rapidne prybera ma 12 rokov má zasebou rôzne vyšetrenia a nebolo mu nič zvláštne zistene tu som čital oeoizinofiloch ktore ma moj syn 9,050,neviem či to neni aj tym že tak pribera.Za mesiac pryberie aj 8 kyl pohyb ma. Dakujem za odpovede.

matata

dakujem za odpovede.My mame vysetrenia toxoplazmozy,toxokarozy aj svalovych tkaniv za sebou ma to v poriadku.Ja som mala takyto problem ked som bola mladsia a mal ho aj moj brat.Obaja sme z toho vyrastli.Moze to byt dedicne?Dakujem

RNG

zvysene eosinophily(typ bielych krviniek,granulocyt, percento 1-6% zo vsetkych bielych krviniek, tj dost velky rozsah) je pri alergiach alebo pri roznych parazitickych chorobach.
Pod parazitmi si nestaci predstavovat len crevne parazity, su aj krvne, tkanivove: organove a svalove..
Napr az 11% USA obyvatelov ma toxoplazmozu, len velmi male percento akutnu, ale vacsinou latentnu. Inde na svete je to este horsie, WHO tvrdi, ze as 1/3 ludi na svete ma tohoto parazita.
Latentna forma sa velmi neprejavuje, ale prispieva k oslabeniu imunity.Bradyzoity v tejto forme tvoria cysty na nervovych tkanivach a svalovej hmote
Tiez sa moze usadit v mozgu a sposobovat epilepsie, schizofreniu a ine poruchy, podlla roznych pramenov informacii

orgi

Musite sa priamo spytat lekarky, ci vie riesenie tohto problemu. Ak nebude vediet alebo mate pocit, ze lekarka tapa, mali by ste zajst za klinickym imunologom, moze ist aj o skrytejsie autoimunitne ochorenie.S tym netreba cakat.

aljoska

zvýšené eozinofily možu byť aj pri parazitoch /hlisty a pod./.Popros lekárku nech Vám urobí vyšerenie na parazity.