Postava miss verzus normálna postava priemerného dievčaťa

Príspevok v téme: Postava miss verzus normálna postava priemerného dievčaťa
monica gazpio

Všimla som si, že mnohé modelky sú vychudnuté. To má za následok zvýšený výskyt anorexie a bulímie u mladých dievčat a žien. Veď to je nemysliteľné: žena ktorá meria 170 cm a váži max 50 kg, tak ju považujú za krásnu. Podľa BMI je to 17,1, čo značí hlbokú podváhu. Jasné, že nemá byť tučná, lebo ani to nie je dobré, lenže boj proti obezite sa žiaľ zmenil na propagáciu opačného extrému anorexie. Dozvedela som sa, že až 80 % modeliek nie je takých štíhlych od prírody, aby mohli jesť všetko za radom, čo sú dosť alarmujúce %. Miss môže povedať, že je taká chudá od prírody, ale môže aj klamať. To je na hlavu padnuté, aby dievčaťu s normálnou postavou vsugerovali do hlavy, že je tučná. Ďakujem za všetky príspevky.

lizanka

ja by som skor povedala, ze kvoli tej anorexii byva zvysena tendencia propagovat "normalne zeny"-co ale vacsinou byvaju propagovane vyslovene obezne zeny a tvorcovia si potom myslia ako uzasne to vymysleli. mne sa napriklad pacila seria reklam na Dove-tam tie zeny neboli stihlucke ale ani tlste. inac ma pobavilo ako minule v casopise si podali Husarovu a Skamlovu ze ako pribrali, a pri ich fotkach zo sutaze, kde im trcali rebra a este aj podprdy velkosti O na nich viseli, napisali ze tam mali idealne krivky. dakedy by si novinary/rky zasluzili poriadne na zadok-alebo este lepsie otrcit v casaku ten vlastny, nech vidime ci maju pravo kritizovat.

zuzak

ahoj...ano mas pravdu, modelky su naozaj dost vychudnute a preco? vsetko im sedi, netreba vela latky na saty,... potom sa len dievcata trapia max. dietami, aby boli lepsie, chudsie ako ostatne a potom to tak aj vyzera. Mne sa pacia media v tomto. Z jednej strany propaguju boj proti anorexii a bulimii a z druhej strany, staci ze sa nejaka "hviezda" objavi o 2kg pribratejsia ako bola a uz vypisuju ako si dopriava a nestara sa o svoju postavu, pricom vyzera uplne normalne...no a z toho si potom citajuci vezmu priklad...a uz to ide. A zas potom niekto vymysli extrem, ze za modelky si vezme obezne damy, no lenze na to clovek ked sa pozrie tiez ziadn vyhra. A zas to len vedie k tomu-tak takato urcite nechcem byt. Na druhu stranu co je normalne? Pre kazdeho moze nieco ine...najdolezitejsie je uzivat si zivot, dopriat si ked sa cloveku zaziada, na druhu stranu nie vsetko zavisi len od jedla a jedlo nie je jedinou podstatou zivota, cize netreba to prehanat a potom sa stresovat, proste zabudnut na "problemy" ohladom jedla, postavy, pohybovat sa, zit aktivne, robit to co nas bavi,...ale takychto veci uz bolo povedanych vela.