Alergia na nikel

RNG

O com sa nepise, ale je potravinarom zname, ze sa pri hydrogenacii rastlinnych tukov pouzivaju dnes niklove katalyzatory, tj oleje znicene hydrogenaciou, ktore sa potom pouzivaju do vsetkych priemyselne pripravenych potravin a predavaju ako oleje a pomazanky su zamorene niklom.
Preto co najmenej priemyselne pripravenych potravin a len panenske oleje je dobra rada aj v tomto probleme.
Nikel sa da odstranit z tela chelaciou, dobre su na to rozne ovocne stavy(ovocne kyseliny) a pripadne intenzivnejsie kyslidlom EDTA(600 mg denne, rano chelacia, vecer doplnok mineralov na kosti)

Štefánia

dobrý deň. ja mám tiež alergiu na nikel. začalo to najprv vysokým aslom. začala som užívať penclen tabletky a hneď som dostala alergiu. mám to už približne rok. ešte len pred mesiacom som sa dozvedela, že je to alergia na nikel. vyrážky mám po celom tele. po nohách, rukách, krku, bruchu, predkoleniach, chrbte... nepomáhajú mi už ani tabletky na alergiu. aj keď ich stále beriem tieto vyrážky pretrvávajú a ďalej sa mi rozširujú. mohol by mi na túto správu odpovedať nejaký odborník? ďakujem!

EVA 2009

akinom007,dakujem za radu.A fluciran je na predpis,alebo sa da normalne kúpiť?Ja mám dermatitídu na predkolení a dostala som na ňu chloramfenikol-masť,ale zatiaľ sa toho nijako neviem zbaviť aj keď si to denne natieram.

akinom007

JA TO MAM TIEZ A KOZNA MI VYSVETLOVALA ZE TO SA VYLIECIT NEDA, POKIAL SA NIKLU NEBUDEM VYHYBAT , BA PRAVE SA TO MOZE ROZSIRIT. TIEZ MAM PROBLEMY Z RIFLAMI, TAK KUPUJEM BEZ GOMBIKOV, DOSTALA SOM OD KOZNEJ MASTICKU fLUCINAR TA POMAHA, ALE LEN KED NENOSIM NIKOLVE RIFLE

EVA 2009

mam lokálnu dermatitídu a zistili mi alergiu na nikel.Viete o nejakom kréme,alebo masti ktorá by ju zmiernila?Dermatitída nie je na mieste kde by dochádzala do kontaktu s niklom.Dakujem.