NAJLEPšIE VIANOčNé RECEPTY

Príspevok v téme: NAJLEPšIE VIANOčNé RECEPTY
labužníčka

Milé dámy a páni! Podeľme sa o svoje najobľúbenejšie a najosvedčenejšie recepty na vianočné a silvestrovské dobroty. Pečivo, koláčiky, šaláty, mäsko.... všetko čo vás napadne a čo máte overené a vám aj vašim hosťom to vždy náramne chutí. Nemusí to byť len zdravé, veď cez Vianoce môžeme trocha aj zhrešiť, no nie? Ďakujem za všetkých.

berushka19

ja osobne z tych vianocnych kolacikov uprednostnujem suchsie pecivo:) ako napr.: klasicke medovnicky, zazvorniky, vanilkove rozteky, musli rozteky, medvedie tlapky, skoricove slimaciky, no nepohrdnem ani kavovymi zrnami, kokosovymi kockami, grilazovymi kockami, ci osimi ulmi:)
a aby som nezabudla, dnes sa chystam na jednu novinku - mandlove pusinky:) ak by ich chcel niekto so mnou vyskusat, tu je recept;)

ingrediencie:
250 g mandli bez supky (najemno namletych)
200 g cukru
1/2 flasticky horkeho mandloveho sirupu
4 bielka

sposob pripravy:
mlete mandle zmiesame asi s 3/4 cukru a mandlovym sirupom. z bielkov uslahame tuhy sneh a pozvolna prisypavame zvysny cukor. najprv pridame 1/3 zmesi mletych mandli a cukru, jemne vmiesame do snehu, potom druhu tretinu a nakoniec zostatok. hmotu naplnime do sacku na striekane pecivo s hladkou koncovkou a na plechu, ktory je vylozeny papierom na pecenie, tvorime male kopky velkosti vlasskeho orecha. dobru chut:)

grog

falosny grog. neviem ci toto je vianocny recept ale hodi sa na celu zimu. 1 kopcom kavovu lyzicku prirodneho hnedeho cukru nechat skaramelizovat. do roztopeneho pridat 1 Dl mlieka a si 1 Dl vody. vydatne zohriat - do horuca, ale nevarit. pridat pol Dl rumu. ak je malo sladke este dosladit medom. naliat do pohara a ozdobit matovym listkom. prvykrat som to pil v alpach na lyzovacke a po vypiti sa mi rozlial po tele neuveritelne prijemny pocit. odvtedy si to varim vzdy ked mam zimnu depku.