Konizácia...a krvácanie...KANAVIT

fooper

Milá petina, Ascorutin, ako už asi vieš, je vlastne vitamín C + nejaký bioflavonoid a slúži na liečbu zvýšenej lámavosti a priepustnosti krvných vlásočníc rôzneho pôvodu (napr. po zákrokoch)a na ovplyvnenie miestnych príznakov krvácania. Vitamín C to dokáže. Ale myslím, že po zákroku, ktorý si absolvovala, a ktorý bol zameraný na tak citlivé a veľmi prekrvené miesto, by si mala užívať aj ten Kanavit. Toľko, koľko ti ho predpísal lekár a v stanovenú dobu. Držím ti palce.

petina

pre fooper...ahojky.....si zlatá.......asi ich skúsim užívať....lebo som po konizácii....a ešte krvácam.....beriem ascorutin, ale asi to je málo.., krčové žily mám...tak myslíš, že môžem kľudne KANAVIT??? pekný dník

fooper

petina, neboj sa. Predpokladám, že užívaš kvapky, pretože injekcie by si si sama nepichala. Kanavit je liek vyrobený na základe telu prirodzeného vitamínu K. Tá predispozícia, to znamená, či máš ty alebo niekto z tvojej pokrvnej príbuznosti nejaké problémy v tejto oblasti, kŕčové žily, zapálené žily, zvýšený cholesterol, zvýšené hodnoty krvných doštičiek a pod.? Užívaš hormonálnu antikoncepciu, máš cukrovku alebo vysoký krvný tlak?? Koľko máš (približne) rokov??? Pozri, Kanavit sa dáva aj tehotným maminám, ktorým hrozí predčasný pôrod a krvácajú, no a také keď sú hospitalizované v nemocnici tak nerobia prakticky vôbec nič okrem ležania. Myslíš, že by im niečo také podávali, ak by ich to mohlo vážne ohroziť? Ak máš obavy, skús si prečítať aj iné informácie okrem tých na príbalovom letáku. A vygúgliť sa dajú aj odborné stránky. Pokiaľ ide o kvapky, tak najvyššia denná dávka pre dospelého je 40 mg (40 kvapiek). A ešte čosi. Liek je nutné užívať pravidelne. Ale koniec-koncov je to tvoje zdravie. Možno to prečkáš aj bez liečby a budeš na seba pyšná. Tak prajem šťasnú ruku. A viac dôvery k zdravotníckym inštitúciám:).

petina

tak to ťa obdivujem..ja sa potom bojím..keď si niečo také prečítam....užívala si niekedy Kanavit?? alebo máš skúsenosti s krvácaním po konizácii??

petina

no lekár mi nič nepovedal..len mi ho predpísal..a na letáku je napísané, že tým kanavitom môže vzniknúť tromb., ty by si sa nebála..užívať ho??

petina

ahoj..no neviem...čo je to predispozícia...ako mám vedieť, či ju mám??? myslíš, že ten Kanavit mám brať?? keď beriem aj Ascorutin..?? a veľa ležím..po konizácii

fooper

Milá petina, Kanavitu sa neboj. Je to derivát vitamínu K, ktorý vyrába aj naše vlastné telo. Inak sa bežne podáva tehotným maminkám aj novorodencom. Ty osobne máš nejakú predispozíciu na trombózu?? Myslím, že treba iba dodržiavať predpísanú dávku a nenariekať nad príbalovým letáčikom:). Maj sa pekne, prajem veľa zdravia.